Fotbal judetean

Progresul Nădab este câștigătoarea primei ediții a Cupei Satelor! Pilu și Apateu completează podiumul





Duminică, a avut loc la Păuliș turneul final al primei ediții a Cupei Satelor la fotbal. Cele șapte finaliste, plus echipa gazdă, Păulișul, au jucat ultimele partide ale acestei inedite competiții organizate de AJF Arad în duminicile din luna iulie.

Din păcate, au fost unele mici probleme legate de organizare, într-un fel normale atunci când este o ediție inaugurală, dar și una mai delicată. Gazdele de la Păuliș au folosit (și) alți jucători decât cei înscriși la începutul competiției și au fost contestați de Frontiera Pilu la primul meci, pierzând masa verde. În rest, combatantele și-au văzut de treabă și se pare că într-adevăr cea mai meritorie dintre echipe din punct de vedere fotbalistic și al fair-play-ului a și câștigat turneul. Și vorbim despre Progresul Nădab.

Acestea au fost rezultatele de la urneul Final de la Păuliș:

Mureșana Mîndruloc – Victoria Zăbrani 0-2

Păulișana Păuliș – Frontiera Pilu 2-0 ( 0-3 la masa verde)

Young Boys Apateu – Crișul Buteni 2-2 ( 6-4 după penalty)

Progresul Nădab – Extrem Boys Caporal Alexa 2-1

Semifinala 1 : Victoria Zăbrani – Frontiera Pilu 1-2

Semifinala 2: Progresul Nădab – Young Boys Apateu 2-2 ( 6-3 după penalty)

Finala mică : Victoria Zăbrani – Young Boys Apateu 2-4

Finala mare: Frontiera Pilu – Progresul Nădab 0-2

La festivitatea de premiere au fost prezenți consilierii județeni, Răzvan Cadar și Ovidiu Moșneag, prorectorul Universității de vest Aurel Vlaicu, prof. univ. dr. Teodor Cilan, lector univ. dr. Gabriel Marconi, primarul Păulișului, Ioan Turcin și Adrian Lucaci, președintele AJF Arad.

În calitate de inițiator al Cupei, Adrian Lucaci a spus că: „Deși orice competiție naște încrâncenări, această cupă este a una prieteniei și-și propune promoveze toleranța, înțelegerea, amiciția, respectul și bunul simț. Manifestări de acest gen trebuie să ne facă mai buni, să lege prietenii și să creeze oportunități pentru colaborări viitoare. O veche deviză a AJF Arad, <Câștigă cinstit și pierde cu demnitate>, ne îndeamnă să respectăm competiția și partenerii și astfel să ne respectăm pe noi înșine. Mulțumesc tuturor participanților care și-au răpit din timpul lor liber și cel dedicat familiei pentru a participa la această Cupă, mulțumesc organizatorilor din cele 8 locații, mulțumesc colegilor  din AJF implicați și arbitrilor, mulțumesc deasemenea Consiliului Județean și celorlalți oameni care ne-au ajutat în demersul nostru de a câștiga un proiect pentru sportul de masă. Sunt convins că experiența din acest an ne va folosi ediția viitoare, când ne așteptăm la o explozie a numărului participanților și promitem o organizare mult mai bună pentru a participa cu toții la o sărbătoare a bucuriei de a face sport, de a juca fotbal în particular”.

Adrian Dema, delegatul echipei Progresul Nădab a avut cuvinte de laudă la adresa acestei competiții și a organizatorilor: „Ne-am înscris cu 16 jucători, cu medie foarte tânără. De fapt, un mix de tineri  sub 18 ani și câțiva jucători mai experimentați. Ne bucurăm că am câștigat, atât la Șimand cât și acum, la turneul final, păcat că nu am fost mai aproape de Nădab că am fi avut câteva zeci de susținători alături. Noi chiar am respectat cerințele competiției, au jucat doar copiii cu domiciliul stabil în Nădab, am fost fair-play, ne-am văzut de joc și am câștigat. Spre mirarea noastră, spectatorii din Păuliș ne-au încuraj pe noi, parcă simțeau că vom câștiga. Am primit premiile, am fost foarte bucuroși cu toții, ne-am întors în sat cu claxoane, cu tricouri fluturând pe geamuri și am sărbătorit la un bar unde Sebastian Muntean, portarul nostru care nu a putut participa fiind plecat, ne-a dat o ladă de bere și sucuri. Îi mulțumim atât lui cât și lui Cosmin Varga, care, chiar dacă este în scaun cu rotile după un accident, a fost alături de noi, lui Ghiță Toda, vechiul organizator de la Nădab și bineînțeles lui Dani Cherecheși, președintele de la Crișul, sub umbrela căruia jucăm în Liga 6-a și care ne-a ajutat cu transportul. După ce am câștigat l-am întrebat pe căpitanul echipei, Florin Dema, dacă ar fi crezut că vom câștiga, iar el a zis că nici vorbă dar dacă așa a vrut Dumnezeu, s-a întâmplat˝. 

Vîrzob – Lesan, Buntean, Bogdan Dema, Adrian Dema, Gheorghe Dema, Dimitrie Dema, Grue, Orădan, Buzgău, Zdremțan, Balogh, Danci, Anghel, Borlea, Bejan, Mermezan sunt numele campionilor primei ediții a Cupei Satelor la fotbal.

 

foto: Ioan Hamza









Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button