Fotbal juniori

Arădeanul Jurj, printre cei mai buni 40 de fotbaliști Under 15 din țară: „Merită să îmbrace tricoul naționalei”





Departamentul de Scouting al Federeției Române de Fotbal, condus de Ion Geolgău, a organizat, la Tărlungeni, o tabără de selecție cu scopul formării lotului național Under 15. Au participat 120 de jucători de câmp și 16 portari, între care și patru arădeni. După prima etapă, Mihai Miclean, Mădălin Goldiș și Adrian Perenyi, toți de la Viitorul Arad, nu au convins, în timp ce Darius Jurj se află printre cei 40 de fotbaliști opriți pentru selecția finală.

Jurj este din satul Groșeni, comuna Archiș și activează la CS Ineu, iar acum Academia Ladislau Brosovszky, de trei ani de zile. „Poate juca oriunde în teren ca mijlocaș ofensiv, pe benzi sau în centru, dar și atacant. Are marele avantaj de a fi ambidextru, are o tehnică bună în sistem de viteză. Pătrunde, driblează, centrează și are și execuții bune când vine vorba despre finalizare. Mai are de lucrat la capitolul talie și forță, dar la cum se prezintă deja merită să îmbrace tricoul naționalei. Pentru Academie este confirmarea că facem o selecție riguroasă, din arii largi și muncim cu copiii”, a menționat Cristi Sculici, coordonatorul Centrului de Copii și Juniori ai Academiei Ladislau Brosovszky.

Darius Jurj rămâne sub „tricolor” până sâmbătă, când speră ca selecționerul Adrian Văsâi să-i dea semnale că va fi convocat și la următoarea acțiune a naționalei Under 15.









8 comentarii

  1. Felicitari Darius! Desi statura nu-l ajuta, compenseaza prin tehnica si viteza. As vrea sa fac totusi o remarca la adresa autorului. E gresit spus ca cei 3 jucatori prezenti la aceasta actiune a FRF-ului au fost respinsi. Ca sa fie respinsi, ei trebuiau sa se inscrie la aceste actiuni, nu? Avand in vedere ca au fost convocati de antrenorii care au participat la cele 2 trialuri zonale, nu inseamna neaparat ca au fost respinsi. Pur si simplu sita a cernut. Poate au fost altii mai buni, ma refer la cei care au ramas la trialul urmator. Desi am o umbra de indoiala, campioana en titre la acest nivel ramane la ultimul trial cu 4 din 12 jucatori convocati, iar o anumita academie din tara cu 10 din 10. Mai sa fie. Toate astea nu stirbesc cu nimic din meritele lui Darius Jurj. Si nu, copilul meu nu e in cauza! Ci numa’ zic!

    0
    0
      1. ce va place sa atacati, daca te limitai la primul comentariu erai ok dar normal atacati. Am fost la turnee de copii am nepot la clubul pe care il acuzi iar ce am auzit din partea unor parinti de la viitorul la adresa copilor de la UTA sau Atletico m-a ingrozit. Am jucat fotbal si evoluam contra altor echipe din municipiu insa niciodata nu am fost injurat de parinti acestora. Normal ca atunci cu presiunea parintilor jucatori se plesnesc ca masinile. Fiind cu Viitorul ti se pare ok chestiile astea? Eu am fost dezgustat si ma apuca cu dureri de cap cand ma gandesc ca si piciul meu vincepe fotbalul din toamna. Un sincer bravo pentru pustiul de la Academie

        0
        0
        1. N-am acuzat niciun club, de unde ai mai scos-o? Am spus doar ca daca apartineau de alt club, deci numai de Viitorul nu, se schimba partitura., Exista o ura pentru acest club, nu este greu de dedus acest lucru. De la presa pana la AJF, ce sa mai zic de conducatorul suprem!

          0
          0
  2. Pana acum cativa ani,copilul meu a activat la UTA,iar Atletico era doar Atletico nu ca si acum.Pe atunci toti cei de la Atletico strigau contra celor de la Uta…iar acum culmea ei sunt Uta…Am asistat in primavara la un meci Viitorul contra Atletico(uta)si ce pot sa va spun este ca parintii celor de la Atletico l a injurat pana si pe antrenorul nostru…de fata cu copiii,fara nici o urma de bun simt…deci cine injura pe cine???

    0
    0
  3. Cand se vor civiliza acesti antrenori, grobieni si infatuati? Sa injuri in ultimul hal copiii e pedagogic,e normal? Unii au si explicatia : asa ii motiveaza. Urate creaturi.

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button