UTA Arad

Hermannstadt – UTA, o primă „ciocnire” a titanilor din Liga a 2-a! Omogenitatea – problema ambelor combatante





Chiar dacă a întâlnit-o deja pe Chindia Târgoviște, o echipă solidă prin omogenitatea lotului, dar și pe Mioveni, un alt team cu pretenții în Liga 2-a, UTA se află în fața primului adversar cu adevărat greu al seriei. Deși e nou promovată în Liga 2-a, FC Hermannstadt știe foarte bine ce-și propune în acest sezon, iar investițiile au fost pe măsură. Poate nu chiar pe măsura „Bătrânei Doamne”, dar undeva pe acolo.

Prin urmare, se poate spune că mâine, de la ora 12,30 (în direct pe Digi Sport1), vom asista la un prim „duel” al titanilor, poate grupările cu cele mai mare bugete din serie și, implicit, cu pretenții ridicate. Fiindcă au făcut multe schimbări la nivel de loturi în această vară, inclusiv la nivelul băncilor tehnice, e de așteptat să vedem la lucru două echipe încă în căutarea unui joc legat. Pe de altă parte, însă, valoarea individuală și experiența combatanților ridică disputa la rang de derby.

Revenit în județul în care cunoscut satisfacții cu Inter Sibiu în Liga 1, Alexandru Pelici prefațează astfel vizita arădenilor pe Cibin: „Urmează jocul cu cea mai titrată și poate cea mai periculoasă echipă din această serie, UTA. Arădenii își doresc în Liga 1 și vor juca la victorie la Sibiu, mai ales după pasul greșit făcut cu Mioveni, acasăm în intermediară. Ne dorim să ne ridicăm la nivelul partidei, să fie un joc frumos și să recuperăm sau să scoatem puncte în fața UTA-ei. Punctele forte ale adversarului sunt valoarea individuală, viteza tranzițiilor, experiența majorității jucătorilor în Liga 1. Au destui fotbaliști care pot face diferența la raportul unu la unu, pentru noi va fi nevoie de multă mucă, transpirație, plus o bună așezare în teren și evitarea greșelilor personale ce ne-au costat la Satu Mare. În schimb, și noi și UTA nu suntem omogene, pentru așa ceva cam ai nevoie de 6 luni să te pui la punct, dar pierderea punctelor s-au făcut pe greșeli personale”.

Într-adevăr, miercuri, Hermannstadt a cedat primele puncte din actuala stagiune după eșecul (0-2) de la Satu Mare. Dar, ziua proastă a fost completată și de accidentarea unuia dintre titularii incontestabili ai echipei. „Din păcate, pe lângă pierderea jocului la Satu Mare, l-am pierdut pe Blănaru care va lipsi o perioadă de pe teren. Trebuie să stea două săptămâni cu bandaj pe mână, e posibil să aibă chiar o fisură. Este o pierdere mare, dar sperăm ca cei care îl vor suplini o vor face cu succes. Voi face unele schimbări la echipă, unele forțate de accidentări, altele de ordin tactic. Trebuie să avem constanță și echilibru dar și să nu facem nuntă la victorii și îmnormântări la înfrângeri. Important este să avem echilibru și să analizăm corect ce s-a  greșit și să nu mai repetăm greșelile. Avem capacitatea de a accepta ce s-a greșit, în frunte cu mine și nu mergem la ciupeală, să închidem jocul, să vedem ce-o fi. Nu, ieșim la joc și jucăm”, a adăugat Pelici, care în această săptămână a primit un fotbalist important la mijlocul terenului. Este vorba despre Robert Boboc, fotbalist împrumutat de la Astra Girgiu, cu destule meciuri la nivelul ligii secunde la CS Mioveni.

UTA are cu un punct mai puțin decât adversarul de mâine, dar și o statistică bună departe de casă. „Cele două victorii ne-au arătat că, pentru moment, ne simțim ceva mai bine în deplasare. De aceea, sunt convins că vom face un meci bun, dar, același lucru ne așteptăm și de la adversarul nostru, o echipă foarte solidă în special acasă. Chiar dacă l-au pierdut pe Blănaru pentru o accidentare, s-au întărit cu Boboc, un mijlocaș bun pe care îl cunosc de la Mioveni. Îl mai au pe Rusu, un vârf extraordinar, pe Dâlbea, un jucător foarte experimentat la mijlocul terenului, dar și o linie de fundași extrem de agresivi, care participă foarte mult și în atac, dar și extreme foarte bune. Dar, nu suntem cu nimic mai prejos și mergem să câștigăm. Băieții au înțeles ceea ce le-am explicat după partida cu Mioveniul și, repet, afară am observat că, deocamdată, ne mobilizăm mult mai bine, suntem mult mai lucizi”, a menționat Adrian Mihalcea.

Antrenorul utist recunoaște că nu îi cade deloc bine faptul că se bazează pe un singur atacant de careu la această partidă, pe Marius Curtuiuș, dar: „Sunt fericit că s-a întors Grigorie. Poate nu e chiar la sută la sută după trei săptămâni în care nu s-a antrenat cu grupul, dar poate compensa prin experiența, valoarea și dorința sa de a demonstra ceea ce poate. Titularizarea sa depinde doar de mine, de felul cum voi gândi echipa până mâine dimineață”.

Formații probabile:

Hermannstadt: Căbuz – Tătar, R. Crişan, I. Stoica, Pamfile – Dâlbea, Boboc – Neacșa, I. Popa, S. Lupu – B. Rusu

UTA: Grahovac – Adili, Scutaru, Ciucă, Burlă – Tănase, Cârstocea – Strătilă, Stahl, Buleică – Curtuiuș.

Arbitri: Iulian Dima (București) – Romică Bîrdeș (Pitești), Raul Ghiciulescu (Lugoj). Rezervă: Claudiu Ștef (Târgu Mureș)

Observatori FRF: Zoltan Tamaș (Odorheiul Secuiesc), Cristian Petropulos (Alba Iulia)

 

16 comentarii

  1. Bate UTA cu 3-2 cum a mai făcut-o acus vreo 24 de ani într-un meci la care am asistat ..cine își mai aduce aminte de elegantul Bodea care marcat atunci?

    0
    0
  2. V-om vedea ce se va intampla. Ca sa castigam, ei trebuie sa nu mai rateze ocaziile pe care le v-or avea ,dar avand in vedere ca, pana acuma UTA. a jucat mult mai bine in deplasare ,eu sper ca, va lua cel putin un punct s-au puncte. Pe ei baietii ca, se poate castiga prin vointa si determinare !!! UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA !!!

    0
    0
  3. Am comentat anterior legaturile dintre fotbalul sibian si cel aradean. Ca lot, UTA sta mai bine, dar sibienii, jucand acasa, se vor avanta in atac, ceea ce va creea spatzii de care se pate profita . Ca sibian fost aradean, utist de pe vremea lui Petchovschi (pe care l-am cunoscut (fiind candva vecini si pescari pe malul Muresului), tzin cu ambele echipe si m-ar bucura cate un egal in tur si in retur, dar cred ca UTA se poate impune in fatza unei echipe nou promovate, inca neomogena si fara valori individuale de calibrul celor de la UTA.. Cred ca Mara sibianul candva utist, gandeste ca si mine.
    Va fi un meci frumos. 🙂

    0
    0
    1. Sibiene, fost arădean, hai să batem noi in ambele intâlniri sezonul ăsta și să promovați voi la anul. .Batem palma ? :))

      0
      0
    2. Sigur ca as fi de acord sa intre in Liga I anul asta UTA si la anu’ Hermannstadt si cred ca ar fi de acord totzi aradenii si totzi sibienii, dar nu depinde numai de noi. Aradenii sunt mai hoataratzi, pe buna dreptate, dar noi in Sibiu catziva ani nu am vazut nici fotbal de liga a treia.. Personal sunt ingrijorat pt. UTA fiindca in Liga I chiar daca intra (si cred ca va reusi acum), nu va rezista fara un sponsor potent financiar…..Deci ca sa cadem la pace: anul asta UTA intra in Liga I si Sibiul se consolideaza in Liga a doua! 🙂

      0
      0
    3. Am citit cu mare placere comentariul dumneavoastra,despre paralele si coincidente intre UTA si Sibiu!Va felicit d-le Puiu!Probabil ca va invidiaza si un ziarist sportiv…
      Cat despre faptul ca scrieti „fost aradean”,cam zgarie la urechi.Nu este un repros,dar aradean ramaneti,ca va place sau nu!
      Fara sa incerc sa jignesc pe nimeni,un moldovean stabilit in Arad,chiar cu zeci de ani in urma….tot moldovean ramane!Nu o spun in batjocura,dar si dvs,tot aradean ramaneti!
      Deci ca un aradean sper sa stati langa suporterii UTA-ei!
      Personal,v-as cere sa mai depanati niste amintiri din gloria UTA-ei,poate,poate citesc si jucatorii actuali!
      Multa stima!

      0
      0
  4. Domnule PUIU , si eu sunt targovistean dar eu intotdeauna cand a venit UTA. la Targoviste, am tinut fara niciun pic de retinere cu UTA. !!!!

    0
    0
    1. Felicitari Domnul Nelu Targoviste, ma impresioneaza atasamentul pt. UTA si regret ca nu ne-am intalnit in momentele de maxima fericire cand UTA a eliminat Fajenoordul lui Hapel, Hapel ha ha ha ! ….vremuri care nu se mai pot reintoarce……

      0
      0
  5. Felicit și eu pe cei care nu sunt din Arad și rămân fideli echipei !Că bucureștean am trăit cu UTA in anii 60 mai mult rele decât bune .Echipa era în refacere după campionatul luat în 54 .Trecuseră niste ani peste Kapas ,Seres SZUCS portarul Liviu Coman pomenit de sibian avea porecla PASARE !!Într-o duminică i-a dat Dinamo. 6-0 apoi miercuri cu Steaua o. restanță 1-7 și iar duminica 0-2 cu Steagul din Brașov și tot nu a retrogradat !!Dar la amărăciunea mea D-zeu construia succesele anilor 70 !! Așa că totul are și o răsplată !!Parafrazând pe filozofi NU FERICIREA E CEA. MAI. IMPORTANTA CI DRUMUL PANA LA EA !!Hai UTA. !!

    0
    0
  6. Multumesc domnule PUIU din Sibiu pt. aprecieri . Dumneavoastra, sunteti mai in varsta ca mine , pt. ca eu la acea vreme cand UTA. elimina marele FAYNOORD, eu aveam 9 ani, dar sa stiti ca nu eram strain de ceea ce sa intamplat pe atunci pt. ca imi placea fotbalul si urmaream meciurile impreuna cu taicammiu si eram fascinat de jucatorii UTA. -ei ,DOMIDE, POJONY, AXENTE, FL. DUMITRESCU, BROSCHOVSCHI, LERETER etc. o echipa extraordinara si mai ales ca atunci cand incepea transmisia de la radio ,minu cu minut, eram nelipsit din fata radioului pt. a asculta pe UTA. cand se dadea legatura la Arad cu minunatul si regretatul Victor Tudor Popa , doamne ce vremuri, iar dupa incheierea transmisiunilor, UTA. fiind mare atunci si batea pe oricine, ieseam afara cu copii de seama mea, fiind foarte bucuros ca, echipa mea preferata UTA. castiga meciul !!!! UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA ARAD !!!!

    0
    0
  7. Parerea mea este ca nou venitii nu prea au chef de fotbal. Au venit samai ridice niste salarii si atat. Exceptie fac parte Scutaru, si Grahovac. Grigorie la meciul de la Sibiu nu cred ca a transpirat daca da poate de la caldura

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button