Fotbal juniori

Două generații utiste, medaliate în Bulgaria





Grupele 2003 și 2004 de la UTA s-au aliniat la startul turneului internațional Junior Cup, desfășurat în stațiunea bulgară Albena.

„După un cantonament la munte, am dorit să terminăm perioada de pregătire cu un turneu la Mare, pentru a vedea mai bine nivelul la care suntem. În opinia mea, amândouă echipele au avut un traseu mai mult decât merituos, obținând locul I la categoria 2004 și locul II la 2003. Am câștigat și două premii individuale, Vlad Tirian a fost desemnat portarul turneului, iar Ahmet Ekmekci a ieșit cel  mai bun marcator”, a povestit Dinu Donca, antrenor la UTA 2004 (foto principal) alături de Bogdan Oneț.

UTA 2004 a câștigat faza grupelor fără să primească gol (4-0 cu Chernomorets Burgas, 3-0 cu Stars Brăila și 1-0 cu Spartak Varna), iar în semifinale a dispus cu 2-0 de Botev Plovdiv. În finală: UTA – Dinamo București 5-2. Efectivul roș-alb i-a reunit pe Tirian, Brînda, Boiț, Urdaș, Pele, Popescu, Cohuț, Tod, Vulturar, Sarkozi, Mihai, Deznan, Ekmekci, Ursu, Kiss, Martin, Bic, Hanț.

Aproape de aur a fost și UTA 2003, condusă de Radu Mărginean și Dinu Donca. În grupe, puștii arădeni au trecut de Sparak Varna (4-1), Steaua București (4-2) și Botev Plovdiv (2-1). În semifinale, UTA – Ariston Ruse 3-1. Utiștii s-au înclinat în fața lui Dinamo București (0-5) în ultimul act.  Lotul utist: Roșca, Tambor, Goian, Măgulean, Puta, Pătlăgică, Mercioiu, Ursoi, Andrieș, Maxim, Rotea, Onișor, Mocan, Lazăr, Andreescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button