Fotbal judetean

Burza a ridicat tensiunea într-un meci cu patru penalty-uri: Progresul Pecica – CS Ineu 4-2





După înfrângerea din „fieful” rivalilor din Chișineu Criș, pecicanii erau chemați să-și revină rapid în fața unei echipe ce a început bine sezonul. Deși s-au văzut egalați după un start lansat, amfitrionii au găsit în cele din urmă puterea să facă diferența pe tabelă. „Centralul” Burza a reușit performanța să enerveze ambele tabere într-un meci în care a dictat nu mai puțin de patru lovituri de la 11 metri.

Prima dintre ele a venit după numai 9 minute de joc. Spătaru a fost pedepsit pentru o intervenție dubioasă în propriu careu și căpitanul Arsene a transformat de la punctul cu var. Cinci minute mai târziu, Măgulean a profitat de o centrare și a înscris pe sub Pușcaș. Vlad și Popa au avut alte două bune ocazii, după care Ineul s-a trezit. E adevărat cu concursul fundașilor adverși, V. Fritea și Dolga, care i-au culcat în careu pe frații Mâneran, Dennis și Dan. Georgiu și Păcurar au restabilit egalitatea din cele două penalty-uri dictate în minutele 29 și 35.

Meciul a continuat să fie deschis și după pauză, iar ocaziile s-au succedat la cele două porții. Al patrulea penalty al confruntării a fost cel mai clar și a venit în urma hențului comis în careu de Spătaru. Mirel Arsene și-a mai făcut odată treaba (min. 71), pentru ca apoi să țintească transversala, din voleu. În minutul 77, „centralul” Burza a încins și spiritele cu ocazia eliminării lui Vali Fritea, pentru două „galbene”. Portarul Florin Rusu pur și simplu a fost la un pas de a-și pierde cumpătul, dar – în cele din urmă – a dus meciul la bun sfârșit. Punctul siguranței a venit doar în ultimul minut de joc, de la Măgulean, care și-a pus din nou în valoare oportunismul și a  punctat din apropiere, printre picioarele tânărului goalkeeper advers. 4-2, rezultat final.

Ca și în alte ocazii din stagiunea precedentă, Dorel Mutică a atras atenția asupra cavalerilor fluierului. „Din păcate, domnul Burza a reușit să strice meciul, nu înțeleg de ce Comisia insistă cu unii arbitri fără nicio treabă cu fenomenul. Altfel, victoria noastră o consider meritată, dacă luăm în considerare ocaziile clare de poartă. Nu-mi explic căderea de la 2-0, mai ales că am avut o primă jumătate de oră excelentă, riscând să pierdem meciul din mână. Ineul este o echipă bună a acestui campionat, cu câțiva jucători buni veniți în această vară, ca Georgiu, Păcurar sau Mâneran, o să pună destule probleme altor echipe. Până la urmă, important e că am luat punctele, în ciuda nervilor de pe final”, a menționat Dorel Mutică.

Fără Hulbăr, Gligor și Costea, fotbaliști cu pretenții de titulari, Ineul nu a jucat la aceeași intensitate minutele de la Pecica și a plătit cu prima înfrângere stagională. „Am intrat nepermis de relaxați pe teren, practic am început partida de la 0-2. Apoi, am făcut destule greșeli la golurile lor, cu excepția fazei de la primul penalty, când, zic eu, arbitrul a greșit. Degeaba am întors apoi jocul, dacă nu am avut continutate în evoluția bună și ne-am bătut joc de câteva ocazii clare. E păcat că nu putem duce la bun sfârșit din punct de vedere mental un meci, iar un adversar bun ca Pecica nu te iartă”, a menționat și  Cristi Sculici, antrenorul zărăndanilor.

Formații:

Pecica: Rusu – Petrache, Dolga (46 Ew. Wild), Șiclovan, V. Fritea – R. Popa (41 Coșa), Marinescu, R. Fritea, Vlad – Arsene, Măgulean.

CS Ineu: Pușcaș – Voștinar (87 Florea), Karmanoczky, Iaroș, Spătaru – Zdrențan –  Dan Mâneran, M. Ponta (82 Belei), Georgiu, , Denis Mâneran (77 Dragoș) – Păcurar

Arbitri: Cristian Burza – Florin Vesa, Andrei Pîslaru.

Observatori: Doru Herțeg, Eugen Roșu.









2 comentarii

  1. Din păcate arbitrajele sunt din ce in ce mai slabe sunt fortati arbitri care nu au nici o treaba pentru ca nu mai sunt arbitri

    0
    0
  2. O zdreamță mică de arbitru !!! Tot insistă mai marii comisiei cu el…..Nu știu de ce! Probabil organizează niște petreceri amuzante dar la fotbal nici să țină fanionul de la corner nu are loc…Baftă domnule Burza ! Bine ar fi să încerci să conduci legat la ochi….ne-ai scăpa de o grijă ! P.S – I_A_O ca pe o glumă !

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button