UTA Arad

Gligor a pierdut în primă instanță litigiul cu UTA, dar clubul îi datorează bani indiferent de deznodământul recursului





La finalul săptămânii trecute, Comisia Naţională de Soluţionare a Litigiilor din cadrul Federației Române de Fotbal i-a dat câștig de cauză clubului UTA în litigiul cu Alin Gligor. Mai precis, consideră valabiă clauza de reziliere unilaterală a contractului invocată de conducerea grupării arădene începând cu 1 iulie, astfel că fostul căpitan al „roș-albilor” nu ar avea dreptul la banii prevăzuți în contractul ce ar fi trebuit să expire pe 30 iunie 2018.

Între timp, a venit și motivarea CNSL, iar acolo există o mare neconcordanță. Și anume, se specifică faptul că orice club se poate prevala de acea clauză de reziliere unilaterală în cazul în care vorbim despre al treilea an de contract și despre un fotbalist mai bătrân de 28 de ani. E și cazul lui Gligor, dar tot acolo se spune că trebuie specificată și o sumă compensatorie în cazul în care jucătorul e dat afară după primii doi ani de contract, ceea ce nu există prevăzut în înțelegerea cu fundașul de 33 de ani.

Cam pe asta se bazează și recursul pe care avocații fotbalistului arădean, probabil, îl vor depune la Casa Fotbalului, dar, indiferent de deznodământul acestuia, în conturile lui Gligor vor mai intra bani de la UTA. De ce? E simplu, același club arădean a revocat decizia de reziliere unilaterală încă din luna iulie și și-a chemat fostul căpitan la program. Acesta s-a conformat și, chiar dacă efectiv nu face antrenamente (la primele ore ale dimineții sau împreună cu juniorii) decât de o lună de zile (pentru că pentru restul perioadei a prezentat scutire din partea medicilor, care i-au confirmat problemele la spate ci care s-a confruntat încă din finalul stagiunii trecute), el va trebui plătit ca și angajat al clubului. De altfel, Gligor se va mai prezenta la program și în zilele ce urmează, până ce decizia nu e defintivă din partea FRF, respectiv a Comisiei de Recurs.









9 comentarii

  1. Nu il cunosc pe Gligor , nu stiu ce s-a intamplat intre el si club, dar cred ca nu merita soarta asta. Ba mai mult, cred ca putea fi o solutie de rezerva.

    0
    0
    1. Cei care au dat dislike fie sunt patroni fie le-ar face si lor placere sa le desfaca contractele in aceeasi maniera. Ca nu puteti sa spuneti ca nu putea fi solutie de rezerva.
      @ Giro – cand se accidenta unul dintre titulari. Totusi a fost om de baza pana sezonul trecut.

      0
      0
  2. Este un băiat simplu și de caracter și nu o spun fiind un apropiat al său…Așa este când lucrezi cu oameni fără caracter,se folosesc de tine și apoi te aruncă cu circ afară…Parcă văd că peste 5,6 etape este titular…

    0
    0
  3. L-am criticat destul pe Gligor, dar consider ca clubul UTA procedeaza, cel putin neelegant cu el, om cu care UTA a ajuns la doua baraje. Se putea gasi o forma de despartire, dar UTA desface contracte pe banda rulanta, aruncand , apoi comunicate „elegante” de multumire …doar la cei ce accepta sa plece,…gratis. Nu vreau sa produc suparare la club, dar intre Stratila si Gligor, l-as prefera pe Gligor, ..din mai multe motive. Un sfat : Intelegeti-va, dati-i banii, strangeti-va mainile si procedati corect , ca este aradean si a jucat mult la UTA.

    0
    0
  4. Au fost dati afara Miron ( unul dintre cei mai buni portari din liga a 2-a ), Copil si Gligor (aradeni) si adusi jucatori platiti cu foarte multi bani iar Uta e pe locul 9……

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button