National Sebis

Sebișul nu are decât varianta victoriei la Giarmata: „Sportiv și fizic stăm bine, iar încrederea vine cu trei puncte vineri”





Formația de pe malul Crișului Alb nu a avut startul de sezon așteptat. Un punct din 6 posibile nu „demască” intențiile de promovare ale sebișenilor, decretate – de altfel – prin vocea managerului Călin Cojocaru.

Pe de altă parte, însă, jocul „alb-albaștrilor” nu a fost tocmai rău în primele runde, însă e clar că e nevoie de mai mult pentru un rezultat rotund. „Sigur, ne-am fi dorit cu toții un alt start, dar nu mai putem da timpul înapoi. Eu zic că, dincolo de rezultate, am demonstrat că sportiv și fizic stăm bine, doar că ne lipsește puțin încrederea. Iar aceasta vine la pachet cu trei puncte, pe care vrem să le luăm neapărat vineri. Stăm din ce în ce mai bine și la relațiile de joc, cu Șirineasa, pe lângă problemele de arbitraj, trebuia să fim mai inspirați în fața porții. Ocazii clar au fost, dar, așa cum am spus, ne lipsește puțin încrederea. Sub presiune oricum eram și vom fi mereu, indiferent de câte puncte aveam în clasament. Cel puțin, așa sunt obișnuit eu ca antrenor, dar și jucătorii la fel”, ne-a mărturisit Alin Chița, care după ce a participat duminică, meciul legendelor dintre FC Argeș și Dinamo, este la București pentru cel de-al cincilea modul al Cursurilor PRO.

În primele trei zile ale săptămânii, antrenamentele au fost conduse de „secundul” Cosmin Merșca, supervizat de Călin Cojocaru, iar Chița își reintră de mâine în pâine. „Mi s-a trasmis că totul decurge bine, nu avem probleme de efectiv, suntem pregătiți de un joc bun vineri. Știu că întâlnim o formație destul de incomodă acasă, cu un mijlocaș (n.a. Codrea) și un atacant (n.a. Anagor) foarte periculoși cu mingea la picior, care intră mult în combinații, dar filozofia noastră rămâne aceeași. Trebuie să jucăm noi ce știm, să respectăm ceea ce facem la antrenamente, să conducem jocul și mai ales să nu ne mai jucăm cu ocaziile, așa cum am făcut-o meciurile precedente”, a adăugat Chița.

Ca și Sebișul, Millenium Giarmata a rămas cu punctul cucerit în prima rundă, când oaspete i-a fost o altă echipă arădeană, Lunca Teuz Cermei. Între timp, timișenii au pierdut cu 3-1 în fieful celor de la Hermannstadt II, iar partida cu Sebișul e un bun prilej de revanșă. „La ce investiții s-au făcut la Sebiș și ce nume au în lot, cei de la Național Sebiș sunt favoriți vineri. Dar, mă bazez pe entuziasmul și dorința de afirmare a jucătorilor mei, căci, din păcate, o echipă în adevăratul sens al cuvântului nu suntem încă. Am făcut transferurile destul de târziu, jocul colectiv încă supără, dar asta nu ne împiedică să ne autodepășim. Muncim la fiecare antrenament la relațiile de joc, de abia peste 5-6 etape vom arăta și mai bine, însă sperăm, de ce nu, la un rezultat bun și cu Sebișul”, ne-a declarat Răzvan Leucă, tehnicianul „millenarilor”. Față de confruntarea cu Cermeiului, Giarmata contează și pe doi fotbaliști de bandă sosiți de la Poli. Este vorba despre Sporin și Cherecheș, ultimul evoluând și pentru Național Sebiș în urmă cu două sezoane.

Formații probabile:

Giarmata: Miklos – M. Olariu, Covăsală, Stupu, Ștefănescu – Domșa, Bungău – Stoica, Codrea, Ghighilicea – Anagor.

Sebiș: Moroz – Poștoarcă, Bârsănel, Pintea, Siminic – Sz. Vereș – Săulescu, E. Dică, Petculescu, C. Vereș – Enciu.









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button