UTA Arad

Cifra 3, cu noroc pentru foștii „principali” utiști! Mihalcea ajunge lângă selecționerul Contra, la al treilea mandat de antrenor în tot atâtea luni, Falub a început a treia aventură pe banca lui „U”





Trei e cifra săptămânii pentru prezentul și trecutul UTA-ei. „Tripleta” Cristi Todea – Sorin Botiș – Cristi Păcurar au îmbrăcat pelerina de vreme rea croită de predecesorii lor, două mari dezamăgiri pentru suflarea utistă. Adrian Mihalcea, prin felul în care a format lotul de jucători din vară și pregătirea aproximativă, iar Adrian Falub, prin maniera deloc elegantă prin care s-a despărțit de gruparea arădeană, la nici două săptămâni de când spunea cuvinte mari despre tradiție, suporteri și obiectiv.

În aceeași zi, ambii și-au găsit un nou job, pentru Mihalcea fiind cel de-al treilea în tot atâtea luni de zile. „Țăranul” se desparte și de CS Mioveni, pe care o preluase în urmă cu două etape, pentru a sta lângă bunul său prieten, Cosmin Contra, pe banca reprezentativei „tricolore”. „Merg în echipa lui Contra. Sunt onorat de acest fapt, de a lucra la naţionala României. E o oportunitate pe care toţi antrenorii şi-ar dori-o. Îmi doresc să ajungem să ne îndeplinim obiectiv, aşa din scurt. Nu a fost bine pentru cei de la Mioveni, dar le mulţumesc că m-au înţeles”, a spus Mihalcea pentru Liga2.ro.

Liber de contract după ce joi s-a despărţit de UTA, Adrian Falub a preluat un nou club, unul de Liga 3. Ofertat de managerul general al Universității Cluj, Ioan Ovidiu Sabău, să preia locul lăsat vacant după demiterea din weekendul trecut a lui Marius Popescu, fostul fundaș a fugit de la Arad de marţi noapte şi, astăzi, a fost prezentat oficial. ”Adrian Falub este noul antrenor principal al FC Universitatea Cluj. FC Universitatea Cluj va ataca promovarea în Liga 2 cu Adrian Falub (46 de ani), care este, începând de astăzi, noul antrenor principal al echipei noastre. Falub, care a îmbrăcat tricoul alb-negru în perioada 1989-1996, respectiv 1997-1998, revine la echipa sa de suflet, pe care a mai pregătit-o în sezonul 2006-2007, când a reuşit promovarea în Liga 1, dar şi în 2015, când “Şepcile roşii” s-au calificat în finala Cupei României după o pauză de 50 de ani. Ca antrenor, a mai pregătit formaţiile Sportul Studenţesc, Unirea Alba Iulia, FCM Târgu-Mureş, CSMS Iaşi, UTA Arad, ASA Târgu-Mureş şi Concordia Chiajna. Îi urăm <<Bun venit!>> şi mult succes în noul său mandat la FC Universitatea Cluj”, se arată în comunicatul de prezentare a lui Falub la „U” Cluj.

Așadar, ambii antrenori care ar fi trebuit să deschidă șampania la UTA în vara anului viitor nici nu au apucat să îmbrace paltonul la Arad. Este evident că, în cazul nu ar fi demisionat după disputa cu Baloteștiul, Mihalcea ar fi părăsit-o fără regrete pe „Bătrâna Doamnă” odată cu propunerea lui Cosmin Contra, noul selecționer al echipei naționale a României. Și lui Falub i-ar fi fost greu să nu răspundă chemării lui „U”, mai ales că ceea ce a găsit în cel de-al treilea său mandat la UTA a fost mult sub așteptările sale profesionale. Despărțirea a fost, însă, urâtă și – de data aceasta – definitivă de Campioana Provinciei.









17 comentarii

  1. Problema principala a UTA-ei nu este cum discuta antrenorul cu jucatorii, ci rusinea adusa de acestia orasului, clubului si numerosilor suporteri ! Daca era antrenor Petchovski cred ca pe unii ii si bumbacea pentru a-i baga in viteza!

    0
    0
    1. Domnule Puiu B.Se pare ca aveti o anumita varsta la care in afirmatiile despre UTA,nu trebuie sa va bazati pe ce ati auzit!
      V-as reaminti ca Ciala nu a fost deloc o persoana agresiva.Nici fizic si nici verbal!Chiar si putinele cartonase pe care le-a luat pe parcursul carierei,au fost banale!A intrat in istorie cartonasul rosu primit,cand a driblat toata apararea adversa si in loc sa marcheze cu poarta goala,s-a intors si i-a mai ironizat inca odata!Si pt ca nu era suficient,dupa ce le-a impletit picioarele fundasilor,de doua ori,a avut „impertinenta” sa se aseze pe minge si cu un gest ironic,si-a sters transpiratia cu maneca de pe frunte!In rasetele spectatorilor,a luat rosu pt „desconsiderarea adversarului!
      Avea alte „arme”:in primul rand,cu rangul pe care il avea,nu cartea DIN RESPECT,nimeni in fata lui,dar pe atunci exista bun simt si moralitate!Si el a inceput antrenoratul de la nivel de juniori!
      Pt cine nu stie,a fost primul antrenor al lui Feri Bacsi(Tisza) si acesta din urma,i-a preluat exact stilul!(Ironic,dur si exigent la antrenamente,pana la maxim,dar nu agresiv fizic)!
      Nu stiu de unde ati scos ca Petchovski,i-ar fi bumbacit?????Nu ar fi facut-o niciodata!
      Na.Un pic de istorie si destindere in aceste momente delicate,nu strica!
      Totusi, gandul imi este tot la Satu Mare!
      Hai UTA!

      0
      0
      1. Petschowski nu a primit nici un cartonas in timpul carierei sale pentru simplul motiv ca ele au fost introduse de abia in 1970 – CM Mexic

        0
        0
      2. Asta cu driblatul e doar o invenție a minții tale bolnave! Cred că te plictisești rău la servici paznicule!

        0
        0
      3. Cu tot respectul va informez ca am avut privilegiul de a-l fi cunoscut personal pe genialul fotbalist, l-am vazut in multe meciuri si la antrenamente si nu era deloc calm (!) cand elevii lui greseau copilareste la executziile tehjnice, care pt. el erau floare la ureche. sau cand nu-i urmau indicatziile. Am exagerat spunand ca-i bumbaceste, dar sunt sigur ca pe actualele ,,baletiste” din echipa UITA-ei nu i-ar fi iertat…

        0
        0
  2. Să ne reamintim: un antrenor de ligă secundă, mai exact de mijlocul acesteia, ajunge secund la echipa națională! Sunt clare două lucruri: (1) la FRF avem manageri raționali, obiectivi și preocupați de viitorul echipei naționale. Și (b) șansele naționalei de a rata și Euro 2020 au crescut simțitor! Cum se zicea în anticihitate: când Zeus vrea să ducă pe cineva înspre pierzanie, mai întâi îi ia mințile…

    0
    0
  3. Nu trebuie sa te pricepi prea mult la fotbal!Imposibil de evitat cacofonia,daCA-COsmin sau daCA-COntra nici nu si-a inceput bine mandatul si coopteaza pe criterii de prietenie antrenorii secunzi,dar pe cine?Pe cei mai mari jignitori si mistocari din fotbalul romanesc,atunci despre ce vorbim?DaCA COntra ar avea totusi un CV bun,despre secunzi ce vorbim?
    Sa-l vad eu acum pe Mihalcea agresand verbal si fizic pe Tatarusanu,pe Latovlevici,pe Pintilii,pe Stancu,Keseru.Sau pe oricare altul,la acest nivel!In cel mai rau caz,il vad carand echipamente!Umil,pe acolo!Trepadus!Din prietenie cu Contra!
    GEO,GEO,GEO,GEO!Ajutor!Ai promis ca nu mai scrii!Ai ridicat un pariu cu mine!Esti nevoit sa reapari,din etica si principiu!
    L-am pierdut acum!Mihalcea al tau este la ECHIPA NATIONALA,il recomanda rezultatele personale!Bun pisicolog,bun tehnician!!!!!!!Nici in cele mai triste conceptii nu m-as fi gandit ca UTA a ratat antrenorul anulului!Unde imi pot plati pariul fata de tine?
    Am pierdut pariul cu tine!Mihalcea este la echipa nationala!Pfffff!Nu as fi crezut!
    Probabil ca si tu geo,ai fost luat prin surprindere!Nu te lasa amagit!Insista!
    Urmeaza si Falub la Nationala!!!!!Reteta se stie!Neamuri,prietenii,combinatii,nepotisme!Tare de tot!Stai ca va iesi si Borcea de la parnaie!

    0
    0
  4. Fiindca l-a luat actuala UTA, lui Mihalcea i-a crescut cota si a ajuns la natzionala! Urmeaza Falub… 🙂

    0
    0
  5. Asta cu bumbăceala e chestie veche discutată și în școli . Unii pro alții contra . Etic și emoțional e clar că nu e de dorit !!Unul dintre bumbacitorii celebri era. Valentin Stănescu de la Rapid. Numai când striga la DUMITRIU II speria stadionul !! Dumitriu prieten cu METKAS primul căsătorit în Grecia .Sperăm că purtătorii de comportament suburban sa fi dispărut. !!

    0
    0
    1. Erau si alti antrenori care durduiau la fotbalisti,gen Teasca ce le lega saci cu nisip pe spate,ori Alexandru Moldovan poreclit ,,roscovanul,,.De la Victoria Calan cei de la Unirea A-Iulia au adus pe portarul Deak si acesta a priit o camera ca sa doarma la stadionul Cetate,dar portarul in cauza se mai si imbata…!Intr-o noapte ,,Roscovanul,, a facut un control la cei cazati la stadion si a asteptat sa apara Deak de prin oras.Langa gard era o groapa adanca cu var stins si cand Deak a venit pe acolo,Roscovanul a strigat la el..iar culmea Deak a cazut in var si i-a fost afectat un ochi…!Cu unii nu se poate discuta cu duhul blandetii…!

      0
      0
      1. Dar parca totusi traim alte vremuri. Ai nostri antrenori nu se racordeaza la mileniul III si nu pot gasi alte metode in ton cu vremurile?

        0
        0
  6. Daca nationala are antrenori pe Contra ce sare si da din maini ca un descreierat plus nulitatea Mihalcea,o sa vedeti ca in orice preliminari Euro ori Mondiale ne vom clasa de la locul 3 in jos.Locurile 1 si 2 sunt ocupate cu astfel de antrenori..!Pentru noi doar UTA conteaza !

    0
    0
  7. Pe ce criterii a fost adus aceasta nulitate la echipa nationala ? Doamna , mare e gradina ta !!

    0
    0
  8. La anul se gată stadionul și trebuie inaugurat, cum au promis cu o promovare din C în B…Oamenii se țin de cuvânt…Restul este boceală.

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button