Rugby

Echipa de rugby a Aradului are gânduri de play-off în noua stagiune de Divizia A, dar: „Până nu rezolvăm problema salarizării, nu puteam ataca Superliga”





O nouă stagiune a Diviziei A la rugby pornește la drum în weekend, iar la startul ei se prezintă pentru al șaselea an consecutiv și CS Universitatea. Vremurile în care Aradul era punct important pe harta sportului cu balonul oval românesc au apus odată cu retragerea firmei Contor Zenner și a „migrării” omului de afaceri Dan Dinu la Timișoara. Fără posibilitatea unei salarizări propice performanței nivelul rămâne unul destul de scăzut, fără gânduri de promovare.

Obiectivul noii stagiuni rămâne calificarea în play-off, deși, la ce achiziții au făcut câteva dintre partenerele de întrecere, e greu de crezut că se va ajunge acolo. În schimb, CS Universitatea a fost din nou întinerită cu trei jucători timișoreni: Paul Perici (demi), Nizar Faraoussi (centru) și Laurențiu Roșian (pilier) și doi arădeni, Andrei Țuca (pilier) și Marius Clegs (aripă).

În rest, lotul e format în mare parte din aceiași jucători, mai puțin jucătorii de trei sferturi, Ilie Tiron și Răvan Borș. „Sunt și eu utist, dar asta nu înseamnă că alte echipe din Arad nu ar trebui ajutate. Cu ocazia turneului de rugby în 7 pe care l-am organizat în vară la Arad,  am solicitat și noi din partea Primăriei niște băncuțe și umbreluțe, pe care aceasta le avea în dotare, dar nimeni nu ne-a băgat în seamă. În rest, ne lăudăm cu existența a 200 de mii de locuri de muncă în zona industrială, dar niciuna dintre firmele beneficiare nu dau un leu la sport. Asta e, ne continuăm parcursul cum putem mai bine, cu băieți tineri, plătiți simbolic, încercând să compensăm prin muncă și talent ceea ce au alte echipe din Divizia A, jucători cu o carte de vizită în spate, plătiți pe măsură. La rugby în 7, am pierdut locul 4 la esaveraj, practic ne mai lipseau doar două puncte, sperăm – însă – să ne revanșem în campionatul regulat. Începem cu o deplasare lungă și grea, la Năvodari, pe terenul uneia dintre echipele ce se vor bate – probabil – la promovare, alături de Tomitanii sau Buzău”, a precizat Marian Grindei, antrenor și jucător la CS Universitatea. „Din păcate, până nu rezolvăm problema salarizării, nu puteam ataca Superliga. Condițiile de deplasare și pregătire sunt la nivelul forțelor rugby-ului românesc, dar lipsește partea privată, care să asigure salariile unor jucători de valoare, care se concentrează doar pe sport, nu și pe siguranța zilei de mâine”, a completat și Ovidiu Șerban, președintele clubului arădean.

Programul turului pentru echipa arădeană de rugby arată astfel:

30 septembrie: CS Năvodari – CS U Arad

7 octombrie: CS U Arad – Gloria Buzău

14 octombrie: Știința Petroșani – CS U Arad

21 octombrie: CS U Arad – Rugby Club Bârlad

28 octombrie: RCM Galați – CS U Arad

4 noiembrie: CS U Arad – Bucovina Suceava

11 noiembrie: Tomitanii Constanța – CS U Arad









Un comentariu

  1. Bani aruncati degeaba la rugby, un sport care niciodata nu a facut „branza” la Arad. Asta in timp ce gimnastica artistica si sportiva, si polo , cu rezultate notabile raman nefinantate decent

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button