Fotbal judetean

Căpitan de „hattrick”, descătușarea a venit după pauză: Progresul Pecica – Șoimii Șimand 5-1





Formația lui Dorel Mutică a reușit să obțină o nouă victorie după o prestație foarte bună în al doilea mitan al partidei interne cu Șimandul. Dacă săptămâna trecută pecicanii marcau de șase ori la Mailat în actul secund, de această dată au reușit să perforeze poarta adversă de patru ori și să pună punctele la păstrare.

Disputa a început practic de la 1-0 pentru gazde. În minutul 9, Arsene (foto) a profitat de o centrare bună din stânga, a trimis în bară, mingea i-a revenit și a deschis scorul. Pecica a rămas în ofensivă și același, Arsene dar și Vlad au ratat golul de 2-0, pentru ca fostul mijlocaș stânga al UTA-ei să ceară și un penalty la o intervenție asupra sa. Și, dacă nu au marcat amfitrionii, au făcut-o oaspeții, în minutul 32. Aceștoa au executat repede o lovitură liberă, balonul a fost pasat în „gaură“ pentru Balint, care a însris (minutul 32) printr-un exterior de efect. Egalitatea s-a consemnat până la pauză, dar repriza a doua avea să fie una furtunoasă.

La doar 5 minute de la reluare, același Arsene a punctat pentru 2-1 cu un șut de la 18 metri care l-a lăsat fără replică pe Vaida. „Hattrick-ul” căpitanului a venit în minutul 62, de la punctul cu var, „centralul” Bădică sancționând un henț în careul vizitatorilor. Pecica a continuat să preseze și, după ce același Arsene a mai ratat o ocazie bună, Măgulean a adus punctul siguranței. Frații Fritea au conlucrat bine pe stânga și i-au oferit bucuria golului lui Măgulean. „Motoarele” nu au fost oprite și Marinescu și-a pus și el numele pe lista marcatorilor, după ce a primit o pasă filtrantă, a driblat și portarul și a înscris pentru 5-1.

Având o singură absență notabilă, pe Șiclovan, pecicanii au putut da maxim în partida cu una dintre echipele ce i-au încurcat acasă stagiunea trecută. „A fost un meci greu, dar pe care l-am început bine, deschizând scorul foarte repede. Ca și la Maila,t însă, nu am reușit să ne impunem din prima parte și încă nu știu de ce se întâmplă acest lucru. Am fost egalați pe o neatenție a noastră, dar am mai ratat ocazii bune de a marca. E – însă – foarte important și pozitiv faptul că ne dominăm adversarul în partea a doua, după minutul 60. Am reușit să punctăm de patru ori într-o repriză ce ne-a aparținut în totalitate și în care am mai ratat destul de mult. Una peste alta, sunt mulțumit de acest meci, dar mi-aș dori și să jucăm din start așa cum am făcut-o în partea a doua. Tot timpul discut acest aspect cu jucătorii mei, mi-aș dori  ca și în prima repriză să avem aceeași dezinvoltură ca și în a doua repriză, să ne dominăm adversarul la fel de mult. Să nu se înțeleagă greșit, nu e ca și cum jucăm slab în prima parte, doar că în repriza a doua suntem mai dezinvolți în joc. Arătăm din ce în ce mai bine față de startul sezonului, ne apropiem de vârful de formă, lucru ce trebuie să se întâmple, din punctul meu de vedere, după etapa șapte – opt. Așa a fost anul trecut și cred că așa va fi și acum. Mă bucur că reușim să înscriem multe goluri după faze lucrate la antrenamente, e bine că jucătorii respectă și pun în practică ceea ce pregătim”, a precizat Dorel Mutică, antrenorul celor de la Pecica.

Șimandul se confruntă cu aceleași probleme de efectiv, dar și legate de pregătirea fizică, ce o trage puțin în jos în special în meciurile cu formațiile cu pretenții ale campionatului. „Atâta cât ne-au ținut bateriile am reușit să facem față adversarului. Am prestat un joc bun, am avut și ocazii, am avut și posesie. Dar, în partea a doua, pe lipsa fondului de efectiv, am căzut și am pierdut partida. Ne-au lipsit șapte jucători, am fost nevoiți să intrăm pe teren atât eu, cât și profesorul Mărcuș, dar și Adi Cuc. E greu la vârsta noastră să putem duce un meci întreg. În plus, Pecica e o echipă foarte bună, cu antrenamente, cu antrenor și lot bun, a fost un adversar aproape imposibil. Trebuie să trecem și peste acest eșec, să strângem rândurile și să câștigăm partida de acasă de etapa viitoare. Trebuie să fim uniți indiferent de rezultat. Altfel ar fi arătat, însă, disputa dacă am fi avut tot lotul la dispoziție. Încercăm să formăm o echipă bună ca să ne batem de la egal la egal toți, dar pentru asta trebuie să avem aceeași echipă la rând cinci – șase etape la rând, ca să ne putem omogeniza. O vom duce așa până în iarnă și atunci vom căuta soluții, ca să fim în ordine și din punct de vedere numeric”, a fost replica lui Marius Ciubăncan, care nu s-a putut baza la această partidă – printre alții – pe Faur, Berar, Cătană, Rechițan sau Petrilă.

Formații:

Progresul Pecica: Rusu – Petrache (min. 57 – Șiclovan), Dolga, Ew. Wild, Ponta (min. 74 – Marinescu) – R. Popa, Murakami (min. 57 – Coșa), R. Fritea,  Vlad (min. 66 – V. Fritea) – Arsene, Măgulean.

Șoimii Șimand: Vaida – Balint, Tolan, Ruska (min. 67 – Cuc), Rafila –  Engelhardt, TȚigan, Mărcuș, Ciubăncan, Noaică – Ghergar.

Arbitri: Flavius Bădică – Lucian Berariu, Sorina Betea

Observatori AJF: Marius Alexa, Rad Vasile









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button