UTA Arad

Cu dreptatea în mână, fostul căpitan punctează: „UTA înseamnă suporterii, orașul, palmaresul, nu Gligor, Meszar, Grădinariu, dar toți trebuie să respecte valorile clubului”





Aventura lui Alin Gligor la UTA s-a încheiat oficial în această săptămână cu o decizie într-un litigiu ce putea fi foarte bine evitat de conducerea clubului. De la două salarii, cât a cerut inițial fotbalistul pentru a accepta rezilierea contractului ce ar fi expirat în vara anului 2018, s-a ajuns la o datorie de 12 retribuții, echivalentul a 13500 de mii de euro pe care clubul va trebui să-i plătească în cazul în care TAS-ul (unde ar mai putea să conteste conducrea clubului arădean decizia Comisiei de Recurs a FRF) ar spune altceva. Totul pentru că șefii din Calea Victoriei au înțeles să desfacă unilateral înțelegerea cu fotbalistul, lucru dovedit ilegal.

Până una alta, Alin Gligor a dorit să clarifice situația în care s-a ajuns și prin ceea ce a trecut în ultimele 4 luni de zile, neputând să discute public ca urmare a clauzelor din contract. Astăzi, fostul căpitan al „Bătrânei Doamne” a lămurit câteva aspecte:

…despre cum s-a ajuns la litigiul cu UTA: „Consider că mi s-a făcut dreptate la finalizarea procesului cu UTA. Nu am dorit sub nicio formă să se ajungă aici. Sunt utist de mic, am crescut cu Mitu, Grad, Țucudean, Gaica. Am jucat la UTA în două perioade diferite, am pus suflet, de fiecare dată am fost căpitan de echipă. Iubesc UTA, dar cer respect pentru mine și pentru toți cei care am îmbrăcat acest tricou. Sunt fotbalist profesionist și toată lumea trebuie să înțeleagă că îmi câștig existența din fotbal, nu e doar o pasiune. Anul trecut, după meciul de baraj, am aflat de pe siteul clubului lista cu jucători disponibilizați, pe care mă aflam și eu. A doua zi am fost la sediul clubului și am discutat cu cel care ia toate deciziile. Mi s-a spus că sunt dat afară, deși mai aveam contract un an, fără nicio despăgubire. Am dorit să negociem, am solicitat salariile restante plus două luni din cele 12, dând timp conducerii până în iarnă. Au refuzat cu aroganță, contractul a fost reziliat cu preaviz de 15 zile. Am considerat că nu merit așa ceva și ca orice om care crede că i se face o nedreptate, am apelat la instanța sportivă”.

…despre criticile culese în ultimele luni de zile: „Mi-a fost foarte greu. Asupra mea s-a creat o presiune, ca și cum aș fi atacat brandul UTA. Eu sunt utist și obișnuit să apăr aceste culori. Mulți oameni care nu au fost corect informați sau care au fost influențați au spus și au scris despre mine lucruri neadevărate. A fost o presiune și pentru familia mea, noi nu am avut niciodată un conflict cu cineva. Nu am putut să mă apăr, din cauza unor clauze în contract, puteam fi amendat. Nu este ușor să suporți o perioadă lungă aceste minciuni”.

…încercarea de a încheia amiabil conflictul și repercursiunile asupra sa din partea clubului: „Chiar și după începerea procesului, aș fi dorit o înțelegere. După primul termen de judecată la Federație, am fost chemat la sediul clubului pentru negocieri. Le-am spus că nu doresc 12 luni, vreau șapte, primiți în decurs de câteva luni. Ei nu au vrut să audă, au făcut presiuni să renunț fără să vrea să plătească nici o lună. În schimb, mi-au trimis prin poștă decizia de revocare a rezilierii contractului! După aceea, au vrut să mă umilească. Au făcut program de pregătire doar pentru mine, cu două antrenamente pe zi de la 7,30 și 9,30, m-au trimis spre Mallnitz cu antrenor, maseur și un șofer. Au mai umilit cu această ocazie alți angajați ai clubului, chiar dacă ne-au întors din drum din Ungaria. Pentru o vendetă personală, au luat maseurul de la echipă, care avea peste două zile un meci important. Nu au vrut să mă creadă că am probleme cu spatele, m-au dus la medic să verifice, am stat la urgențe patru ore pentru a confirma că nu mint. Asta deși ei știau că am jucat cu Balotești și dubla cu Poli cu infiltrații la coloană”.

…despre experiența în culorile Campioanei Provinciei: „Prezența la UTA a fost o experiență pozitivă, am simțit aproape suporterii, am fost susținuți când am meritat și criticați când am meritat. Autoritățile, tot orașul au fost aproape de noi, am avut buget bun pentru Liga 2-a. UTA înseamnă suporterii, orașul, palmaresul, nu Gligor, Meszar, Grădinariu. Cred că oricine este la UTA trebuie să fie bine intenționat, profesionist, să respecte valorile acestui club. Eu am dat totul pe teren și am conștiința împăcată. Urmează meciul cu Poli, le doresc jucătorilor și suporterilor să ne aducă o bucurie la finalul meciului”.









9 comentarii

  1. Gligor are 100 % dreptate, si inca nu spune totul, si anume ca, renuntandu-se la el, asa ca la „o masea stricata”, s-a aruncat asupra lui, si banuiala ca din cauza sa UTA nu a promovat. Cred ca banii publici folositi la UTA ar trebui pretuiti, de aia dl Meszar ar trebui sa plateasca dansul, din buzunarul propriu, aceasti bani, ca dansul l-a scos din lot, fara sa respecte legalitatea. Desi conducerea de la UTA este intr-o situatie penibila ( a a distrus lotul, a adus batrani fara valoare, echipa este la retrogradare, pierde procese cu jucatori,…plus chestia de la Suceava, din care nu ii vad iesiti cu fata curata) nu se gandeste sa plece, de buna voie, ei vreau sa moara „cu UTA de git”,Niici Primaria nu are intentia de a curati clubul de neseriosi, neprofesinisti si…..(zice DNA) posibil corupti. Tin unii de altii ca sa isi apere „circuitul banilor”. Si asa UTA ajunge la o batjocora pe care nu o merita.

    0
    0
  2. Declarațiile cu atașament față de club merg până la contracte și bani ! Dreptatea e una singură și indivizibilă. . Amatorismul conducerii se vede și la întreruperea unui. contract . Sa faci așa ceva la. o despărțire. amiabila este echivalentul unui furt. din magazin cu camera video pe tine !!! Trebuie oameni cu experiență cunoscători de regulamente. ROAF ,Biblia fotbalului. Altfel te trezești intr’o zi că poliția nu îți mai da drumul sa intri in club de datorii !!

    0
    0
  3. Cand s-a inceput din liga a 4-a am auzit in continuu de transparența de la club, dar jucatorii nu au voie sa vorbeasca public din cauza contractelor. Fain…

    0
    0
  4. Antrenori care intra cu CV-uri false…Gradinaru,acest diletant fara masura…conducatori inculpati penal…Meszar autosuspendat de la DJTS pentru delapidare…litigii pierdute pe bani multi…
    Doamne,asta este UTA?

    0
    0
  5. Aline de ce nu spui ca sa stie toata lumea ca acest domn Meszar e cel care hotareste dupa bunul sau plac tot ceea ce se intampla in club neavand nici o functie, iar cei cu functii raspund pentru amatorismul acestuia. Sunt curios cat timp mai dureaza era Meszar

    0
    0
  6. Da domnule Pasca din pacate asta e UTA e pacat ca sunt sustinuti in continuare. Rusine lor si rusine celor care ii sustin.
    Chiar e timpul schimbarii totale la nivelul conducerii

    0
    0
  7. Acum se vrea sa batem pe poli si asa suporteri se calmeaza si mocirla va continua, bv aline ei credeau ca pt ca esti aradean iti vor da bani la zi si vei pleca renuntand la ultimul an de contract

    0
    0
  8. Domnule Pasca ca sa nu apara confuzii de nume,vă rog sa va scrieti numele intreg si corect. Va multumesc Pascariu Claudiu

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button