Fotbal judetean

Avrămuțiu a semnat deșteptarea, „Știli” – tot cu oamenii numărați: Victoria Zăbrani – Unirea Sântana 1-2





După două înfrângeri consecutive, team-ul pregătit de Dinu Donca a reușit să își dea un restart și să revină cu toate punctele dintr-o deplasare dificilă. Gazdele au avut din nou probleme de efectiv, adunând doar doi jucători pe banca de rezerve.

Startul disputei a găsit-o pe Unirea în atac, cu Capătă recuperând un balon de la Lung și trăgând din 14 metri, dar Irimia a reușit să respingă în corner. Același brav portar al gazdelor a intervenit salutar și în fața lui Ginghină, care scăpase singur cu el. Lucrurile aveau să se înrăutățească pentru gazde după 20 de minute, atunci când Flavius Băd s-a accidentat și nu a mai putut continua, fiind înlocuit cu Filip.

După ce gazdele au ratat deschiderea scorului după lovitura cu capul al lui Lung, ce a trecut puțin pe lângă stâlpul porții lui Csurka, Sântana a irosit și ea o ocazie bună. Prică a scăpat singur cu Irimia, acesta l-a faultat la 18 metri de propria poartă, mingea a ajuns la Capătă, s-a lăsat avantaj, însă fostul utist a tras peste cu doi fundași adverși pe linia porții. Și, totuși, golul avea să cadă în minutul 44. După o fază bine lucrată pe dreapta, Avrămuțiu a reluat din 10 metri cu un șut din prima la colțul lung, consființind scorul pauzei.

Partea a doua a debutat practic cu Sântana în inferioritate numerică. Juniorul Toader a văzut direct cartonașul roșu pentru o intrare cu talpa asupra lui R. Varga. Zăbraniul a forțat, dar, fie Lung a reluat din cinci metri pe lângă, fie centrarea deviată de vânt a lui Edu a nimerit transversala. Cu gazdele avântându-se spre poarta adversă, Capătă a scăpat pe un contraatac în minutul 69 și a fost oprit neregulamentar la marginea careului mare de către Francescu. Cu această ocazie, fostul fundaș al Ineului a și fost eliminat pentru fault în poziție de ultim apărător. Avrămuțiu a fost lăsat cu greu de colegi să execute lovitura, iar șutul său s-a dus peste. Au urmat contre între jucătorii celor de la Sântana chiar din această cauză, mingea a ajuns la Filip, care a scăpat în careu și a fost faultat de Peia. „Centralul” a arătat fără ezitare punctul cu var și același Edi Zele, revenit pe teren după suspendare, a transformat precis pentru 1-1 (minutul 72). Tot gazdele au rămas la timonă și au împins jocul spre poarta adversă, dar lovitura de grație a venit cu două minute înainte de final la cealaltă poartă. Atunci, Avrămuțiu a pătruns de la mijlocul terenului până la aproximativ 28 de metri de poarta adversă și a șutat perfect în vinclu, la colțul lung, lăsându-l fără replică pe Irimia. Punctele sunt mană cerească pentru „uniriști”, care riscau să piardă contactul cu podiumul.

„O înfrângere nemeritată. A fost o primă repriză mai modestă pentru noi și cu toate astea am luat golul târziu, pe o greșeală de poziționare a noastră. În partea a doua, am avut om în plus, am dominat copios, am presat adversarul, am vrut, am încercat să punem presiune și am reușit să și egalăm. Am vrut să continuăm, să ducem mingi în fața porții, dar, din păcate, am resimțit și accidentarea lui Băd din startul meciului. Ne-a lipsit și Dochița din motive necunoscute, ceea ce ne-a dat toate planurile peste cap. Cred că un rezultat de egalitate era mult mai bun, din păcate suntem puțini și asta nu e benefic pentru noi. Ne așteaptă meciuri grele, va trebui să ne descurcăm fără Băd și Francescu. Încercăm să vedem ce facem până în iarnă, dar e clar că ne vom chinui și vom avea mult de suferit în continuare”, a declarat Adrian Abrudean, antrenorul Victoriei.

De cealaltă parte, Unirea Sântana regretă eșecul din runda precedentă cu Ineul, mai ales că și Crișul se încurcase cu Socodorul. „Am făcut un meci bun, am avut o primă repriză în care trebuia să concretizăm și să ne desprindem mai clar pe tabela de marcaj. 11 contra 11 am jucat foarte bine, ne-am dominat adversarul, dar totul s-a schimbat odată cu acea eliminare. Ne-au și egalat și puteam chiar să și pierdem. Dar e bine că am reușit să dăm golul victoriei după o execuție de excepție a lui Remus. Am reușit să dăm golurile când a trebuit, la finalul celor două reprize. Toată lumea a dat cu pietre în noi după partida cu Ineul, dar băieții, pe care îi felicit pentru dăruire, au avut o tresărire de orgoliu și asta e fața noastră. Din păcate, nu reușim să rămânem pe aceeași linie, cu echipele bune ne concentrăm, cu cele mai puțin bune nu reușim să o facem. Ne-am precipitat în fața porții, am avut și un mic blocaj după acea înfrângere cu Ineul, dar eu le consider doar nesincronizări. Acum trebuie să rămânem la fel de concentraț”, a spus și Dinu Donca, antrenorul „roș-negrilor”.

Formații:

Victoria Zăbrani: Irimia – Strango, Francescu, Lung, Edu – Crișan, Simion – Topai, Zele, R. Varga – Băd (min. 18 – Filip).

Unirea Sântana: Csurka – Toader, Pleșca, Peia,  Paven – Martin (min. 59 – Istin), Avrămuțiu, Bodea –  Ginghină (min. 75 – Josan), Capătă, Prică (min. 90 – Stanciu).

Arbitri: Ionuț Nicoraș – Sebastian Pantea, Lucian Berariu

Observatori: Dan Ologeanu, Gheorghe Sfăt

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button