Fotbal judetean

Când se pornește „morișca”…Progresul Pecica – Cetate Săvârșin 7-0





Cel mai dezechilibrat meci al rundei s-a încheiat și cu un scor pe măsură. Echipa mult mai omogenă și pregătită de celor de la Progresul Pecica a făcut instrucție cu Săvârșinul, care i-au avut pe Neamț și Pavel pe bancă și a plătit din nou scump erorile defensive.

Gazdele s-au încălzit mai greu, cu câteva situații la poarta lui Vîrtaci, iar când au dat drumul golurilor nu au mai putut fi opriți. Primul care a profitat de defensiva destul de dezorganizată a oaspeților a fost căpitanul Arsene, care a luat o acțiune pe cont propriu și a tras plasat cu un adversar în spate. Minutul golului de 1-0 era 26, iar la următoarea fază s-a făcut deja 2-0. Arsene a bătut un corner de pe stânga, iar Ewald Wild a trimis cu capul în vinclu. A urmat dubla golgheterului Măgulean pe final și început de repriză. Fostul curticean a înscris mai întâi din penalty, iar apoi din pasa altruistă a lui Vlad (foto). Acesta din urmă avea să înscrie și el în minutul 53, după pasa lui Ponta și un dribling asupra portarului. De Vîrtaci a trecut și Angel Ponta la golul de 6-0 (min. 66), pentru ca ultima modificare a tabelei să o producă Benescu, printr-un autogol nefericit chiar înainte de ultimul fluier.

Săvârșinul a pus ceva probleme doar prin șururi de la distanță și o bară lovită de Neamț, intrat pe teren cu 20 de minute înainte de final. „Nu jucasem în ultima etapă, iar băieții obținuseră un rezultat bun cu Păulișul. Era normal să joace ei și, în plus de asta, nici nu m-am simțit foarte bine. Cine vede scorul final va spune că a fost măcel la Pecica, dar nu a fost chiar așa. Am jucat și noi, am avut și două-trei situații de poartă, doar că luăm din nou goluri pe greșeli personale. Sigur, am întâlnit o echipă mult mai bună și mai pregătită, știm că altele sunt meciurile din care trebuie să scoatem noi puncte”, a precizat Cătălin Neamț.

Chiar și fără Marinescu și Șiclovan, suspendați,  dar și Dolga și Vasilca, Pecica  a avut destulă calitate pe teren. În plus, Dorel Mutică i-a oferit bucuria debutului în Liga 4-a lui Ionuț Mălin Chiuariu, fratele băiatului din Pecica înecat în urmă cu două săptămâni. „Deși încă e afectat, băiatul a vrut să joace și s-a implicat bine. Sigur și scorul i-a permis să fie dezinvolt, e meritul băieților pentru fotbalul bun jucat și fazele de gol frumos lucrate. Puteam începe meciul și mai bine, doar că ne-am dorit foarte mult să înscriem încă din primele minute și, când îți dorești prea mult ceva, nu-ți prea iese. Dar, după ce am înscris pentru 1-0 ne-am descătușat și nu s-a pus decât problema scorului. Ne așteaptă derby-ul zonal cu Nădlacul, o echipă cu rezultate bune în acest sezon, dar, din câte am văzut și ceva probleme în apărare”, a menționat antrenorul principal al Progresului.

Formații:

Pecica: Rusu – A. Ponta (78 Chiuariu), Ewald Wild, Petrache, V. Fritea – Coșa (57 Koppandi), R. Popa, R. Fritea, Vlad (61 Murakami) – Arsene (65 Erich Wild), Măgulean.

Săvârșin: Vîrtaci – B. Gherghel (54 Boc), Muntean, Bontea (69 Ursu), Benescu –  A. Popa, Iștoc (73 Neamț), R. Bogdan, Geanîm – Marc (67 Dumitrescu), Oprea.

Arbitri: Flavius Neagu – Emil Arsa, Remus Naghi. 

Observatori AJF: Leontin Buda, Iosif Lovas.









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button