UTA Arad

Motivația oferită de un învingător: Alpinistul Zsolt Török a venit în mijlocul utiștilor





La invitația conducerii clubului fanion al Aradului, marele campion Zsolt Török a intrat astăzi în vestiarul UTA-ei, cu dorința răspicată de a motiva lotul roș-alb, pornind de la toată experiența acumulată în obținerea unor performanțe unice. Alpinistul arădean reprezintă exemplul perfect prin care omul se poate ridica – la propriu și la figurat – sus de tot, după ce trece prin cele mai grele încercări și tocmai această experiență s-a dorit să fie transmisă echipei.

„Am considerat că prezența domnului Zsolt Török, liderul alpinismului românesc, omul care își depășește toate limitele, arădean de-al nostru, ar putea reprezenta un moment foarte important pentru tineri noștri băieți în procesul de construcție mentală. Trebuie să înțeleagă și ei și, în general, sportivii tineri că pentru a atinge performanțele dorite trebuie să ieși din sfera ta de confort. Aflându-ne în fața unui meci foarte important, duminică, cred că este cel mai potrivit moment pentru această întâlnire. Îi mulțumim pentru prezență, sper să aibă efectul scontat”, a precizat Codru Grădinariu, directorul general al UTA-ei.

„Este prima dată când vin la echipa UTA și vreau să subliniez că am venit la echipa noastră, a arădenilor. Eu am reușit să mă ridic într-un sport practicat pe munți, deși Aradul este un oraș  de câmpie. Am o carieră în alpinism de peste 30 de ani și, dacă reușitele mele contează din punct de vedere motivațional pentru băieți, mă bucur că am avut ocazia să le împărtășesc cu ei. Există foarte multe căi în viață, dar rețeta este aceeași: este vorba de mentalitate, de automotivație, de atitudine, de ce vrem să facem. Eu am vrut să fiu întotdeauna cel mai bun. Dacă nu îți spui chestia asta, nu vei fi în vârf niciodată”, a punctat Zsolt Török, al cărui discurs, cu o paralelă excelentă între alpinism și fotbal, s-a axat asupra voinței și încrederii.

Pentru imaginea completă a marelui campion, care a cucerit vârfuri de mii de metri din toată lumea – din Everest și Himalaya până în Anzii Cordilieri sau Alpii Austrieci, vă invităm să îi vizitați site-ul, la adresa www.torok.ro.

uta-arad.ro

12 comentarii

  1. Remarcabil. !! Mai mergeți mai fraților la un spectacol împreună ! Aveți un teatru bun in Arad în care mergeam la matineu când UTA juca în A de la 18 sau 19 .Pe vremuri Mircea ,.M .Ionescu dramaturg și gazetar celebru le dedica piese .!!Spaima rezultatelor poate fii înlocuită cu aplecarea spre realizările ,muncite și ele,a altor ramuri de spectacole !!Tinerețea și entuziasmul trebuie sa învingă. !! Hai UTA. !!

    0
    0
    1. Nu la teatru trebuie dusi,ci la filme de groaza!
      Dar si mai bine,ar trebui dusi la niste santiere,ca sa vada cam cum se castiga banul!
      La tarnacop si lopata!
      Ce sa le faca Zsolt?Mmmmda,poate ca sa le faca o comparatie intre ce inseamna pt el Himalaya si exact acelasi lucru,pt jucatori,primele 2 locuri!
      In acest caz,am inteles esenta!
      Pregatitor fizic nu avem,psiholog nu,nutritionist nu mai spun…mananca paste,omlete si jumari,vitaminizarile se numesc Redoxon,adica vitamina C….Dar macar,poate ne face Zsolt rost de niste serpasi nepalezi!
      Trista comedia aceasta!

      0
      0
  2. Pe vremea dictaturii, un primar din Deva, pt. a convinge chelnerii sa nu mai ceara bacsis, i-a dus intr-o vizita in mina,. asigurandu-i ca si acolo sunt locuri de munca….se pare ca a avut succes.. 🙂

    0
    0
    1. Ha,ha,ha!Aveti dreptate d-le Puiu,dar primarul nu era din Deva ci din Petrosani,cu Jiul!
      De i-a dus pe jucatori in schimbul de noapte in mina!Vre-o 2-3 au facut atacuri de panica,claustrofobie!!!!
      Poate ca aveti dreptate si cu chelnerii….dar nu cred ca bacsisul a fost combatut pe vremea dictaturii,ba dimpotriva!

      0
      0
  3. Psiholog sportiv… preparator fizic (nacho mi s-a parut cel mai bun in ultimii ani,s-a vazut clar cum adversarii scoteau limba si noi puteam duce tot meciul).. niste chestii elementare in fotbal care la noi din pacate lipsesc.. si asta trebuie inca de la juniorat pentru o conduita sportiva sanatoasa. Exemplul negativ este cu cei 4 cel mai recent..si nu spun doar de seara aia.sunt sigur ca nu erau la prima abatere:)

    0
    0
    1. Cred că jucătorii noştri se obosesc singuri în timpul meciului …adică pase şi centrări la nimereală şi alergă fără cap după minge….iar poziționare în teren -1 ….câte goluri am luat pt că fundaşii nu ştiau porțiunea de teren pe care o acoperă şi se încurcau între ei? Astea au fost şi la Mihalcea şi la Falub şi la Todea.

      0
      0
      1. Sincer Todea mi se pare moale ca antrenor..si sportiv si psihic. E la inceput, e al nostru asa ca nu pot sa nu il sustin si sper sa devina un adevarat stalp in jurul careia se cladeste o echipa, asa cum era in teren.

        0
        0
  4. Aducerea alpinistului Torok ar fi fost de mare efect daca UTAera pe primul loc si isi privea de sus adversarii ,iar Himalaya man sa le dea lectii cum sa nu le fie rau de inaltime….dar noi cum suntem in subsol era oportuna aducerea unui scafandru…..sa ne dea lectii cum sa ne uitam de jos in sus…de pe fund….
    Ma intreb daca a fost idea marelui conducator sau a filozofului Schopenhauer…???? Ce zici Codru…incerci sa scrii ceva?Astept….

    0
    0
  5. Perfect!Ma tot uit la singura fotografie!I-i vad din nou propagandistic,pe Gradinariu,Dragan,Todea(merge la schi),Tapos,Botis!Toti zambesc la blitz!Ar si avea motive!Cum sa nu,ce sa zic?
    Dar une este C.Pacurar?Este deghizat?Incognito?
    Probabil avea de dat extemporal …

    0
    0
  6. daca vede faraonul ca a-ti adus un contestatar de-al lui din campania electorala, va taie din drepturi

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button