Cluburi polivalente

Kaiaciştii arădeni pregătesc noul sezon, în calendar apare și Memorialul Gorbe Laslo





Secţia de kaiac-canoe a CS Municipal începe noul sezon competiţional cu o mare tristeţe, Gorbe Laslo – omul care a trăit şi respirat pentru acest frumos sport – stingându-se din viaţă în toamna anului trecut, în urma unei necruţătoare boli.

Rămas singur pe baricade, antrenorul Alexandru Stoian a preluat întreaga muncă a secţiei, iar 2018 se anunţă destul de interesant. „Am început pregătirea ceva mai târziu decât de obicei, ca urmare a vremii potrivnice din martie şi a temperaturilor scăzute. Sportivii de 12-13 ani şi-au făcut pregătirea la bazin, plus sală şi alergare, iar de două săptămâni am început antrenamentele şi pe apă. Cei doi sportivi ai noştri de lot naţional, Carmen Petre la tineret şi Ioan Sabău la juniori, sunt la Snagov şi au deja cinci săptămâni de pregătire pe apă, în vreme ce fetele de la club, Natalia Ciocluţ şi Alexandra Almaşi, au doar două”, ne-a declarat Alexandru Stoian.

Carmen Petre şi Ioan Sabău, la loturile naţionale

Sezonul debutează, ca de obicei, în luna aprilie, iar CSM Arad are în calendar două competiţii, una în ţară, care deschide practic „balul” pe apă de pe plan intern şi una în Ungaria, devenită deja tradiţională: „În 22 aprilie vom participa, pe pista olimpică de la Szeged, atât la întrecerile de kaiac, de la cadeţi până la juniori şi tineret, cât şi în cele cu bărci dragon. Este o competiţie foarte mare, la care şi-au anunţat prezenţa şi în acest an în jur de 700 de sportivi. În 25-27 aprilie urmează, la Bascov-Piteşti, prima competiţie internă din acest an. E vorba de Cupa României rezervată seniorilor, cu probe de simplu, la care vom fi reprezentanţi de cei doi de lot, Petre şi Sabău, plus Ciocluţ. După Cupă urmează Campionatul Naţional de fond”, mai spune Stoian.

Trei competiţii internaţionale majore

Principalele competiţii internaţionale din 2018  sunt „Europenele de juniori şi tineret din luna iulie, care se vor desfăşura în Italia, Europeanul de maraton din Croaţia, cu Ioan Sabău având deja experienţa anului trecut şi Mondialele de tineret din Bulgaria, competiţii de un nivel mare, în care ne pune speranţe în rezultate bune ale celor doi sportivi ai noştri de la loturi”, încheie antrenorul de la CSM Arad. Aradul va găzdui şi în acest an câteva competiţii de profil: maratonul West, Cupa Aradului şi în premieră, Memorialul Gorbe Laslo, prima ediţie – organizat de CSM Arad, în perioada 14-15 iulie – toate trei urmând să se desfăşoare pe Mureş.

csmarad.ro









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button