Fotbal judetean

Finala pentru locul 6 i-a revenit formației din Podgorie: Păulișana Păuliș – ACS Socodor 5-2





Aproximativ 50 de spectatori au ținut să asiste la ultimul meci al Păulișului în acest sezon, adversară fiindu-i vecina de clasament din Socodor. Miza era locul 6 în clasament, ce i-a revenit în cele din urmă formației lui Dinu Maghici.

Partida a început brusc cu gol marcat în poarta lui Vaida. Pop l-a găsit în 10 metri pe D. Popa, acesta s-a întors cu Mariș în spate și a trimis la colțul lung. Forcingul gazdelor a continuat, iar portarul oaspeților a avut treabă la reluarea lui Pop după pasa lui Morariu, dar mai ales la șutul lui Grigorean din 7 metri. Scăpați basma curată, oaspeții au egalat printr-o execuție de autor a lui Faur. Masivul vârf a butut peste zid o lovitură liberă de la 30 de metri și mingea s-a dus în lângă bara din dreapta lui Brutyo: 1-1 (min. 16). Păulișana a acuzat șocul și în minutul următor a mai încasat un gol. Un atac ca la handbal, a adus balonul la S. Mako pe dreapta în 16 metri, iar acesta a spart ghinioanele ultimelor partide, printr-un șut în diagonală ce l-a învins pe Brutyo: 1-2.

Păulișul s-a întors la comandă, dar a creat ceva pericol doar în urma fazelor fixe și un șut de la distanță al lui Itu ce a trecut puțin pe lângă vinclul porții lui Vaida. Până la urma, presiunea s-a concretizat printr-un penalty contestat de oaspeți, Bădică considerând că Dema a comis henț la centrarea pe jos a lui E. Calancea. Pop a trimis precis în stânga lui Vaida și, din minutul 42, scorul era 2-2. Două minute mai târziu, Grigorean l-a lăsat liber cu portarul pe D. Calancea, dar acesta a încercat o execuție de efect în locul unei execuții sănătoase și Vaida a cules balonul.

Actul secund a început cu o situație de fiecare parte, Morariu șutând de puțin peste transversală, iar Faur în plasa laterală din unghi. După o oră de joc, S. Mako putea face 2-3, însă șutul său cu pământul de la 25 de metri a lovit doar transversala în stânga lui Brutyo. Păulișul a 10 minute de presiune, dar Vaida a fost impecabil la șutul din 6 metri al lui Gugeanu, dar și cel al lui D. Calancea din 15 metri. Apoi, D. Popa a finalizat în cros, cu stânul, pe lângă colțul lung. Odată cu intrarea pe teren ale juniorilor Simeny și Gaga, Socodorul s-a clătinat din toate balamalele, iar ratările imense ale lui G. Pop (șut peste din 12 metri) și D. Calancea (finalizare din 7 metri) respinsă eroic de Vaida, au anunțat golul de 3-2. Acesta căzut în minutul 73, după capul lui Suciu la centrarea din corner al lui Pop. Showul a continuat, iar E. Calancea a făcut 4-2 printr-un șut sec, cu stângul, lângă bara din stânga lui Vaida. Centrarea i-a aparținut lui Gugeanu.

Cu 7 minute înainte de final, Pop a croșetat doi fotbaliști, a scăpat singur cu Vaida, dar portarul Socodorului respins șutul pe jos al tânărului mijlocaș crescut de UTA. Păulișul a profitat de bulevardele din defensiva Socodorului, iar minutul 90 a dus ultimul gol al meciului. D. Calancea i-a pasat în gura porții lui Gugeanu, iar acesta a înscris cu latul sub transversală.

S-a terminat 5-2, iar trupa din Podgorie, în frunte cu primarul Ioan Turcin, a sărbătorit alături de mini-galerie obținerea poziției a 6-a în ediția 2017-2018 a Ligii a 4-a Arad.

Formații: 

Păuliș: Brutyo – E. Calancea, Suciu, Pleșca (72 D. Crișan), D. Morariu – Itu, G. Pop – Șt. Calancea, Grigorean (55 Gugeanu), D. Calancea – D. Popa (80 Vesa).

Socodor: Vaida – Șandor (46 Turcuș), I. Mariș (66 Gaga), Gherheș, Licker – Fl. Dema, Sulea – S. Mako, Molcuț, D. Ardelean (62 Simeny) – Faur.

Arbitri: Sergiu Burcă – Andrei Pîslaru, Alina Mihoc. Observatori AJF: Oliver Biro, Ioan Hamza.









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button