Fotbal juniorizTOP ARTICOLE

UTA – între cele mai bune 8 echipe din țară la Under 15 după succesul cu Poli, Viitorul a pierdut finala zonei cu CFR Cluj





De joi până astăzi, s-a jucat fotbal la nivel de juniori Under 15 în cadrul a opt etape zonale în toată țara. Una dintre ele a fost găzduită de UTA, campioana județului Arad, în timp ce vicecampioana Viitorul s-a deplasat la Cluj. Ambele au jucat finala, însă doar echipa lui Donca și Mărginean a sărbătorit calificarea printre cele mai bune 8 echipe din țară chiar pe arena din Sânnicolau Mic.

La turneul semifinal cu victorie în derby-ul Vestului

Utiștii și poliștii ce s-au înfruntat în finala zonei de pe arena „Banatul” au avut parte de o atmosferă de derby. Galeriile au fost la locul lor, iar de această dată au fost lăsate la o parte trivialitățile și violențele.

Partida a început abrupt, cu timișorenii deschizând scorul în minutul 3, prin Cristodulo. UTA s-a trezit suficient de repede, iar Vulturar a marcat de două ori, în minutele 10 și 17, al doilea gol din penalty. Poliștii avut câteva ocazii bune de a egala, dar portarul Roșca sau transversala au făcut ca scorul pauzei să-i fie favorabil UTA-ei.

În partea a doua, juniorii de pe Bega au ieșit motivați de la cabine, dornici să egaleze, însă defensiva utistă a fost atentă. Contraatacurile arădenilor au rămas, însă, tăioase, iar la unul dintre acestea Rotea a marcat golul trei al echipei sale. Din minutul 66, UTA a jucat în zece și asta pentru că arbitrul Haidiner l-a eliminat pe Mercioiu pentru un fault tare. Cu toate astea, eliminarea nu schimbă soarta partidei, UTA reușind astfel să câștige derbiul cu rivala din Timișoara și să meargă mai departe, la turneul semifinal.

UTA: Roșca – Pătlăgică, Măgulean, Petruț, Puta – Vulturar, Ursoi – Rotea, Onișor, Mihai – Maxim. Au mai jucat: Mercioiu, Ekmekci, Tambor. Rezerve: Rigo, Goian, Andrieș, Bulzan.

„Este primul meci când îi batem pe Poli la această categorie de vârstă. Este campioana națională, o echipă foarte bună. Astăzi, însă, am fost peste ei. Am ajuns printre primele opt echipe din țară și urmează bătălii mai puternice la turneul semifinal”, a declarat la finalul partidei Radu Mărginean pentru uta-arad.ro. Fostul mijlocaș nu a terminat meciul pe bancă și asta pentru că a fost eliminat pentru proteste.

FOTO: UTA Media Design

Jozsa: „Diferența s-a făcut la finalizare și, poate, la prospețimea fizică”

CFR Cluj și Viitorul Arad ajungeau la finala din această dimineață, de pe arena „Someșeni” cu maxim de puncte în grupă. Mai mult, „feroviarii” nu primiseră niciun gol și așa aveau să și încheie competiția. Arădenii nu au reușit să înscrie, deși în special Todoran a avut ocazii bune, la una dintre ele un fundaș advers respingând de pe linia porții. Faza s-a întâmplat la scorul de 1-0, Clujul deschizând tabela în urma unui corner, prin Lucaci. Viitorul a atacat mai mult din acel moment, dar nu a găsit golul și a cedat defintiv cu 6 minute înainte de final, când Cociș a stabilit scorul final: 2-0 pentru CFR.

„Diferența din jocul celor două finaliste nu a existat. Golurile lor au fost cadouri ale noastre, iar ratările mari le pot include tot la acest capitol. Regretul există că nu am mers mai departe, dar, pe de altă parte, rămânem cu un turneu bun, cu 9 puncte din 9 în grupă și o finală jucată de la egal la egal cu o formație gazdă, care a știut să-și facă drumul mai ușor. Și-a disputat jocurile din grupă doar la ora 11,30 sau 10, pe când noi am evoluat doar cu începere de la ora 13, când soarele ardea cel mai tare. Pe acest fond, au avut – parcă – un plus de prospețime și, repet, diferența s-a făcut, azi, doar la finalizare”, a menționat Norbert Jozsa, antrenorul echipei arădene.

Miclean – Popa, Pop, Iacob, Adamcsik – Borhan, Goldiș, Țurcanu – Perenyi, Melniciuc, Todoran, plus Narsesovici, Domide și Rotar au jucat în finala de azi cu CFR-ului.









6 comentarii

  1. Patronul echipei Viitorul Arad săi fie rusine deoarece el merge numai la meciurile echipelor copiilor lui ,astăzi iar nu a fost acest italian la performanța reușită de aceasta generație ,păcat pentru copii noștri ca nu sunt pe maiine bune,felicitări copii ,antrenori ,părinți …..Ruuusssinnneeee GIO!

    0
    0
    1. Dacă ești nemulțumit ar trebui să i-o spui personal, nu sub forma unui nickname, pe site! Fii bărbat!

      0
      0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button