CM Rusia 2018

Sita cerne semifinalistele Mondialelor din Rusia: Mâine sunt programate capetele de afiș ale sferturilor!





Avem start în faza sferturilor de finală a Cupei Mondiale, sâmbătă seară urmând să aflăm „careul de ași” din Rusia. Iată „ciocnirile” de care avem parte în direct pe TVR 1 și TVR HD:

Franța – Uruguay (vineri, ora 17:00). Elevii lui Didier Deschamps ajung pentru a doua oară consecutiv în sferturile CM, la ediția trecută fiind eliminați în această fază de viitoarea campioană Germania, scor 1-0. Naționala Uruguay-ului, antrenată și la acea vreme tot de Oscar Tabarez, ajungea în sferturi la mondialul african din 2010, când a încheiat turneul pe locul 4 după o înfrângere împotriva aceluiași Mannschaft. Cele două naționale s-au întâlnit de doar șapte ori în istorie, iar bilanțul este favorabil sudamericanilor, care au două victorii, față de una a francezilor. Patru partide s-au încheiat la egalitate, toate cu același scor, 0-0. La CM au fost trei meciuri directe, o victorie cu 2-1 a „celeștilor” în 1966 și două rezultate de 0-0 (în 2002 și 2010).

Brazilia – Belgia (vineri, ora 21:00). Se poate spune că e cel mai interesant sfert de finală, principala favorită Brazilia întâlnind „Generația de Aur” a Belgiei. Ambele echipe au atins această fază și acum patru ani, europenii fiind eliminați de Argentina, în timp ce Brazilia s-a calificat în semifinale unde, însă, a fost umilită (7-1) de Germania, ca mai apoi să piardă și finala mică împotriva Olandei (0-3). Palmaresul vorbește despre patru întâlniri directe, cu trei victorii în dreptul „Selecao” (dintre care una în optimile mondialului asiatic din 2002) și un succes al „dracilor roșii” (5-1) la chiar prima întâlnire, în 1963.

Suedia – Anglia (sâmbătă, ora 17:00). Niciuna intre combatante nu au mai atins această fază a competiției supreme de ceva vreme. Nordicii au făcut-o în 1994, când au învins România la loviturile de departajare, pentru ca mai apoi să fie învinși de Brazilia în semifinală. Britanicii au jucat ultimul lor sfert în 2006, când au fost eliminați de Portugalia la penalty-uri. Cele două echipe au un istoric lung de întâlniri directe. Albionul conduce cu 12 victorii (șapte dintre acestea au fost, însă, înainte de al Doilea Război Mondial), pe când suedezii au doar șapte, iar cinci partide s-au încheiat nedecis. La Cupa Mondială s-au întâlnit de două ori: 1-1 în 2002 și 2-2 în 2006, ambele în faza grupelor.

Rusia – Croația (sâmbătă, ora 21:00) sau sfertul inedit din Rusia. Echipa gazdă a ieșit pentru prima oară din grupe la acest mondial după dizolvarea Uniunii Sovietice, în timp ce rivalii lor au mai atins o asemenea performanță în 1998, chiar la debut, când Suker&co încheiau mondialul din Franța pe locul 3. Palmaresul întâlnirilor directe este succint, cu doar trei partide, dintre care niciuna la un turneu final: două egaluri (0-0) în preliminariile EURO 2008 și un amical în 2015, câștigat de croați cu 3-1.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button