CM Rusia 2018zTOP ARTICOLE

Nu a fost loc de surprize în finala Campionatului Mondial: Franța este „regină” în fața inimoșilor croați





Franța este noua campioană mondială după victoria cu 4-2 în fața Croației pe stadionul Luzhniki din Moscova. Elevii lui Deschamps aduc a doua Cupă Mondială în vitrina Franței după cea din 1998.

Scorul a fost deschis de francezi în minutul 18, după un autogol al lui Mandzukic, primul din istoria finalelor de CM. Atacantul lui Juventus a deviat cu capul o lovitură liberă executată de Griezmann, iar Subasic nu a avut nici o șansă.  Croații au egalat zece minute mai târziu după un șut superb cu stângul al lui Ivan Perisic de la marginea careului în urma unei faze fixe.

Perisic a devenit erou negativ în minutul 38, când a făcut un henț în careu. Arbitrul Pitana a avut nevoie de ajutorul VAR-ului pentru a acorda penalty-ul, centralul argentinian consultând reluarea de cel puțin zece ori înainte de a acorda lovitura de pedeapsă. Griezmann a transformat, iar „Les Bleus” au intrat la pauză cu avantaj minim, 2-1.

3-1 s-a făcut în minutul 59, când Pogba a înscris cu o execuție de la marginea careului după o fază bună lucrată de Griezmann și Mbappe. Atacantul de 19 ani al lui PSG a mărit diferența după alte șase minute cu un șut pe jos la care Subasic a fost spectator.

Tabela a fost închisă de Mario Mandzukic în minutul 69, când Lloris a comis poate cea mai mare gafă de portar de la acest Mondial.

Victoria îl face pe Deschamps doar al treilea antrenor care câștigă trofeul Cupei Mondiale după ce o făcuse și ca jucător, după Mario Zagallo și Franz Beckenbauer. De asemenea,  Kylian Mbappe a devenit primul adolescent de la Pele (1958) încoace care înscrie într-o finală mondială.

Superlativele Mondialelor

Cel mai bun jucător – Luka Modric

Cel mai bun tânăr jucator – Kylian Mbappe

Cel mai bun portar – Thibaut Courtois

Gheata de aur – Harry Kane

Premiul Fair play – Spania

Formații: 

Franţa: Lloris – Pavard, Varane, Umtiti, L. Hernandez   – Pogba, Kante(N’Zonzi 55)  – Mbappe, Griezmann, Matuidi (Tolisso 73) – Giroud (Fekir 81)

Croaţia: Subasic – Vrsaljko   , Vida, Lovren, Strinic (Pjaca 82) – Rakitic, Brozovic – Rebic (Kramaric 71), Modric, Perisic – Mandzukic

Arbitru: Nestor Pitana (Argentina). Tusieri: Hernán Maidana (Argentina) Juan Pablo Belatti (Argentina) Arbitru de rezervă: Björn Kuipers (Olanda) Arbitru video: Massimiliano Irrati (Italia)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button