UTA AradzTOP ARTICOLE

După Reșița, Copaci își prelungește concurența cu Vădrariu și la UTA: „Un lucru benefic, ambii vom da 100%. Obiectivul rămâne în vestiar!”





Doi dintre puținii juniori arădeni care au progresat în stagiunea precedentă nu au evoluat la UTA. Cristi Costin și Paul Copaci au fost împrumutați la Reșița (ultimul numai din iarnă după periplul la desființata Olimpia Satu Mare), unde au prins încredere și sunt soluții viabile pentru Ionuț Popa în noua stagiune de Liga 2-a.

Costin pare bătut în cuie pe banda dreapta a defensivei, în timp ce Copaci a câștigat până acum bătălia cu mult mai bine cotatul Vădrariu, de altfel chinuit de niște probleme medicale. Fotbalistul de 19 de ani a evoluat constant bine în toate amicalele verii, iar, ieri, la Bekescsaba, s-a remarcat și prin realizări: o pasă pe tavă pentru Pop, care a ratat incredibil, dar și un gol frumos: cap la vinclu din centrarea lui Enescu. „A fost un meci greu, după niște săptămâni tari de pregătire. Suntem obosiți, sau cel puțin eu mă simt obosit. Am avut în față o echipă bună ce ne-a pus probleme, însă și noi am făcut greșeli, am tratat superficial unele faze. Mă bucur că am reușit să marchez și până la urmă să și câștigăm la acea fază frumoasă din ultimul minut”, a menționat fundașul arădenilor.

Interesant este că duelul dintre Paul Copaci și Daniel Vădrariu pentru postul de fundaș stânga s-a dat chiar în stagiunea de primăvară, în Valea Domanului. „Sunt de părere că va fi o concurență benefică pentru amândoi, pentru că vom da 100% pentru a obține postul de titular. Îl cunosc pe Vădrariu foarte bine, deoarece am fost colegi și la Reșița. Mai mult, a fost aceeași concurență și acolo, acum sper ca UTA să fie cea care beneficiază de aportul nostru. Faptul că sunt junior poate fi un avantaj, dar, pe de altă parte, Vădrariu are experiență și suntem destui juniori în echipă. Așadar, faptul că sunt încă Under 21 nu-mi garantează un tricou de titular. Oricum, eu îmi voi face treaba cât mai bine și poate voi fi util și pe un alt post. Pot juca și fundaș central sau <<închizător>>, dar, într-adevăr, postul meu preferat e cel de fundaș stânga, acolo joc de la 7 ani”, a spus fotbalistul crescut de Cristian Păcurar la Atletico.

Țintarul Ligii a 2-a a fost stabilit ieri, iar tânărul utist își pune speranțe într-un sezon pozitiv: „Va fi un an greu, sperăm să facem o figură frumoasă și, de ce nu, să fim chiar acolo sus. Nu mă pot pronunța asupra șanselor de promovare, obiectivul rămâne pentru moment în vestiar”.

Paul Copaci a debutat pentru UTA sub comanda lui Laurențiu Roșu acum două sezoane, la Râmnicu Vâlcea, făcând un meci bun în succesul „roș-albilor” cu 1-0, semnat Copil.









Un comentariu

  1. Copaci chiar a fost bun
    Dar Costin nu intelegeam pasele in spate si in fata era liber multi jucatori!!
    Infine sper sa fie bine!!
    Hai Uta

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button