HandbalzTOP ARTICOLE

Crișul a pierdut amicalul cu Oroshazi, dar antrenorul Sebastian Tudor e mulțumit de prestația hanbalistelor sale





Divizionara secundă de handbal feminin a județului Arad a optat pentru o formație de top din eșalonul secund maghiar pentru primul test al verii. Cu ocazia vizitei fetelor de la Oroshazi FKSE, Sebastian Tudor, noul antrenor al Crișului, a avut ocazia să vadă la ce nivel este echipa după primele 9 zile de pregătire. Iar primele semne sunt destul de bune și asta pentru că atâta timp cât s-a aflat pe parchetul Polivalentei arădene cu multe dintre titulare, „alb-albastrele” au ținut mereu aproape de un adversar bun.

La teamul din Chișineu Criș s-a remarcat deja ultima achiziție, Sabine Klimek, fostul centru al SCM Timișoara, însă nici pivotul Mihaela Damian nu s-a lăsat mai prejos. După 13-15 la pauză, tabela s-a oprit la 26-36, Tudor rulând tot lotul de jucătoare în ultimul sfert de oră. Iuga 4, Damian 6, Klimek 9, Puț 1, Morariu 2, Boldor 1 și Roman 3 au fost marcatoarele testului cu Oroshazi FKSE, concluziile noului tehnician fiind în general pozitive.

Practic, vorbim despre prima aventură a lui Sebastian Tudor la o echipă de handbal feminin. „Am lucrat 8 ani de zile la băieți, având inclusiv campionate fără înfrângere, cu multe promovări și prezențe la barajele de promovare, iar prezența pe banca tehnică a echipei din Crișul Chișineu Criș e o provocare pentru mine. Am întâlnit aici o echipă tânără, cu media de vârstă 19-20 de ani, cu care încercăm să ajungem cât mai sus. Eu am cunoscut această formație când a jucat la Oradea, cu CSU, iar după primele șapte-opt zile de antrenamente, se vede deja un mic plus. Meciul amical a fost util, împotriva unei formații bune, de top din Liga 2-a din Ungaria. Vreau să felicit fetele pentru jocul practicat, în general au băgat la cap ceea ce le-am spus la ședința tehnico-tactică. Pe final, în ultimele 15 minute, am dorit să văd mai multe formule de joc și așa s-a făcut diferența de scos de pe tabelă”, a spus noul „principal” al Crișului.

În fine, Tudor spune că și-ar mai dori-două trei jucătoare pentru un lot și mai echilibrat cu care să se atace „careul de ași”. „Lotul nu este definitivat, mă bucur că am putut lua o jucătoare cu experiență lângă aceste tinere. Mă refer la Sabine Klimek, o handbalistă de Liga Florilor, dar mai avem de acoperit unele posturi. Ne mai dorim în special un pivot, căci acolo o avem doar pe Eli Damian, dar mai căutăm și un portar și un inter. După cum știiți, această echipă nu are un obiectiv clar anul acesta. Este un proiect pe trei ani de zile, de aceea nici nu ne grăbim cu prea multe transferuri. Oricum, vom încerca să terminăm în primele patru echipe din serie, iar în anii viitori vom încerca să atacăm promovarea”, a încheiat antrenorul Crișului.

 

 









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button