Șoimii Lipova

Sabău, după victoria din Cupă: „E clar că se putea mai bine, dar mai durează până ne intrăm în ritm”





Șoimii Lipova a învins cu 2-1 la Zăbrani și a trecut în turul următor al Cupei României. După ce a părut că deține controlul, divizionara terță a tremurat pe final, căci după golul lui Pavel a urmat și o transversală a lui Băd, chiar la ultima fază a meciului.

După ce anul trecut au părăsit Cupa în urma unei decizii a FRF, deși învinseseră pe teren Sebișul, se vorbea că lipovanii nu vor juca cu prima echipă astăzi, dar, din rațiuni de pregătire, Flavius Sabău a introdus tot ce avea mai bun în teren: „Am folosit prima echipă pentru că e posibil ca amicalul de sâmbătă cu cei de la Criș să se anuleze dacă vom juca cu ei în primele două etape de campionat. Am vrut să le dau jucătorilor puțin ritm de joc, pentru că e foarte important să începem bine campionatul. E clar că se putea mai bine, am avut cel puțin 12 ocazii mari de poartă și am fructificat doar două dintre ele. Dar, oarecum e normal, mai durează puțin până ne intrăm în ritm. Nu poți să dai 12 goluri din 12 ocazii, mai ales că noi suntem genul de echipă ce are multe ocazii dar marchează puțin. Nu avem obiectiv în Cupă, campionatul este pe primul loc, dar vom vedea ce program avem în săptămâna în care vom juca în turul următor. Până una alta îmi felicit băieții, dar și pe foștii elevi cărora le doresc multă baftă în Liga 4-a”, a menționat antrenorul principal al „alb-albaștrilor”.

După ce în stagiunea trecută atât Vasinc, cât și Trabalka au depășit cota zece goluri, anul acesta Șoimii Lipova are un Andrei Sulea în plus. Fotbalistul sosit de la Cermei a și marcat azi golurile ce au adus calificarea noii sale echipe.  „Sunt convins că odată cu revenirea lui Vasinc va fi concurență mai mare în atac și vom fi mai responsabili cu ocaziile. Sulea este un jucător de profunzime, știam ceea ce poate, pentru asta l-am și adus. Ne lipsea acest gen de jucător, Kevin (n.a. Trabalka) fiind un atacant de careu. Am vrut să avem și soluția de a juca cu două vârfuri, să avem adâncime mai mare. Astăzi s-au completat bine acolo, dar aștept și revenirea lui Vasinc pentru că atunci va fi și mai mare competiția și doar echipa va avea de câștigat”

„Șoimii” își vor afla adversarul din turul trei la mijlocul săptămânii viitoare, existând șanse pentru un nou derby județean, cu Cermeiul. Pe de altă parte, însă, există posibilitatea ca Lipova să călătorească în Timiș, acolo unde mai sunt în cursă Ghiroda și Lugojul.









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button