Liga a 3-azTOP ARTICOLE

Divizionarele terțe arădene încep abrupt noul sezon: „Pe undeva e bine, căci vedem pe unde ne aflăm și ceea ce mai avem de îmbunătățit rapid”





Seria a IV-a a Ligii 3-a pare mult mai puternică decât în stagiunea precedentă, sau cel puțin pare destul de echilibrată. Sigur, s-au făcut deja pronosticuri, iar Școlar Reșița, Metalurgistul Cugir, Unirea Alba Iulia și FC Dumbrăvița par a avea ceva în plus față de celelalte combatante. Mai mult decât oricând, formațiile arădene par la același nivel, unul de prima parte a clasamentului, însă rămâne de văzut dacă vreuna dintre ele va putea spera la mai mult.

Până una alta, cele patru divizionare terțe și-au aflat adversarele din prima rundă, iar startul e abrupt pentru toate. Doar Sebișul joacă în deplasare, chiar la conjudețeana Lipova, în timp ce Crișul și Cermeiul găzduiesc două dintre formațiile cu intenții clare de promovare.

Cojocaru: „Cel mai bun să câștige derby-ul!”

Național Sebiș a pierdut cel puțin doi fotbaliști importanți, Siminic și Săulescu, iar eșecul din Cupă, de la Cermei, obligă la un start pozitiv de campionat. „Dacă așa au vrut sorții, mergem la Pîncota pentru a face un meci bun și a încerca să câștigăm. Vom avea în față un adversar bun, pe măsura noastră, care și anul trecut a fost o nucă tare pentru orice adversar. E și un derby județean, fiecare dintre cele două echipe își va dori victoria, cel mai bun să câștige! Nici nu ne gândim la etapa a doua, de altfel una la fel de grea pentru noi cu Dumbravița acasă, dar toate partidele vor fi dificile în acest an. Seria e mult mai echilibrată în acest an, cu destule formații cu potențial”, a menționat Călin Cojocaru, managerul celor de la Sebiș.

Programul sebișenilor în tur: Lipova (deplasare), Dumbrăvița (acasă), Galda (d), Cermei (a), Crișul (d), Lugoj (a), Hunedoara (d), Giarmata (a), Alba Iulia (d), Cugir (a), Reșița (d), Avrig (a), Ghiroda (d), Deva (d), Ocna Mureș (a).

Pop: „Început foarte greu cu un derby și o primă deplasare lungă”

Lipova a fost a 6-a forță a seriei a IV-a la primul sezon de Liga 3-a după trei decenii. Așteptările sunt ceva mai mari în noul campionat, însă e greu de crezut că trupa lui Sabău se va putea implica în lupta la vârf. Startul va fi important, iar se va da în compania unei alte formații arădene, Național Sebiș. „Avem parte de un început foarte greu. Cu Sebișul, în derby, am avut probleme anul trecut, acum sperăm să luăm exemplul Cermeiului și să obținem prima victorie împotriva lor. Am uitat de micile supărări din trecut legate în special de meciul de Cupă, respectăm Sebișul, dar vom face totul să o învingem vinerea viitoare. Apoi, urmează o deplasare lungă la Ocna Mureș și încă două partide acasă, de asemenea foarte solicitante, cu Deva și Dumbrăvița. Seria e clar mai puternică, deși pe echipele din județul Alba nu le cunoaștem încă prea bine”, a menționat Radu Pop, președintele „șoimilor”.

Programul lipovanilor în tur: Sebiș (acasă), Ocna Mureș (deplasare), Deva (a), Dumbrăvița (a), Galda (d), Cermei (a), Crișul (d), Lugoj (a), Hunedoara (d), Giarmata (a), Alba Iulia (d), Cugir (a), Reșița (d), Avrig (a), Ghiroda (d).

Bulza: „Parcă am simțit că dăm peste Reșița în prima etapă, dar sper să spargem gheața și impotriva lor”

De la promovarea în Liga 3-a, Cermeiul nu a scos niciun un punct în fața celor de la Școlar Reșița. Și de această dată, diferența dintre cele două combatante pare importantă între formațiile ce se vor duela pe 25 august în Țara Sămădăilor.Parcă am simțit că dăm peste Reșița în prima etapă, cel mai greu adversar posibil. Dar, meciul nu e jucat dinainte și oricum vom avea șansa să vedem pe unde suntem și ceea ce mai avem de îmbunătățit rapid. Trebuie să avem încredere în noi și, tot așa cum nu multă lume ne dădea prea multe șanse cu Sebișul, să producem o surpriză și să spargem gheața și în fața celor de la Reșița”, a menționat Petre Bulza, șeful cermeianilor.

Programul cermeianilor în tur:  Reșița (a), Avrig (d), Ghiroda (a), Sebiș (d), Ocna Mureș (a), Lipova (d), Dumbrăvița (a), Galda (d), Deva (a), Crișul (a), Lugoj (d), Hunedoara (a), Giarmata (d), Alba Iulia (a), Cugir (d).

Cherecheși: „Start mai greu nici că puteam avea, dar încercăm să scoatem maxim”

Ca nou promovată, Crișul Chișineu Criș știa că va juca acasă în prima etapă, dar – totuși – spera într-un adversar ceva mai abordabil. Metalurgistul Cugir, însă, e pretendentă la promovare din seria a IV-a și va dori să înceapă cu dreptul campionatul. „Start mai greu nici că puteam avea. Din ce știam și noi, dar și ce am auzit de la alții, Cugirul și Reșița sunt candidate certe la promovare, iar noi le înâlnim în primele două etape. Asta e, până la urmă trebuia să jucăm cu toată lumea, trebuie să strângem rândurile și să încercăm să scoatem maxim. Vom vedea și pe unde ne aflăm ca și echipă, cum s-a lucrat până acum la achiziții și la antrenamente și unde mai avem de lucrat. Din punctul nostru de vedere, jucăm în cea mai tare serie din cele 5 existente, va fi o adevărată provocare acest sezon pentru noi”, a punctat și Daniel Cherecheși, managerul Crișului.

Programul chișeuanilor în tur: Cugir (a), Reșița (d), Avrig (a), Ghiroda (d), Sebiș (a), Ocna Mureș (d), Lipova (a), Dumbrăvița (d), Galda (a), Cermei (d), Deva (a), Lugoj (a), Hunedoara (d), Giarmata (a), Alba Iulia (d).

De menționat că Național Sebiș și Șoimii Lipova își vot disputa partidele de pe teren propriu vineri, iar Lunca Teuz Cermei și Crișul Chișineu Criș – sâmbătă. 18 e ora de începere ale partidelor în luna august.









3 comentarii

  1. Ar fi culmea ca din 4 echipe aradene 4 timisorene si 4 din Alba sa castige Resita campionatul . Inseamna ca sunteti rau tantalai .

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button