Fotbal judetean

Eliminarea lui Wild, decisivă: Unirea Sântana – Progresul Pecica 2-0





Meciul vedetă al etapei de Liga IV s-a disputat la Sântana, între echipa gazdă și Progresul Pecica. Elevii lui Dan Cuedan s-au impus cu 2-0 după ce au jucat cu un om în plus în ultimele 70 de minute.

Sântana a deschis scorul în minutul 28, când Wild l-a faultat în careu pe Francesco Coppola, fiind și eliminat pentru al doilea galben. Paven a transformat, iar scorul pauzei a fost 1-0. Golul secund a venit în minutul 50, când Radu Popa a trimis o pasă foarte bună în adâncime, iar Ginghină a șutat plasat în dreapta portarului Rusu.

Așadar 2-0 și Sântana rămâne neînvinsă, în timp ce Pecica, lider înainte de etapă, cade pe poziția a cincea. În etapa următoare, învingătorii de azi se deplasează la Turnu, echipă care a fost învinsă cu 11-2 de cei de la Șimand, iar elevii lui Stupar dispută a doua etapă la rând pe teren străin, la Păuliș.

„A fost un meci între două echipe bune, am reușit să deschidem scorul în minutul 26 și am început bine repriza secundă, când ne-am și desprins. Ca și organizare pe faza defensivă, jocul fără minge, l-am făcut foarte bine în fața unei echipe cu foarte mulți fotbaliști buni în componență, precum portarul Rusu, Copil, Huțanu, Aldan, Măgulean sau Arsene. Un mixt între jucători cu experiență și tineri promițători. Mă declar mulțumit și bucuros de faptul că am obținut o victorie în fața unei echipe foarte bune a seriei” , au fost cuvintele lui Dan Cuedan, tehnicianul gazdelor.

„Un joc de la care ne așteptam să fie greu, cu o echipă destul de bună pentru acest nivel, care tot timpul s-a bătut la primele locuri. Ne-am dorit să scoatem mai mult din acest meci, din păcate nu am reușit. Penalty-ul și eliminarea lui Wild au contat foarte mult în economia jocului. Inițial am crezut că a fost un penalty ușor acordat, dar probabil arbitrul a văzut faza mai bine, fiind și mai bine poziționat. Contează mai puțin, important e că nu am reușit să închidem culoarele, știam că e o echipă care joacă cu mingi lungi. După eliminare s-a rupt echilibrul, păcat că nu am reușit să înscriem, ne-am și creat situații, cea mai mare în prelungirile primei reprize. Evident că adversarii au avut și ei oportunități pentru că pe final am jucat un 3-4-2 pentru a forța egalarea și omul în minus din apărare s-a văzut. Una peste alta, este o înfrângere dureroasă, important este să învățăm din greșeli. Toți suntem vinovați, poate chiar eu sunt primul, vom trage linie, vom vedea unde am greșit și mergem mai departe. Felicit echipa adversă pentru victorie și le urez multă baftă” a declarat Dan Stupar, „principalul” celor de la Pecica.

Formații:

Sântana: Csurka – Toader, Istin, Paven (Peia 76), De Palma, Martin (Marc 85), Popa, Prică, Ginghină, Stanciu (Bud 67), Coppola (Parlapan 46)

Pecica: Rusu – Tugulescu (Drîgla 56), Wild, Șiclovan (Ponta 64), Aldan, Copil, Sîrbu, Marinescu, Huțanu, Arsene (Edu 31), Puie (Măgulean 56)

Arbitri: Mircea Ardelean – Lucian Berariu, Remus Naghi

Observatori: Romulus Tănăsescu, Gheorghe Sfăt









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button