UTA Arad

De la înălțimea podiumului, Ionuț Popa avertizează: „Salariile jucătorilor – condiția minimă pentru liniștea unei echipe”





Dincolo de obiectivul declarat, locurile 10-15, clasamentul la zi în Liga 2-a o surprinde pe UTA pe podium. Mai mult, sâmbătă la Arad ajunge liderul din Clinceni, iar „roș-albii” au ocazia să mai urce cel puțin o treaptă.

Pentru asta, însă, Ionuț Popa spune că are nevoie de fotbaliști liniștiți, motivați, iar neîncasarea salariilor pe luna iulie nu cadrează cu acest lucru. Prezenți în vestiarul echipei ieri dimineață, Codru Grădinariu și Claudiu Drăgan au amânat ziua de salar pe săptămâna viitoare, însă, cunoscând situația de la club antrenorul „Bătrânei Doamne” e circumspect cu respectarea acestui nou termen sau cel puțin privind rezolvarea situației pe termen mediu sau lung. „În opinia mea, salariile jucătorilor reprezintă condiția minimă pentru liniștea unei echipe. Și așa nu facem parte dintre cluburile ce plătesc foarte bine în Liga 2-a, dar dacă nici acești bani nu îi poți da, atunci nu știu ce pretenții putem avem. Conducerea clubului face tot ce poate pentru a ne oferi toate condițiile, dar salariile ar trebui să vină din altă parte. O să încerc să vorbesc din nou cu domnul primar, pentru că această situație nu poate ține la înfinit și suntem doar la începutul sezonului. Cred că știe și dânsul că salariul e sfânt în orice domeniu, acest club trebuie ajutat cumva. Pe de altă parte, independent de această problemă pe care încercăm să o rezolvăm cât mai repede, jucătorii trebuie să-și facă meseria pe care și-au ales-o cât mai bine”, a punctat Popa.

Dacă ne raportăm doar la echipele aflate în clasament lângă „roș-albi”, cluburile din Clinceni, Snagov sau Cluj (Universitatea) au aceeași formă de organizare ca și UTA și – totuși – jucătorii și antrenorii acestora sunt plătiți din bani publici.

Așadar, actuala conducere a clubului UTA, care și-a manifestat intenția în diferite rânduri să lase locul unor privați, dispuși să rezolve problema salariilor și a primelor de joc pe care Primăria nu le include în milionul de euro pe care-l acordă anual pe bază de proiecte „roș-albilor”, e lăsată – oarecum – în offside și în acest sezon. Iar cheltuielile nu sunt puține, iar la rând urmează achitarea restanțelor către foștii jucători, în așa fel încât să se evite depunctările sau interzicerea transferurilor.

12 comentarii

  1. Mda…. sa vedem urmarea… e cam la fel ca anul trecut! Nu era calitatea jucatorilor ci calitatea managerilor! Si lipsa banilor! Deci nici Popa nu e providential pana la urma!

    0
    0
  2. Pai din vestiar a lipsit tocmai …”patronul”. Cum am mai spus, in actuala forma de organizare, cu actuala conducere, nici un privat cit de cit potent, ( ….sanatos ..la cap), nu va baga sume importante. Aici nu vorbesc de pizza-erii, de spalatorii auto,etc, ( toata stima si pentru acest tip de sponsori, caci ei chiar iubesc clubul), ci de oameni potenti, care au bani si ar duce UTA mai bine ca cei de azi.. Dar a sponsoriza UTA sau a „investi” la UTA ,asa cum exista astazi clubul, inseamna in primul rand a baga bani in buzunarul unora, care vor spune : „am dat bani la club, ii vreau inapoi, din sponsorizari, din vanzari de jucatori, etc”,… si stim noi ce bani „au investit ” ei la UTA. si cum le-a facut UTA cota, pe banii ei, unor jucatori cu coproprietate. Tot respectul pentru jucatori si banca tehnica, care au dreptul la plata la zi, si asa a micilor salarii ( vizavi de altii), care le au. mai ales acuma , cind au rezultate. Dar, optimismul nu ma poate convinge, ca vor veni bani. Vorbim de… ” UTA low cost”, o situatie aproape continua. Altceva ar fi daca Primaria ar lua clubul, ca acum exista modalitati legale ,si i-ar schimba forma de organizare, sa il faca mai promitator pentru unii, cu bani. Dar.. nu vreau… nici Primaria, nici actualii sefi la UTA, ca… „daca nu curge…pica”. Stiu ca vor urma „represalii”, multi ma vor infiera ca ma leg de unii… „care duc UTA in spate”, la aceasta postare, dar eu spun ce cred, ce vad.Scuze celor pe care ii deranjez.

    0
    0
  3. Ne întoarcem înapoi la baza. Fără bani nu se poate Odată trebuie rezolvată problema cu tot riscul unei nedorite revolte. Nu e vorba de prime sau bonusuri excentrice. Cum la alții merge și alții riscă pușcăria ? Cui e frica să întrebe pe președintele federației ?E clar că sportul nu figurează printre priorități Pe de alta parte te pune sa alegi.Nu știm noi sa alegem ?? Și pe Arges i-a lăsat in ceata.Nici ei nu știu dacă pot promova după noul amendament. Fara minim sprijin nu se poate.Primaria da bani frumoși dar ne uităm la ei că la o prăjitură din vitrina .Rămâne speranța că actuala conducere în afara.de fotbal sa rezolve și procurarea pâinii cea de toate zilele !

    0
    0
  4. Transferul lui Man de la FCSB ar rezolva pentru o scurta perioada problema. Dar vorba domnului Giro, sa nu stam in spatele televizorului? si sa ne implicam.

    0
    0
  5. Sa le fie rusine conducatorilor , sa nu le dai salaru de atita vreme , nu ar trebui sa mai intre pe teren !

    0
    0
  6. Nici noi nu meritam, acum pe bune..dacă arădenii cumpărau 3000 de abonamente, motorul era plin, și oamenii de afaceri vedeau o oportunitate de a investi ( nu dona, sau a aruncă bani, asta nu va face nimeni) falcă la fel , văzând un procent semnificativ de voturi altfel s-ar implica, noi nu facem nimic dar avem pretenții! Revin obsesiv vorbele lui meszar, deja celebre dar logice și întemeiate: atunci v-a promova UTA când Aradul va fi pregătit pt asta! Acum clar nu e!

    0
    0
  7. Ionut Popa nu ar fi ramas in vecii vecilor la UTA,Amin!Ca se planga de salarii,chiar daca absolut corect trebuie platite la zi…
    Totusi experienta conducerii si a noastra din ce vedem,dovedeste cu totul altceva…Cand sunt cu burta plina,imi pare rau sa o spun,dar jucatorii se pafoneaza….
    Nu spun ca nu trebuie platiti absolut la zi,ba dimpotriva..sa fie!Dar atunci sa ofere si munca!
    Acum vad rezultate,asa ca dati banii baietilor urgent!Altfel nimeni nu munceste gratuit!
    Cand legi victorii….scoate banul!De unde?De pe ce te-ai bazat cand le-ai promis si facut contracte!
    Sa vina banii,sa vina banii la baieti!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button