Fotbal feminin

Prietene și foste colege, Preală și Cociuba s-au duelat în Ineu – Piroș Security: „Emoționant, dar viața merge înainte”





Cu ocazia rundei secunde a Ligii a II-a la fotbal feminin, Alice Cociuba a întors armele împotriva echipei ce a lansat-o în fotbalul mare. Talentatul atacant, care a îmbrăcat și tricoul naționalei de tineret, a înfruntat Ineul în tricoul celor de la AC Piroș Security, împreună cu care dorește să se întoarcă în elită, acolo unde a evoluat stagiunea trecută cu CFR Timișoara. Fotbalista de 19 ani a și marcat un gol în poarta lui Măcelaru în succesul „leoaicelor” cu 15-1!

Până una alta, Cociuba a probat sentimente aparte odată cu întâlnirea cu câteva dintre fostele colege, care au rămas pe „baricade” la Ineu. Una dintre acestea este Iliana Preală, actualul căpitan al zărăndancelor. „Mă bucur de revederea cu câteva din fostele colege, mai ales cu Iliana, buna mea prietenă de care mă leagă amintiri frumoase. A trebuit să intru în vestiarul oaspeților la Ineu, am avut destule emoții, dar asta este, viața merge înainte. Partida a fost la discreția noastră, știam că nu ne pot ține piept mai mult de o repriză. Poate că scorul este cam mare, dar suntem jucătoare care ne respectăm și dăm totul din noi până la ultimul fluier. Am jucat un an la CFR Timișoara în prima ligă, a fost frumos, au fost meciuri bune, adversare mai puternice, dar, din păcate, echipa a ajuns să se desființeze. Am dorit să joc în continuare la o echipă ce are obiectiv, o echipă cu pretenții, și cred că am ales bine, luptăm pentru promovare și cred că avem toate șansele la ce colege experimentate am. Unele au jucat și la UTA în urmă cu câțiva ani, iar aici avem condiții bune de performanță. Și eu m-am schimbat de la plecarea de la Ineu. Înainte eram individualistă, luam mingea și mergeam cu ea până în poartă, dar anul trecut în prima ligă m-a transformat într-o jucătoare de echipă. Important este să câștigăm, nu contează cine marchează. De aceea și azi (n.a. duminică) am dat doar un gol, dar am dat câteva pase decisive, când, teoretic, puteam să finalizez și eu. Importante sunt punctele, avem nevoie de ele ca să ne atingem obiectivul, promovarea”, a spus Alice Cociuba, poate cel mai important transfer al verii pentru echipa lui Gigi Cameniță.

Dincolo, căpitanul Iliana Preală asistă de aproape doi ani la picajul Ineului. Fotbalistele cu experiență s-au cam lăsat în masă, iar tinerele sunt prea fragede și nici nu excelează la pregătire fizică sau tactică. „Nu avem de unde să avem așteptări pentru că avem multe fete începătoare, dar care promit. Este greu acum, dar ne pregătim, facem două antrenamente cu doamna Vali (n.a. Haida, căsătorită între timp și mămică), dar suntem doar 6-7 fete, restul sunt la servici. Din păcate, s-a lăsat și Gabi Kovacs, componentăd e bază în apărare, lucrează și nu mai vrea să vină. Stăm destul de rău și cu pregătirea fizică, s-a văzut și astăzi când ne-au dat mult de furcă <<leoaicele>>, dar încercăm să corectăm în săptămânile următoare. Am fost un pic emoționată când am reîntâlnit-o pe Alice, de această dată în echipa adversă. Mai mult decât atât, în timpul meciului am fost față în față de câteva ori, am mai stopat-o cât am putut, a mai reușit și ea să treacă de mine, dar ăsta este jocul, îl iubim și ne ținem de el. Etapa viitoare, sper să reușim să ne recuperăm punctele pierdute”, spune fundașul stânga al Ineului.









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button