UTA AradzTOP ARTICOLE

Nemulțumiri utiste ieșite la iveală în săptămâna derby-ului de pe Bega cu o concluzie: „Mai bine rezilieri decât memorii, dar și acelea vor veni la finalul turului”





După ce au scos un singur punct din meciurile cu Chindia și Energeticianul, utiștii au fost băgați în ședință de stafful tehnic. Punctual, Ionuț Popa a dorit să afle de ce unii jucători și implicit echipa nu mai dă randamentul din primele etape, cu o clasare provizorie pe podiumul ligii secunde.

După rezultatele din ultima lună și jumătate, „Bătrâna Doamnă” a fost înghițită de pluton, iar explicațiile le-a oferit chiar antrenorul arădean. „Pentru că am dorit să aflu exact ce se întâmplă cu echipa, de ce nu mai suntem cei de acum o lună, două, marți, am purtat o discuţie lungă cu jucătorii. S-a vorbit cu cărțile pe față, iar unii dintre ei fotbaliști au invocat întârzierile salariale. Ba mai mult, sunt câțiva care sunt convinşi că nu-și vor primi banii până la Sărbători, pentru că situaţia este cum este. Au venit și cu fel şi fel de propuneri, unii dintre ei dorind să depună memorii pentru primirea banilor, în timp ce alţii au venit cu propunerea rezilierii contractelor. Dacă sunt deciși să acționeze, atunci le-am sugerat că mai bine reziliază decât să îşi depună memorii. De ce? Pentru că în momentul în care îţi bagi memoriu și alţi jucători sau antrenori vor face acest lucru şi clubul va ajunge la faliment. Și așa clubul deja plătește memoriile câștigate de foștii componenți ai lotului”, ne-a mărturisit Popa.

Mai departe, tot experimentatul tehnician a recunoscut că vestiarul a ajuns la în cele din urmă la un numitor comun privind această problemă. „I-am sfătuit să ajungem la un consens. Și anume ei să îşi vadă de treabă în condiţiile date până la sfârşitul turului, adică încă șase partide, iar dacă în iarnă lucrurile nu se vor stabiliza din punct de vedere financiar, atunci voi discuta cu conducerea, iar fiecare jucător care îşi doreşte să plece va primi dezlegarea. Vom vedea din iarnă cine mai rămâne la echipă, trebuie să ne gândim și la varianta de a continua competiția cu cei tineri, deși e foarte greu să scoţi rezultate doar cu aceștia. Până la urmă trebuie să ne continuăm cumva activitatea, pentru că altfel e greu să te bazezi pe jucători nemulţumiţi în permanenţă în vestiar. Un om care lucrează şi nu joacă fotbal, dacă nu îşi primeşte salariul o perioadă ori face grevă ori îşi găseşte alt loc de muncă. La noi e puțin mai complicat, dar eu sunt un tip pe care nu îl doboară nici pesimismul, nici optimismul, dar ţin foarte mult la realism. Repet ce am spus de la început şi anume că primul obiectiv este continuitatea, iar al doilea rămânerea în Liga a II-a”, a adăugat Popa.

Mai departe, „Mister” a dat tot felul de exemple de cluburi ajunse pe marginea prăpastiei, sau a adus în discuție orașul Turnu Severin, care se bucură de un stadion modern, dar nu are echipă de fotbal. „La condiţiile actuale, doar ACS Poli şi Brăila, care sunt în insolvenţă, stau mai rău decât noi din punct de vedere financiar. Mi-e tare frică să nu ajungem ca Turnu Severin, care are un stadion de 20 de mii de locuri şi nu are echipă nici măcar în Liga a 3-a. Mai observ că lucrurile la Arad funcţionează diferit faţă de Timişoara, unde echipa a fost susţinută timp de trei-patru ani doar de investitori privaţi, pentru că toţi banii din televizări mergeau la ANAF, iar Primăria nu putea finanţa pentru că echipa avea datorii de pe vremea lui Marian Iancu. Nu vreau să cer, să fiu milog, dar în Arad este o altă stare de fapt şi din acest motiv nu ştiu unde se va ajunge. Nu vreau să critic, pentru că nu-mi permit să fac acest lucru, dar în aceste condiţii nu poate fi vorba de performanţă”, mai crede Ionuț Popa.

„Principalul” UTA-ei chiar e gata să parieze pe faptul că principala cauză a scăderii în randament al echipei este legată de aspectul financiar. „Repet, nu poţi lucra la infinit cu jucători nemulţumiţi, iar dacă nici eu nu mă pricep la a vedea dacă un jucător este mulţumit sau nu, atunci nu ştiu cine ar putea. Cine înţelege fotbalul îşi dă seama că este foarte greu. Jucătorii poate îmi apreciază vârsta sau experienţa şi de asta vin la antrenamente şi fac tot posibilul să dea totul din ei. La meciuri, în schimb, antrenorii sunt legaţi de mâini şi de picioare, nu poţi întrerupe jocul pentru a îndrepta lucrurile. Este pentru prima oară în viaţa mea când îi rog pe jucători să îşi vadă de treabă, să obţinem cât mai multe puncte astfel încât echipa să îşi continue drumul în Liga a II-a. Nu vreau să vorbesc despre Primărie (n.a. care de pe 19 septembrie are în față legea 350 modificată, cu posibilitatea de a achita inclusiv salariile fotbaliștilor, antrenorilor și restului staffului) doar despre situaţia echipei, pentru că oamenii trebuie să ştie, în special cei interesaţi de fotbal. Dacă nu se vor vedea schimbări, sunt convins că unii jucători vor dori să plece”, a mai subliniat cel mai cotat antrenor arădean al momentului.

Întrebat dacă discuția despre bani e oportună tocmai înainte de cel mai important meci al toamnei pentru suflarea utistă, Popa a adăugat: „Atât eu, cât şi jucătorii vrem să dăm maxim la acest joc, dar am dorit să expun această situaţie ce a ieşit la iveală în urma unei discuţii mai lungi purtate cu jucătorii. Putea fi orice meci, eu i-am întrebat de ce joacă atât de slab, iar ei au ridicat aceste probleme. Lucrurile astea trebuie spuse, suporterii vor dori să îi batem pe Poli, pe U Cluj, Petrolul şi aşa mai departe, dar e uşor de spus şi greu de realizat. La ora actuală cea mai importantă realizare a unui club de fotbal e să-şi plătească salariile, pentru că jucătorii au altă motivaţie”.

Clubul UTA a achitat doar salariul pe luna iulie de la începutul acestui sezon, începând de azi restanțele fiind de două luni. În schimb, s-au mai achitat unele prime de joc, dar nici acelea în întregime.









25 comentarii

  1. ….pentru că așa stau lucrurile la club ,atunci dacă scoatem un egal e mult! Mă așteptam ca uta să-i bată lejer dar dacă nu și au luat salariile doar pe iulie e clar .Conducere de k@k@o ,încredere 0 . Chiar nu știu pt ce sînt puși ăia la club ,practic ce beneficiu aduc ei clubului UTA ?

    0
    0
  2. Tipic caracteristic lui Popa, acunca vina pe primarie, pai primaria va da 1,5 milioane euro si voi nu sunteti in stare sa mai atradeti invesritori pentru achitarea salariilor sau sponzori, vreti totul mura in gura, o armata de oameni in cadrul conducerii dar nu sunt capabili sa aduca sponzori, doar declaratii si nemultumiri cu munca e mai greu!!! Popa da vina pe primarie dar jucatotii ia adus el, stia si acum 3 luni ca nu sunt bani de aalarii nu e o noutate, dar acum ca nu merge treaba toti sunt de vina doar el nu.

    0
    0
  3. pai tu ai investi in acest club care asa are facute cartile , ca oricine baga bani nu poate conduce el cum vrea….mai pe romaneste meszar conduce pe banii oricarui investitor….de aceea nu baga nimeni bani , deocamdata !

    0
    0
  4. Mega proiectul UTA BD girat de Pinocchio de la brad se îndreaptă spre faliment pt a n oara ne desfintam de cand orasul este condus de marele vizionar japonezo chinez UTA a ajuns bătaia de joc a unui venetici ajuns prea sus Pinocchio de la brad terminatorul sportului aradean

    0
    0
  5. Să nu se creadă că pașii greșiți ai echipei au fost trecuți cu vederea !! A fost UTA macar câteva etape pe locul 1 și nu lua bani . Nu ne amintim ! Drepturile în situație de contraperformanță ,se plătesc ultimele ,la venituri suplimentare. Frica apare la unii care știu că e pericol in astfel de situații.!! Așa procedează și Arges, Petrolul, sau U.Cluj. UTA nu e Afumați,sa meargă oricum. Nu aceasta va fi echipa care va promova. Câțiva nu vor pleca. Deocamdată respectăm pe cei care îmbrăca tricoul UTA. !! Să. lăsăm conducerea tehnică și administrativă sa pregătească,chiar cu eventuale pierderi, un nou lot !!

    0
    0
  6. In conditiile date, in locul celor din conducere ar putea fi un ficus , un filodendron sau , de ce nu, un balot de paie. Adica ceva strict decorativ. Saptamana viitoare suntem deja in noiembrie iar ultimul salariu e cel din luna iulie. Intr-o asemenea situatie, orice comentarii, despre joc, rezultate, implicare sau promovare(!) nu isi au rostul. Cand salariile vor fi la zi, da.

    0
    0
    1. Salarul este luat pe luna iulie,insa mai sunt jucatori care au de luat bani pe mai si iunie,antrenori care si-au luat ultimul salar pe aprilie si de atunci nici un ban..ce determinare si motivatie vrem?sincer..sa ne bucuram daca ramanem cu 15% din lotul actual..cat despre memorii..bafta baieti,bine faceti..chiar daca e dureros sa o spun dar momentan UTA asta merita

      0
      0
  7. Din pacate s-a ajuns la vorbele mele..desi am fost criticat ca am tot comentat de salarii..dar am avut dreptate..nu se joaca din cauza ca nu si-au luat salariile,acum se recunoaste oficial acest lucru chiar daca pana acum conducerea a incercat sa ascunda asta,nu aveti asteptari de la baieti…si pe buna dreptate nu joaca..si eu as protesta asa daca as fi in situatia lor

    0
    0
  8. Daca actuala conducere nu avea pretentii financiare in vara astăzi aveam investitor din arad dar ei vor sa vândă și pielea ursului din pădure hopa ca e groasă faliment scrie pe club

    0
    0
  9. Daca actuala conducere nu avea pretentii financiare in vara astăzi aveam investitor din arad dar ei vor sa vândă și pielea ursului din pădure hopa ca e groasă faliment scrie pe club

    0
    0
  10. Eu cred ca atata pot, atat jucatorii cat si banca tehnica, acum gasim motive, nu sunt deacord cu neplata salariilor dar nu cred ca daca ar fi cu banii la zii ar putea mai mult. Sunt depasiti de situatie ata jucatorii, antrenorii, conducatorii, adica batjocura pe bani publici

    0
    0
    1. Asa imi amintesc si eu. Probabil a fost vorba doar de salariile celor din conducere… altfel nu-mi explic.

      0
      0
      1. Probabil ca da..s-au dat salariile pe luna iulie..si la cativa restante din februarie,martie si aprilie..ce noi veniti in vara erau la zi ca aveau de luat doar un salar,pe iulie,normal ca erau la zi..dar restul?restantele din campionatul precedent?staff-ul restante din aprilie,jucatorii vechi 3-4 luni..articolul acela a fost doar ca sa inchida gura lumii dar lucrurile nu sunt nici pe departe asa roz

        0
        0
  11. Eu deja de atunci am scris ca e minciuna si ca sunt probleme,dar am fost criticat in nenumarate randuri pentru acest lucru,am semnalat ca sunt restante mari..staff-ul neplatit din aprilie,jucatori cu restante de 3-4 luni,normal ca cei veniti in vara au fost cu salariile la zi ca aveau de luat numai unul,cel pe iulie..dar cu restantele celor vechi si al staff-ului cum ramane?acela nu mai conteaza?

    0
    0
  12. 1. Nu antrenorul este cel care trebuie sa se ocupe de problemele financiare ale unui club de fotbal profesionist. 2. Daca echipa este la mijlocul clasamentului, jucatorii pot ramane neplatizti, dar daca ajunge pe pozitzie retrogradabila, le-a bagat sula in coasta celor din conducere care trebuie sa faca urgent rost de bani, pana nu e prea tarziu… 3. Conducerea Aradului si a UTA-ei TREZITZI-VA! 🙁

    0
    0
    1. El nu e antrenor…. e managerul general care taie și spânzură…. și mai face și ironii… sa stea el fără bani 6 etape… si mai vreo 4 luni ….

      0
      0
  13. Nu sunt bani,nu sunt bani…dar conducerea utista trebuie sa plece ca nu rezolva problemele financiare.Cand au fost bani,echipa pierdea multe meciuri,ca la prosti poti sa le dai bani cu carul.Acum nu mai joaca bine ca nu-s bani si nu-s platiti la zi,dar cand te bat ,,balotii si altii..,,e mare problema.Daca sau tocat toti banii aiurea,puneti lacatul pe club ca UTA sa nu mai fie terfelita si batjocura imitatiilor de fotbalisti nemultumiti.Mai bine de ar promova Chisinau Cris ori Lipova in liga 2-a, ca acolo poate-s bani si toti sunt multumiti….

    0
    0
    1. Dar Meszar,Popa Ionut, Gradinaru,Claudiu Dragan, de unde sunt platiti,sau ei traiesc din economiile pe care le-eu facut in sezoanele anterioare .Va mirati ca nu aveti maseur,preparator fizic ,antrenor cu portarii,medic de calitate,administrator de teren,etc.Schimbati numele echipei in F.C Falca si Meszar si nu mai faceti Aradul de rusine.Ne laudam cu titlul de campioana provinciei cand noi ultimul titlu l-am luat in 1970-aproape de 50 de ani.Baietii din galeria UT-ei sunt nepotii celor ce au savurat ultimul titlu.De atunci , ba in B, ba aproape de C,combinatii cu Salonta,Fortuna Covaci si mai proaspat nascuta BD.Suntem de rasul fotbalului romanesc in ultimii 30 de ani-cu exceptia Poli TM-UTA 3-4.Restul e desertaciune cum zice popa la slujbe….

      0
      0
  14. ce mai stai popica?! du-te si lasa-ne in durerea noastra ca asa ai promis , daca nu se vrea performanta, du-te si ia-l si pe falca cu tine…

    0
    0
  15. „Mulțumim” vizionarului Popa care a încropit o echipă mediocră, cu salarii mari pentru cei aduși, asta ducând și mai rău UTA pe marginea prăpastiei! Cu acordul celor din staff care ciugulesc și ei câte ceva din banii de la Primărie după scheme doar de ei știute….
    Deci UTA nu mai are forță, de nici un fel: nici financiară, nici sportivă, nici valorică….
    Din păcate și forța galeriei s.a șubrezit prin decesul celor 2 tineri!
    Fotbalul nu poate fi mințit! Sau acoperit cu haine de blană!

    0
    0
  16. UTA , azi, este in mare incurcatura, un blocaj financiar. Nu se gasesc bani ca sa plateasca salariile si datoriile vizavi de jucatorii adusi, ca vedete de dl Meszar,… anul trecut, care au fost dati afara, dar nu li s-a platit nimic. Dl Meszar, ( „mare om de fotbal”) i-a adus pe post de vedete, dar dansul nu poate fi tras , la raspundere de nimeni,…UTA -plateste ( adica…nu…plateste..),…nu plateste nici Meszar, nici Atletico…Logic,jucatorii au depus memorii, isi cer banii. De aici posibile penalizari, etc.Solutia ? Este …deocamdata…insolventa. Referitor la jucatorii de azi, , la fel nu li s-a platit mai nimic din salarii, Conducerea UTA nu poate produce bani, nu are credibilitate,vrea sa conduca, si nu se da dusa…ca… „nu pleaca cainele de la macelarie”…Impresia este ca UTA se indreapta spre insolventa, asta nu il doare pe Meszar nici macar,….in cot, el ,…la o adica isi ia jucatorii si pleaca. Nu o face cit mai poate vinde ( adica..la iarna), cit mai poate face cota unora. Se pare ca un nou faliment, o alta schimbare de identitate pandeste clubul UTA. Jucatorii de azi, neplatiti, nu vor trage pentru echipa, ca nu au…pentru ce. Este penibil ca se discuta despre memorii sau reziliere de contract, oricum, banii trebuie platiti, sau…urmeaza ..un nou faliment. Cit despre vinovati,….am vorbit destul,…degeaba, si fara urmari Trista soarta o mai are UTA ! Si unii mai vorbesc despre meciul de laTtimisoara..,Tragedia mare este decesul suporterilor utisti, cit despre UTA ..asta este valoarea Aradului, aradenilor, suporterilor si ” a oamenilor de fotbal”..locali, si a Alesilor locali, a „oamenilor de afaceri”. Mi-e…sila !

    0
    0
    1. Toti sunt niste pungasi fara coloana vertebrala.
      Uite la atacantii UT-ei din ultimii ani-Adrian Petre Tabarcea,Dennis Man, Tucudean-toti golgeteri la echipele lor,mai il punem in poarta pe Balgradean,si etc.etc…..De cine am avut in curte ori ne-am batut joc ori i-am pus pe taraba ca la piata de vanzarepe bani de rahat .De fapt ne-am batut joc de noi aradenii…Meszar, Falca, etc. ca astia gen Gradinaru, Dragan, Ionut Popa sunt mancatori de firimituri.Asta este UTA de astazi

      0
      0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button