Baschet

Multă tradiție în FCC ICIM Arad – U. Cluj, dar clasamentul suferă





În etapa a 5-a din Liga Națională de baschet feminin, FCC ICIM Arad are programat al treilea joc de pe teren propriu în acest sezon. Arădencele, cu un singur succes până acum, primesc vizita clujencelor de la U, care încă nu au cunoscut gustul victoriei în această ediție a LNBF.

Partida împotriva formației din orașul de pe Someș e programată pentru mâine (2 noiembrie), de la ora 18, la Sala Sporturilor Victoria. Intrarea spectatorilor este liberă. Este ultimul joc al echipei lui Medvedj înaintea pauzei competiționale cauzată de meciurile echipei naționale de baschet a României. „Tricolorele” vor evolua în campania de calificare pentru EuroBasket 2019.

Antrenorul sârb al FCC ICIM chiar își înfruntă fosta formație, făcând parte din staff-ul Universității Cluj în ultimele trei sezoane.„Perioda mea petrecută la Cluj ca antrenor secund era superbă…Am lucrat cu un antrenor foarte experimentat, Dragan Petricevic, omul de la care am învățat mult din baschet și din viață. Într-un staff trebuie să existe încredere, comunicare și multă muncă. Dacă un staff are tot ce am spus mai sus, este un staff foarte puternic. Noi la Cluj am avut în 3 ani pe care i-am petrecut acolo. Vineri întâlnim o echipă U. Cluj puțin mai slabă valoric decât celelalte 5 din grupa valorică A, dar are în lot trei străine și jucătoare tinere autohtone dornice de afirmare. Chiar două-trei de mare perspectivă pentru viitorul baschetului românesc (n.a. Irina Părău, Nicolett Orban….). Clujul practică un baschet foarte rapid și agresiv. Noi trebuie să revenim la jocul nostru, jocul pe care l-am practicat înainte de meciul cu Brașovul. Trebui să tratăm  meciul cu mare seriozitate, de fapt, ca și până acum”, a declarat Miljan Medvedj pentru totalbaschet.ro.

Comparații statistice înaintea acestui duel:

– FCC ICIM conduce disputa în întâlnirile directe cu Universitatea Cluj Napoca, având 23 de succese din 35 de jocuri.

– Ultimul meci direct s-a disputat la sfârșitul anului trecut când arădencele au învins în Sala Sporturilor „Horia Demian” cu 86-81.

– Galben-albastrele stau mai bine la doar un singur capitol din punct de vedere al procentajelor în acest sezon. 49.7% reușita la aruncările de două puncte, față de 46.4% a adversarelor

– Principalele marcatoare din cele două tabere sunt Brankica Hadzovic (medie de 18 puncte pe meci), respectiv Arlesia Morse (22.7 puncte).

baschetarad.ro









2 comentarii

  1. Mai este un meci acasa in 09.11.2018 cu Satu Mare,apoi urmeaza pauza datorita meciurilor echipei nationale.

    0
    0
  2. Azi a aparut pe site-ul oficial al Federatiei Romane de baschet informatia ca meciul Arad – Satu Mare din 9 Noiembrie e amanat pe 11 Decembrie…e iar ocupata Sala Victoria cu ceva „manifestari” in 9 Noiembrie ??? Interesant de vazut e daca se respecta programarea meciului Arad – Brasov din 8 Decembrie.Nu mi se pare o idee desteapta sa joci 2 meciuri importante(si in care ai sansa la victorie) la o distanta de 3 zile intre ele.Dar de fapt ce mai conteaza…

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button