UTA AradzTOP ARTICOLE

„Undă verde” pentru salarii din bani publici încă din luna octombrie, la UTA! „Motive să credem că efectele acestei schimbări se vor vedea și în rezultate”





Gruparea fanion a Aradului pare să-și fi rezolvat defintiv problema ce nu i-a permis să concureze cu arme egale cu celelalte grupări fotbalistice din Liga 2-a implicate în lupta pentru promovare. Primăria, prin Centrul Municipal de Cultură Arad nu mai poate ignora schimbările legislative recente și va aproba inclusiv cheltuielile cu salariile jucătorilor și staffului tehnic începând cu luna octombrie.

Cel care a dat vestea sub forma unei certitudini a fost Codru Grădinariu, directorul general al „Bătrânei Doamne”, în cadrul conferinței de presă săptămânală. „Săptămâna trecută s-a purtat o discuție între reprezentanţi ai Primăriei, Centrului Municipal de Cultură Arad și ai conducerii clubului pe tema modificării legii 350, lege pe baza căreia clubul accesează fonduri nerambursabile. Primăria Arad, care a fost și va rămâne pilonul foarte important al clubului, va ține cont de modificările legislative, iar din banii ce ne-au fost alocați, clubul va putea deconta contractele de activitate sportivă, jucătorilor și staffului tehnic, începând cu luna octombrie. Acest lucru a fost transmis și jucătorilor.  Salariile celor din conducerea clubului, respectiv stafful administrativ, nu au fost niciodată asigurate de la bugetul de stat şi nici de acum înainte nu vor putea fi alocate din aceste fonduri. În acest moment avem două luni restanțe salariale către jucători, pentru lunile august și septembrie, pe care rămâne să le rezolvăm. Jucătorii nu au restanțe privind primele de joc. Au fost achitate opt prime de joc în acest sezon.  Această modificare de lege consolidează, fără doar şi poate, şi sloganul nostru <<UTA este a tuturor arădenilor!>>”, a menționat „oficialul” UTA-ei.

Mergând mai departe cu raționamentul, și amintind eforturile realizate de cea mai longevivă conducere administrativă a clubului UTA de după Revoluție, Grădinariu mai susține că: „Avem toate motivele să sperăm că efectele acestei schimbări  legislative se vor vedea și în rezultatele sportive. Până în prezent,  pentru conducerea clubului nostru, obiectivul major a fost asigurarea continuității activităţii sportive, obiectiv realizat, spunem noi. Cinci sezoane încheiate înseamnă 60 de salarii achitate pentru o singură persoană şi acest lucru vă asigur că a fost foarte- foarte greu. Trebuie menţionat că este cea mai lungă perioadă în care o conducere asigură desfăşurarea activităţii din 1989 încoace, deşi, aşa cum ştim cu toţii, în ultimii cinci ani, pe plan legislativ, economic, social şi sportiv, au existat mari sinuozităţi la nivel naţional”.

Așadar, începând cu luna octombrie 2018, marea povară a salariilor pentru jucători și antrenori va fi luată de pe umerii conducerii Campioanei Provinciei. Totuși, aceasta urmează să găsească resurse pentru achitarea retribuțiilor pe lunile august și septembrie, dar și a memoriilor depuse de foștii jucători.

12 comentarii

  1. Tu ce faci pt salariul de la UTA domnule Gradinaru? Răspunde ca știu ca citești comentariile de aici!

    0
    0
  2. O veste excelenta venita de la Primarie !!! Acuma nea POPICA , poti sa te apuci de treaba si sa faci echipa cu adevarat la UTA. asa cum iti doreai ,va doresc succes , in sfarsit s-a rezolvat, FORTA UTA UTA UTA !!!

    0
    0
  3. Ii timpul sa rasara soarele si pe strada noastra.Din pacate ii prea tarziu, mai trebuie sa asteptam un an.

    0
    0
  4. A venit acest moment mult asteptat intr-un moment foarte greu pt. UTA. care mai are de disputat urmatoarele meciuri pana in vacanta de iarna ,unde de atunci deabea nea POPICA poate sa aduca cu adevarat niste jucatori buni, meciuri foarte ,foarte grele cu echipele din fruntea clasamentului, greu ,foarte greu de obtinut puncte, dar bine totusi ca in sfarsit Primaria ARADULUI a inteles ca, UTA. este a aradenilor care a adus foarte multa bucurie in sufletele lor de-a lungul anilor si multor oameni din toata tara care iubeste aceasta echipa ,deci aceasta echipa merita din plin sa fie sustinuta pt. a ajunge dinou unde ii este locul ,in liga1a si pt. ca a trecut de-a lungul anilor prin prea multe umilinte nedrepte , sa fie bine si succesus sa triumfe, FORTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA !!!

    0
    0
  5. Eu sper ca de acum incolo nu o sa mai fie probleme grave financiare si se va putea construi un lot capabil sa atace promovarea in sezonul viitor.. Daca in iarna sosesc jucatori buni se poate spera ca la anul sa prindem un loc promovabil.Nu poti avea pretentii de performanta cu actualul lot.Sincer cred ca sunt 2-3 jucatori care cu indulgenta ar putea face fata in liga 1 si acolo poate o repriza..Din pacate anul acesta este compromis si nu cred in minuni.. Hai UTA !!!

    0
    0
  6. La bani siguri ,proiecte limpezi și cu șanse de reușita La situație financiară stabila sunt jucători care nu mai au nevoie de experimente. Privirile oprite și spre ce poate oferi propriul tineret.Orientarea principala ar trebui să ocupe 5 sau 6 străini în posturi cheie. Portari ,fundași centrali un decar lîngă Coulibaly și cel puțin doi atacanți ! Eventuale rateuri ar slabi cu totul proiectul Legătură cu impresari mai productivi ,chiar daca aparent mai scumpi Jucători ieftini ,pierdere sigura. Să nu înțelegem că putem arunca cu banii Aici să ajute managerii !!Așteptăm stagiunea 2019–2020 . Hai UTA !!

    0
    0
  7. Daca se „revergoreaza” echipa cumva, trebuie sa lovesti vreo 5-6 victorii legate si ajungi cel putin pe locul 3. Nici una nu e super echipa si fiecare se impiedica cu cine si cand te astepti mai putin. Loc 3, de unde poti juca cu desculti precum voluntari, hermanstdt , iasi, dinamo (haha) samd. Noi cu ACS am avut mare ghinion pt ca ei aveau de fapt 14 puncte in plus, deci nici vorba sa fie echipa de baraj. Ei erau echipa de mijlocul clasamentului, de aia nu am avut sanse. Echipa invatata in ale fotbalului de „slabul” de Mister Popica cu jucatori de 3 lei 25. Iar la baraj am ajuns pt. ca Mister Rosu a scapat locul 2 printre degete. N-avea voie. Deci stim ce e de facut.

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button