Fotbal judetean

Puncte zărăndane printre prosteste ale gazdelor: Victoria Felnac – CS Ineu 0-4





Felnacul își dorea să încheie bine turul de campionat în Liga 4-a, mai ales că primele două runde din retur, ce se mai joacă în 2018, nu sunt prea ofertante pentru ea atâta timp cât le întâlnesc pe Zăbrani și UTA II. Dar, Ineul a fost echipa mai bună, care și-a și revenit din punct de vedere moral după o perioadă neagră. De două zile, zărăndanii aflaseră că li s-au dat și punctele cu Nădlacul, iar un succes la Felnac le permitea să termine pe locul 4. Și așa avea să fie, doar că meciul nu a fost lipsit de polemici.

Acestea s-au născut în prima parte, după golul de 0-1. Belei a fost cel care a deschis tabela cu un șut din 12 metri ușor lateral stânga după pasa lui Dan Mâneran.  Se întâmpla în minutul 6, după care VI-FE a început să se vadă și ea în atac. Și, la două faze în careul ineuanilor, amfitrionii au cerut penalty, însă Flavius Neagu a lăsat jocul să continue. Asta l-a enervat peste măsură pe Dan Ristin, care a și ajuns la gard pentru a-i cere socoteală pe un ton ceva mai dur tânărului „central”. „Au fost faze de penalty și spun asta pentru că mai târziu același arbitru a pus mingea pe var la două acțiuni asemenătoare în careul nostru. I-am reproșat că arbitrează doar într-o singură direcție, l-am rugat să nu-și bată joc de noi, mai ales că la una dintre fazele de 11 metri i-a dat și galben pentru simulare lui Vidican, care ceruse intervenția medicului la cât de tare a simulat”, ne-a relatat președintele Victoriei.

Mai mult, pe final de repriză, Felnacul a rămas și în zece oameni după ce Petrehele și-a lovit fără balon un adversar. „Eliminarea nu o contest, doar că în repriza a doua nu i-a dat roșu unui jucător de la Ineu tot pentru o infracțiune asemănătoare”, a adăugat Ristin.

În zece contra 11 timp de o repriză, gazdele nu au rezistat în fața unei echipe mai bine pregătite. Penalty-urile care au produs distanțarea pe tabelă au venit în minutele 47 și 58 și au fost obținute și bătute de frații Mâneran. Primul l-a transformat Dan, iar al doilea, Denis. Tabela a fost închisă în minutul 72 de căpitanul Hulbăr, care a pătruns pe stânga în careu și a găsit colțul lung al porții lui Nichici.

Felnacul rămâne pe locul 13 în clasament și și-ar fi dorit o intrare în vacanță după acest meci. „Nu contest victoria Ineului, pe care o felicit, iar reproșuri am doar la adresa arbitrului de centru, Flavius Neagu. După părerea mea a fluierat cu măsuri diferite acest meci, cred că a fost promovat prea repede la Liga 4-a. Știu că există o criză de arbitri la Comisie, dar la 19 ani trebuie să fi deja foarte bun ca să poți arbitra în primul eșalon județean și nu cred că e cazul. La final am comunicat pe un ton calm, resemnat, acest lucru și arbitrului în cauză, dar și domnului observator, Dan Ologeanu. Altfel, trebuie să ne asumăm greșelile comise în acest meci și să mergem mai departe, încercând să mai scoatem ceva din etapele rămase de jucat în acest an. Am fi vrut să jucăm din nou pe puncte de abia la primăvară, dar asta e acum”, a mai punctat Dan Ristin.

Ineul termină turul la 10 puncte în spatele campioanei de toamnă, Progresul Pecica. „Sigur că ne așteptam la un parcurs mai bun în această toamnă, dar cauzele pentru care nu l-am avut sunt complexe. Nu doar jucătorii sunt de vină și asta am și comunicat în cadrul clubului nostru. Cât despre meciul de azi, pot spune doar căîn prima parte am cam intrat în jocul Felnacului și nu a fost bine. După pauză, am fost mai aproape de ceea ce-mi doresc eu de la echipă și ne-am impus clar. Nu cred ca adversarul să fi avut vreo ocazie”, a punctat și Cristian Sculici, antrenorul Ineului.

Formații:

Felnac: Nichici – Sîrbu, Vidican, Petrehele, Al. Sabău – Baroti, L. Stanciu – S. Bogdan, R. varga, Trifan – Leuca (52 Felnacichi).

Ineu: Iacob – Balint, Karmanoczky, Zdrențan (72 D. Jurj), Dragoș (46 Denis Mâneran, 61 Șerban) – M. Ponta (46 Țica) – S. Balaci, Belei, Dan Mâneran, Hulbăr – Teședan.

Arbitri: Flavius Neagu – Gabriel Hărduț, Sorina Betea. Observatori AJF: Dan Ologeanu, Daniel Scridon.









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button