Fotbal judetean

Victorie umbrită de incidente greu de anticipat în secolul 21: Podgoria Pîncota – Păulișana Păuliș 2-1





Formația din Podgorie a avut parte de un final de tur excelent, însă evenimentele din finalul disputei de azi pun în umbră cele întâmplate pe teren. Pîncotanii și-au luat punctele și cu Păulișul la capătul unei partide pe muchie de cuțit, cu destule decizii discutabile ale „centralului” Herțeg, însă însuși jucătorii lui Dragalina au fost puși în postura de a aplana un conflict, în care – se pare – a fost implicat chiar un consilier local din orașul din Podgorie.

Până acolo, să spunem că partida din această dimineață a stat, în general, sub semnul echilibrului. Deși gazdele au deschis scorul destul de repede, prin Dragalina, care a beneficiat de centrarea lui Bulzan, dar mai ales eroarea lui Găină, care a scăpat balonul din mână exact pe capul său. Era minutul 13, iar Păulișul a avut replică prin bara lui D. Calancea. Două șuturi periculoase ale lui Bulzan, dar și o finalizare în portar al lui Florea au mai fost realizările Podgoriei în prima parte.

Păulișana a avut, parcă, mai mult inițiativa după pauză, iar în minutul 63 a cerut penalty prin Grigorean. Cu ce s-a ales, însă, jucătorul oaspeților a fost un al doilea „galben” pentru simulare (după ce primul l-a văzut pentru proteste) și echipa sa a rămas în zece. După alte câteva minute, a fost trimis după gard și Dinu Maghici, însă pe teren Dennis Calancea a încris pentru 1-1, dar nu înainte de a mai lovi odată bara. În minutul 71, rapidul fotbalist al Păulișului a profitat de ieșirea hazardată dintre buturi a lui Blaguescu și a trimis elegant cu spițul în plasă de la 16 metri.

Înlocuit de Maghici, Gheorghe Orza a urmărit finalul de meci de după gard, în zona vestiarelor de la Pîncota, când a fost agresat ca din senin de un spectator. „A venit și pur și simplu l-a lovit pe jucătorul nostru. Bineînțeles, acesta a trebuit să se apere, apoi au mai intervenit și alți oameni de ordine, unul dintre ei lovindu-l, de asemenea, fără motiv pe Ștefi Calancea în cap. Am alergat cu toții în acea zonă de conflict pentru a ne apăra jucătorul și a aplana conflictul, dar respectivul personaj, despre care am auzit că ar fi consilier local în Pîncota, era foarte violent. A apelat inclusiv la un tomberon, la o bicicletă pentru a-l lovi pe jucătorul nostru. Jocul a fost întrerupt vreo 5-6 minute, nu credeam că se mai poate întâmpla așa ceva pe un stadion, mai ales la nivel de Liga 4-a. Jucătorul nostru agresat a fost consultat în Ambulanța și va depune, probabil, plângere la Poliție”, ne-a relatat Dinu Maghici, antrenorul Păulișanei.

La reluarea jocului, în zece oameni și afectați de evenimentele din jurul minutului 80, păulișenii au încasat și golul doi. Chiar în ultimul minut de joc, Pădurean a pătruns pe dreapta, a așezat în fața porții și Ispas a înscris la colțul lung.

2-1, rezultat final și Pîncota ajunge la cota 20 de puncte la finalul turului, departe de zona periculoasă a clasamentului. „Ca și la Curtici, băieții s-au dăruit și au luptat exemplar pentru această victorie, zic eu, meritată. Meciul nu a fost deloc simplu, Păulișul e o echipă bună ce ne-a pus în dificultate, dar am crezut până în final la victorie și ea a venit în cele din urmă. Evenimentele din final, cu acel conflict iscat de niciunde, ni se par regretabile, dar noi, cei din teren, nu avem de-a face cu ele. Pe gazon jocul a decurs în limitele sportivității, nu cred că victoria noastră poate fi umbrită. Mai departe, ceea ce va decide AJF-ul nu știm, dar vom accepta și vom plăti consecințele. Eu, însă, aș vrea să mă limitez la jocul băieților care au făcut un meci și un tur de campionat bun, fiind în obiectivul fixat de club și merită felicitări”, a menționat Sergiu Dragalina, președinte și jucător al Podgoriei.

„Din minutul 80, când am reluat jocul după acele incidente, jucătorii mei nu s-au mai putut concentra pe fotbal. Erau marcați de cele întâmplate, jucam și în zece oameni și am luat și un al doilea gol, cel al înfrângerii. O înfrângere nemeritată, cred eu, bifată după cum am spus în condiții de Vestul sălbatic și pe fondul unui arbitraj golănesc”, a fost și concluzia lui Maghici.

Formații:

Pîncota: Blaguescu – Pădureanu, Fl. Covaci (79 Denuț), S. Dragalina, F. Bogdan – Cl. Ardelean (68 Cioară-Moartă), Bulzan – Mărgăian (77 Ispas), Perța (90+5 R. Martin), D. Florea – Șandru.

Păuliș: Ed. Găină – Suciu, Pleșca, D. Crișan – E. Calancea, Orza (61 Itu), G. Pop, C. Gîlcă, I. Bogdan (46 Todoran) – Grigorean, D. Calancea.

Arbitri: Dorinel Herțeg – Florin Vesa, Andreea Șușca. Observatori AJF: Romulus Tănăsescu, Eugen Roșu.









3 comentarii

  1. Secolul 21 e mult , mult prea indepartat.Suntem cu mult in urma. Mergeti la niste antrenamente, la grupe de copii si juniori, si veti auzi un limbaj care nu ar trebui sa aiba nimic in comun cu sportul. Ce caractere vor fi formate in felul asta e clar.

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button