Handbal

Au murit frumos, în aplauzele întregii săli: Crișul Chișineu Criș – CSM Târgu Mureș 35-36





Derby-ul Seriei D a Diviziei A la handbal feminin a început cu o oră întârziere. Motivul este unul cascadorii râsului și-i privește pe cei doi arbitri clujeni, Badiu și Barbu, care au căutat Sala UAV-Mihai Botez din Arad tocmai la Oradea. Dar, cei aproximativ 150 de spectatori au fost răbdători și și-au încurajat frenetic favoritele pe tot parcursul celor 60 de minute.

Conform așteptărilor, formația vizitatoare, lider cu maxim de puncte, a fost în general la controlul meciului. Cu excepția a unui avantaj de două goluri pe care gazdele l-au avut în primele 6-7 minute, teamul din Târgu Mureș a fost mereu în față pe tabela de marcaj. Dar, Crișul a ținut aproape, diferența pauzei fiind de doar trei goluri: 14-17. Încă din prima parte, „fluierașii” au aprins destul de mult spiritele în tribune, loviturile de la 7 metri pentru oaspete și eliminările în contul gazdelor fiind destul de dese.

Sub aceleași auspicii a  început și repriza secundă, dar de data aceasta echipa transilvăneană avea să meargă și la 7 goluri în față. Astfel, cu 12-13 minute înainte de final, meciul părea jucat, doar că elevele lui Sebastian Tudor au avut o replică excelentă. Cu goluri prețioase din toate zonele atacului, Crișul s-a apropiat treptat, făcând din final unul pe muchie de cuțit. Asistența a urmărit și ea în picioare ultimele minute, sperând într-o minune, ce – însă – nu avea să se înfăptuiască, cu toate că Sabine Klimek și colegele sale au lăsat și ultima picătură de transpirație pe parchetul sălii din Micalaca.

S-a încheiat 35-36, cu Carola Stîngu reușind nu mai puțin de 17 goluri în contul echipei sale, care e ca și calificată la barajul de promovare în Liga Florilor. „A fost meci echilibrat, chiar dacă la un moment dat târgu-mureșencele ne-au condus la șapte goluri, dar am avut puterea să revenim. Vreau să felicit fetele pentru a doua repriză. Am început mai greu meciul, am avut un atac cu ritm slab și apărare modestă, nu am reușit să o anihilăm pe Târșoagă, un inter stânga de valoare, component al lotului național B. Adversarele joacă de mult timp împreună, se vede că sunt omogene, iar noi vrem să creștem de la meci la meci și chiar suntem în creștere, dar și ca formă și ca joc. Mulțumesc suporterilor care au venit la meci, mai ales celor din Chișineu-Criș, ne-au încurajat și ne-au aplaudat chiar dacă am pierdut. Practic, publicul atât de cald a fost marele câștig al acestei seri, dar și al acestui tur de campionat destul de bun pentru noi. Fetele și-au făcut datoria, mai ales că au jucat a doua repriză numai în 5 și chiar 4 jucătoare de câmp. Au fost faze și faze, nu m-aș lega de arbitraj, dar numai în eliminări am stat, mai ales în repriza a doua. Obiectiv nu avem decât să creștem în joc. După ce vom avea sala de sport, care va fi construită de autoritățile locale din Chișineu Criș, vom putea discuta despre un obiectiv”, a spus Sebastian Tudor, antrenorul fetelor de la Criș la finalul derby-ului cu Târgu Mureșul.

Klimek 11, Boldor 6, Iuga 6, Damian 5, Petruse 3, Puț 3, Lucușa 1 au fost marcatoarele Crișului contra lui CSM Târgu Mureș, pe parchet mai intrând Corha, Salata, Nemoianu și Roman. Practic, a fost meciul de debut al portăriței Alexandra Nemoianu, transferată chiar în această săptămână de managerul Lucreția Cășuțiu de la Caracal.









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button