Gloria LT Cermei

Tănase, marcator după doi ani și jumătate pentru succesul de locul 2 al Cermeiului: „Jucăm unii pentru alții, suntem o familie în adevăartul sens al cuvântului”





Șoimii Lipova a fost surpriza plăcută a seriei a IV-a a Ligii a 3-a până la un anumit punct al turului, ștafeta trecând apoi în curtea unei alte grupări arădene. După un start de sezon cu lumini și umbre, formația din Țara Sămădăilor a legat nu mai puțin de 8 rezultate utile, șapte viictorii și o remiză.

Ultimul succes a venit chiar înainte de vacanță pe un teren extrem de greu, la Cugir, acolo unde Metalurgistul nu pierduse niciun meci în acest tur de campionat. Mai mult, formația lui Călin Moldovan e considerată una dintre marile favorite la promovarea în Liga 2-a. Cermeiul a deschis tabela rapid, prin prima reușită oficială a lui Ionuț Tănase la nivelul Ligii a 3-a. Mai mult mijlocașul central de 20 de ani nu mai înscrisese de pe 29 mai 2016, când contribuia la succesul ce avea să o ducă pe UTA la barajul de promovare în Liga 1. „Se știe că treaba mea e cu totul alta, dar mă bucur de acest gol. Un mare merit îl are Vezan, care mi-a pus mingea pe tavă din centrare. Am și reușit o execuție bună, reluare din aer, cu exteriorul, sub bară, dar asta pentru că am prin multă încredere în mine de când evoluez la Cermei. Mai noi, antrenorul mă trimite și la fazele fixe în careu, mă bucur că am contribuit cu un gol la succesul echipei mele, sută la sută meritat. Ne-au egalat dintr-un penalty inexistent, iar asta ne-a făcut să ne mobilizăm și mai mult și să dorim să întoarcem soarta partidei. Capătă și ea făcut și el excelent treaba și am venit cu trei puncte ce ne fac vacanța și mai fericită”, spune Tănase.

Fotbalistul a semnat în vară cu teamul din Liga 3-a după ce a refuzat să-și prelungească înțelegerea cu UTA. „Nu sunt supărat pe nimeni, doar cred că aș fi meritat ceva mai mult după cei trei ani petrecuți acolo și contribuția la cele două baraje de promovare. Dar, viața a mers și merge mai departe și, cu tot respectul pentru UTA și suporterii ei, acum nu m-aș mai întoarce acolo. Dragostea pentru culori nu ține loc de foame. Poate, peste câțiva ani, cine știe. La oferte din ligile superioare sunt deschis, neuitând niciun moment că și clubul Atletico trebuie să fie de acord cu acest lucru, dacă are – bineînțeles –  de câștigat de pe urma sa. Dar, până în vară sunt jucătorul Cermeiului și nu aș dori să plec”, mai spune Tănase.

Titular în absolut cele 15 patide la Cermei și înlocuit doar o singură dată, la 4-0 la Lugoj, tânărul „închizător” susține că a găsit mediul perfect la Cermei. „Chiar dacă mi-am intrat puțin mai greu în ritm după cele patru săptămâni fără echipă, apoi am crescut în joc etapă de etapă. Meritul este în special al grupului foarte unit de la Cermei, o adevărată familie. Nici nu a fost greu să-l formăm cu atâția foști jucători de la UTA, jucăm unii pentru alții, fiecare își face treaba lui și rezultatele se văd. Cred că am jucat un fotbal bun mai ales în ultimele două luni de zile și vom fi o nucă tare și în retur”, a încheiat Tănase.

Turul excelent al mijlocașului în tricoul Cermeiului se traduce și prin numărul mic de avertismente (doar trei), în trecut el fiind abonat la acestea.

Altfel, Cermeiul rămâne în priză până mâine, când dispută un amical pe „Motorul” cu UTA Under 17.

FOTO: ziarulunirea.ro









10 comentarii

  1. Normal ca este peste Oprea și peste Matei…ca a fost și peste cei pe care i.a dat afară Popa asta e clar!

    0
    0
  2. Multe evoluții bune ale foștilor jucători plecați de la UTA ,în div. C. Dar ce se urmărește. la ei, este ieșirea cu mult din parcursul obișnuit. De fapt ei au atins forma care îi recomanda acum 1 an ,2 și nimic mai mult. Nu e vorba de valoare pt.incrincenatele lupte de B cu 7 ,8 pretendente la div. A . La Tase se credea în varianta Arges ,ca și Dinculescu. Or fi și ceva bani la mijloc. Cum vedem alții nu se reped la marfa low-cost. !!

    0
    0
  3. Las Florine ca sunt buni astia de acuma ca nu pot lega 3 pase. Chindris nu a fost bun Tanase nu a fost bun . Cred ca primul schimbat de la Uta ar trebui sa fie Ionut Popa .

    0
    0
    1. Nu zice nimeni ca cei care sunt acum sunt mai buni,dar sa imi fie cu iertare,nici Tanase nu a rupt gura targului….sa zicem ca avea 17-18 ani cand juca la Uta,dar la el parca nu se vedea un progres….si totusi,sa nu uitam ca in perioada in care a jucat el,mai avea totusi ceva fotbalisti pe langa el in teren,nu purtatori de tricouri ca mare parte din cei care joaca azi

      0
      0
  4. Adili,Florea si Hlistei,sunt singurii fotbalisti care merita regretati…..se vede ca si-au gasit echipe bune si cu pretentii,pe cand restul…

    0
    0
  5. Evoluțiile bune ale foștilor de la UTA au lăsat loc de comparații !! Câți dintre noi nu ar fi vrut că în loc de Cublesan sau David Popa la momentul oportun să fi fost Capătă sau Trabalka. E o impresie neacoperita. La timpul respectiv au primit șanse . De fapt cei în discuție de abia au atins forma care i-au recomandat cândva . Nimic ieșit din comun. Dacă mai adăugăm că lupta in B a devenit crincena ,cu ,7 ,8 pretendente la promovare avem o imagine reală la ce se cere . Suntem siguri că și cei de care e vorba sunt monitorizați.

    0
    0
  6. uitativa cati jucatori tineri sunt la alte echipe din ligile 3 si 4 si sunt aradeni oare ei nu faceau mai mult pentru uta ????

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button