UTA AradzTOP ARTICOLE

Popa știe ce o așteaptă pe UTA în ultimul meci al anului: „Farul stă foarte bine de la mijloc în sus, acasă înscrie mult”





UTA se deplasează la Constanța în ultima etapă a anului 2018, pentru duelul cu SSC Farul, echipă aflată în acest moment pe locul 16, retrogradabil. E o confruntare de tradiție în fotbalul românesc, care – probabil – se va repeta și la anul în eșalonul secund și asta pentru că arădenii nu mai au șanse de promovare, iar „marinarii” ar trebui să supraviețuiească și ei fără mari probleme în final.

Echipa antrenată de Ionuț Popa vine după trei meciuri fără înfrângere, în timp ce trupa de pe Litoral s-a întors fără puncte din „dubla” de la Timișoara, cu Ripensia și ACS Poli. „După părerea mea, Farul a pierdut nedrept cele două partide disputate la Timișoara, la Ripensia a luat gol la ultima fază, iar la ACS Poli au pierdut 3-0, dar au avut patru ocazii rarisime, în genul celor avute de noi cu Daco-Getica și au dat și două bare. Este o echipă care de la mijloc în sus stă foarte bine. În plus, acasă a dat foarte multe goluri, 3 Mioveniului, 5 celor de la Luceafărul, e o echipă care joacă avântat, cu câțiva jucători străini foarte buni. Rămâne de văzut ce se va întâmpla, căci prima și ultima etapă sunt foarte greu de gestionat de un antrenor. La prima etapă jucătorii nu sunt complet pregătiți ca formă sportivă, iar la ultima etapă te gândești mereu la vacanță”, a explicat experimentatul tehnician al „roș-albilor”.

Pe bancă, la Constanța, vor sta poate cei mai experimentați antrenori din Liga a II-a, cu un istoric bogat la capitolul meciuri directe. „Grigoraș este prietenul meu, am fost în ipostaze interesante de-a lungul timpului. La Iași, el a venit după mine, la Timișoara eu am venit după el. Nu pot să spun despre un antrenor că e bun sau slab, sunt alte criteria la mijloc. După părerea mea, este un antrenor cu multă experiență, un antrenor valoros. Ne cunoaștem de mult timp, ne-am duelat în multe aspecte, cu echipe diferite, încă de când era antrenor la Onești”, a precizat tehnicianul UTA-ei, completat fiind de rivalul său de pe banca constănțenilor: „Nu mi-am făcut o statistică din meciurile mele cu Ionuț Popa, dar suntem doi antrenori cu experiență în Liga I, care ne-am întâlnit de multe ori. Nu are nici o importanță cine are bilanțul pozitiv, ci doar ce se va întâmpla în teren sâmbătă.

Și Petre Grigoraș știe ce fel de adversar vor avea elevii săi sâmbătă, pe arena „Municipală” din Constanța. „UTA e o echipă grea, care a câștigat foarte multe puncte în deplasare, după evoluții bune. Au jucători valoroși. La început au avut și un obiectiv îndrăzneț, ușor-ușor s-au reorientat și au întinerit echipa destul de mult. Au un antrenor extrem de experimentat și sunt convins că vom avea o partidă mai mult decât dificilă. E ultimul meci din acest an și e clar că ne dorim o victorie. Pe teren propriu am avut evoluții și rezultate bune, sperăm să fie așa și sâmbătă, dar e extrem de dificil. Am încredere că jucătorii nu se vor gândi la Moș Crăciun încă, vor avea destul timp să o facă după meci”, a menționat tehnicianul de 54 de ani al „alb-albaștrilor”.

Din tabăra Farulului vor absenta Alexandru Grigoraș și Roumadi, ambii accidentați, în timp ce arădenii nu vor conta pe Manea (sezon terminat pentru ruptură de ligamente încrucișate) și Oprea (motive de ordin tehnico-tactice).

În tur, UTA a învins cu 4-2, prin golurile marcate de Rus, Copaci (2) și Vădrariu, plecat între timp de la Arad. Pentru SSC Farul au înscris Tudorică și Doumbia. Confruntarea din cadrul rundei cu numărul 21 a Ligii a II-a începe sâmbătă, la ora 11,30 și se va vedea și pe micile ecrane, la Digi Sport1, Telekom Sport și Look TV.

Formații probabile:

UTA: Orlic – R. Iuga, El Hasni, Benga, Copaci – Enescu, Coulibaly – Costin, Miculescu, Stahl – Rus.

Farul: M. Popa – Doumbia, Dombrovschi, Sabangeanu, M. Tudorică – Zamfir, M. Fotescu, G. Păun, Iani – N. Moise, Jallow.

Arbitri: Adrian Illyeș (Ploiești) – Andrei Roman, Florin Cosma (ambii Neamț) – Bogdan Neculcea (București)

Observatori: Silviu Ioan (Galați), Dorinel Dincă (Călărași)









19 comentarii

  1. 8 decembrie e o data inscrisa cu litere de aur in istoria echipei UTA
    in 8 decembrie s-a nascut jucatorul si apoi antrenorul Nicolae Dumitrescu III
    A fost campion ca jucator ,a facut parte din echipa ce a cistigat Cupa Romaniei, a fost antrenor la echipa de juniori campioana a tarii, a antrenat echipa ce a pierdut cupa,a fost pe banca cind UTA cistigat ultimile titluri a participat cu UTA in Cupa Balcanica,CCE,Cupa UEFA stind pe banca suferintelor.A fost pe banca cind Romania a cistigat singurul titlu European ce il are in palmares
    Am avut placerea si onoarea sa stau ore in sir de vorba ,la povesti, la amintiri placute
    Odihna vesnica !
    E bine sa stim.
    Traim inca
    –din amintiri
    8 decembrie in istoria echipei UTA
    8 12 1946 ITA-U Cluj 4 -0 Bonyhadi 2 Nicsa Toth III
    8.12.1957 Flamura rosie UTA –Dinamo Cluj 3-0 Tirlea 2, Pecsovszky
    8.12.1971 Vitoria Setubal-UTA 1-0
    Nicolae Dumitrescu III a implinit 50 ani in ziua jocului de la Setubal .UTA s-a calificat in sferturile de finala ale Cupei UEFA
    8.12.1974 UTA-Steaua 3-1 Kukla Poszonyi Brosovszky
    8.12.2018 Farul Constanta- UTA…

    Primul joc la Constanta
    23.03.1955 Locomotiva Constanta-Flamura rosie UTA 1-0
    Stadionul 1 Mai 20.000 spectatori
    Arbitru Stefan Tasulea-Bucuresti
    Gol Manole 61
    Locomotiva Nedela-Doicesci Tatomir- Stancescu-Manole,Jarnea-Cojocaru Ispas Sever Cadariu Popescu
    Flamura rosie UTA Kiss-Lupes Dusan Fazekas-Kapas/Ienei /,Serfozo-Jurca Mercea, Vichentie Birau, Ianovics Dumitrescu III
    -Interes mare la Constanta.juca echipa campioana in 1954
    -Absenti Farmati si Pecsovszky
    -Manole autorul golului ,a jucat si la UTA
    -Antrenor la Locomotiva era aradeanul Eugen Mladin
    -Petre Cadariu va juca la Stiinta Timisoara si va inscrie golul care le va aduce prima Cupa a RPR-ului timisorenilor

    Am intilnit in viata mea barbati pe care ii chema BULA si femei cu numele PULE.
    Au avut demnitate si responsabilitate,si si-au purtat numele cu cinste.
    Au stiut ca cineva trebuie sa poarte si aceste nume
    Nu le-a fost rusine de numele lor
    Nu s-au ascuns in spatele unui pseudonim

    0
    0
  2. nu imi dau intilnire cu oameni falsi
    cu ce i ce fac pe filozofii semnind cu pseudonime
    pentru mine sunt niste gunoaie de indivizi
    nici nu ii bag in seama
    le citesc ceea ce debiteaza
    daca ai ceva de spus
    spune
    nu iti fie rusine
    nu te ascunde
    semeaza asa cum te ai botezat
    daca esti botezat
    poate te ai nascut liber cugetator
    ateu
    nu ai nici nume nici prenume

    DUMNEZEU TE VEDE
    STIE CINE ESTI
    la judecata de apoi
    se stiu si fapta si gindul
    si ca te ai ascuns in spatele unui pseudonim

    puteti sa ma scuipati
    puteti sa ma injurati
    eu nu ma ascund
    eu sunt eu
    cind ma injurati
    scrieti va numele
    ca sa stiu pentru cine sa ma rog
    pe cine sa pun in pomelnic la Biserica

    0
    0
    1. Pacat de statisticele frumoase pe care la scrieti,d-le Meches,ca sa dati ulterior cu mucii in fasole!Cred ca trebuie sa cotrobaiti prin propriul geamantan al vorbirii si comportamentului…
      Multa sanatate!

      0
      0
  3. Sanatate si respect Domnule IONEL MECHES !!! As vrea sa va intreb ceva in legatura cu UTA. Nu mai stiu data si anul ,dar sigur era era anilor 1970, aveam cred vreo 13-14 ani si a fost televizata UTA. la Constanta cu FARUL meci care l-am vazut impreuna cu taicamiu dumnezeu sa il ierte si UTA. a castigat meciul in min. 90 la ultima faza a meciului cu 1 0 prin golul lui MUNTEANU , sut la paianjen,un sut exceptional si UTA. pleca cu doua puncte de la Constanta, asa este domnule Ionel Meches !!!

    0
    0
  4. Nelule daca citeai ce am scris eu despre acel meci din trecut….Faru -UTA am scris ca sebesanul Munteanu ce jjuca la UTA extrema stanga a marcat acel gol victorios al aradenilor.Dar daca iubesti mult alcoolul,rapid intri rapid sub,, glie,, precum acel marcator sau vecinul sau Simion Colnic (a jucat atacant la UTA) ce a patit la fel….Observ ca d-l Ionel Meches e statician f.documentat si l-as ruga(eu conosc) sa spuna jucatori de etnie rroma(tigani) care au jucat in divizia A,B si chiar in nationala ROU.Eu rapid spun numele la vreo 50 bruneti…… caci si UTA a avut pe Chivu..extrema dreapta….!Nu pot uita pe brunetul Sandu Neagu-rapidistul ce dormea intr-o magazie de sub stadionul Giulesti,rica,laca,luci,raz….Ilie….Nicol…,ala cu casa acoperita cu stuf+++++++ce n-au prea invatat carte,dar mai toata ziua au batut mingea……..Trebuie sa mai si glumim,caci uneori supararea a fost mare…Hai UTA !

    0
    0
    1. Da,Albautistule!Ramai la acest pseudonim,nu mai tot schimba…Ce rost are?Bune sau rele,interesante sau enervante,sunt amintirile tale si trairile tale!Le respectam,dupa posibilati si memorii trecute,dar niciodata uitate….
      UTA a fost mereu cosmopolita,daca privim in trecutul glorios,nu prea erau cu diminutive „escu”!Erau maghiari in principal,majoritari…dar ce conteaza?Acum sunt africani,trup si suflet,se doresc sarbi,etc….UTA sa fie bine!
      Cat despre tigani,fotbalisti?Au fost multi si de valoare!Nu conteaza etnia…Au scris pagini frumoase…Lucescu,Ilie Dumitrescu,Lacatus,Claudiu Niculescu,Ionel Danciulescu,Petre Marin,Banel Nicolita,Rica Raducanu si multi altii,prietene Albautist!Nu cred ca trebuie sa intri in alte discutii de gen etnic….Sunt romani!
      Ba chiar Madalin Voicu il facea si pe Balaci tigan,ba chiar si pe Dobrin!
      Toti suntem tigani,romi,prin comportament!Trebuie sa acceptam,altfel nu as avea doi tembeli langa locurile mele de abonamente,care de cand intra pe Arena Motorul si pana cand pleaca,doar injura,pe oricine,fara sens,fara subiect,doar o refulare,inclusiv pe gazetarii de la masa presei ii injura…Pana o data i-o trage unul!Abia astept momentul respectiv!

      0
      0
  5. LE ARE CU…,s-au cum te cheama ,vad ca esti mistocar si lipsist de bun simt , in primul rand nu m-am adresat tie si lui Ionel Meches, de unde pana unde ma cunosti tu pe mine ? Vorbeste ma omule frumos ca,esti om in varsta si degeaba ai anii pe care ii ai , nu este prima data cand vorbesti nepoliticos, eu ti-am vorbit cu respect ori la atatia ani cat ai,chiar nu stii ce este ala respect ? Rusinos din partea ta !!! Daca crezi ca, le stii pe toate crezi ca ai si valoare ? Te inseli amarnic !!!

    0
    0
    1. Nelule,Albautistul(sau ma rog,cum isi schimba pseudonimul in @Le are cu),se referea la Munteanu,nu la tine,pentru ca se stie despre aventurile bahice ale lui Munteanu!Dar campionul campionilor la baute,era Trandafilon!Bine acum…..,au mai fost ei si altii,nu este momentul sa facem un top al bautorilor din istoria UTA-ei!Ca exemplu,pe unul dintre ei,il scotea Domide sau Boruga din birt,inaintea meciurilor,dar intra pe teren si marca!
      UTA a mai avut si un junior,in sfr. anilor „80,poate ca cel mai promitator jucator din propria pepiniera, cu un talent si capacitate inimaginabile,care din pacate,a alunecat in patima alcoolului si dus a fost….
      Nelule,cat esti tu de infocat suporter,nu le stii chiar pe toate.Te-ai suparat degeaba pe Albautistul(Le are cu…),asa haios cum este el,de viseaza in trecut,doar la blaturi,pile,relatii si incuscriri…Ii datorezi scuze!Te-ai aprins degeaba!

      0
      0
      1. Mai Nelu de Targoviste trebuie sa citesti prin repetare,daca vrei sa stii ce scriu ,dar eu nu scriu baliverne ci despre discutii,stiri,schimb de informatii..cu fosti conducatori,antrenori si jucatori emblematici !!!!Tolba mea e plina de stiri vechi si proaspete,deci pot discuta cu multi…Nu m-am luat de tine si poate nu-s mare mistocar,dar fara sa ma laud >prea le stiu>,mis<< ce seamana cu nevata lui Viorel Lis,mai ales ca poarta blana de urs polar..Sanatate si succes UTA-ei in meciul cu Farul,poate furam un punct !Nelule trebuie sa mai si glumim,altfel imbatranim prea repede….!

        0
        0
        1. D-le Lucinan ma surprinde ca-mi lipsesc unele fraze scrise de mine si prin stergerea lor de calculatorul dvs.,a iesit o tocana de legume fara inteles !Am scris dupa >prea le stiumis<..(apoi apare ce am precizat)Sa revin si la conducatori romani,unde unul e tata femeilor (zlatar) si ii cara geanta lui Tantaru cu ghetele si tricoul…..Sanatate utisti si sa ne mearga bine astazi !

          0
          0
  6. Asta doresc si eu, sa castige UTA. sa plece cu trei puncte de la Constanta,vom vedea maine ce se va intampla si bineanteles cu arbitrii corecti, FORTA UTA UTA UTA. , HAI BAIETII !!!

    0
    0
  7. Sunteti aici vreo 3-4,care bateti rau campii,sincer….nimeni nu e curios de povestile voastre,de neamurile voastre,de frustrarile voastre….domnilor,de ce nu va faceti un grup pe facebook,whatsapp,sau gasiti voi alta metoda,unde puteti comunica doar voi de voi….nu exista stire lasata de la Dumnezeu pe site-ul asta,ca sa nu apara comentatorii de serviciu…macar daca a-ti comenta la subiect,sau constructiv.cineva de la sport arad,chiar nu ii poate bloca???

    0
    0
    1. @Florin,sportarad ne tine la curent,perfect,la zi, cu stiri recente!Comentariile au devenit un fel de forum,de pareri si discutii,nimeni nu se supara pe nimeni(teoretic),chiar daca parerile sunt divergente,frustrati sunt doar cei de genul tau,care nu au nici o treaba cu realitatea!
      Povestile noastre,cu bune si rele,sunt amintirile noastre!Tu ai vre-o amintire personala fata de UTA?Ma indoiesc!
      Daca nu esti si fudul,nu esti prost destul!!!
      Ba da!Sportarad ne poate bloca oricand,eventual,dar pentru ce?

      0
      0
      1. Giro,te-as invita sa comentezi si pe pagina de facebook al site-ului sport arad,asa am avea ocazia sa iti vedem si moaca,si atunci sa vedem cine plm esti tu,de iti permiti sa tot jignesti pe toata lumea,de la jucatori,suporteri,etc!!!!dracu e curios de povestile tale,si ale lui x sau y din 1900 toamna….comentati naibi la subiect,nu toate amintirile voastre,sau sugestia nr 2,intalniti-va personal la o prajitura,si depanati toate amintirile…..

        0
        0
    2. Mare dreptate ai,eu nu stiu de ce nu pun cei de la sportarad optiunea de a bloca userii ca pe alte site-uri.Nu vrei sa mai vezi comentariile userului respectiv,ai dat un block si se termina cu debandada asta.

      0
      0
  8. Ma distreaza enorm faptul ca Oprea este trecut ca neconvocat pe motive „tehnico-tactice”,tare de tot!Tot pe motive identice nu au mai fost convocati nici Cublesan,Petra,Vadrariu,Janos..etc…In sfarsit!!!
    Sunt curios cum va gestiona UTA,meciul cu Farul?Pentru ca UTA nu depinde de cele 3 puncte acum,dar Farul,daca pierde este de rau!
    Eram sigur ca astazi,Chindia va arata ca daca vrea,poate sa bata pe U.Cluj,lejer….Pacat ca nu vrea(ceva gen fosta Gloria Bistrita)….In rest daca ati vazut meciul,trageti dvs concluziile….
    Nu este de ras….,deloc….Tizul lui Cornel Dinu,era varza murata,fugea de langa atacanti(Gavra)….,Cherchez schimbat,Negut fara treaba cu lopta,Florea parca juca inapoi….Ce circarai ieftin….
    Mi-e ciuda ca Moldovan iese in declaratii gen:”atat timp cat eu sunt la Targoviste,nimeni nu mimeaza fotbalaurul”!Serios?Poate ca noi am vazut altceva…Jenant!

    0
    0
  9. Bine domnu Albautistul s-au Le are cu…, atunci imi cer scuze si va doresc numai bine si sanatate !!!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button