Minifotbal, futsal

Buteniul a realizat „tripla” la Cupa Sămădăilor, Ineul nu a avut nicio șansă în finală + FOTO





A șasea ediție a Cupei Sămădăilor a adunat la Sala de Sport din Beliu 14 echipe, majoritatea participante și la ediția anterioară. Galacticii, Gurahonț, Buteni, Interbelik, Sebiș, Costa Rica, Parma, Dinamic Ineu, Almaș, Groșeni, Apateu, Beliu, Amicii și Foresta, încurajate de numeroși susținători, s-au duelat timp de două zile, Buteniul adăugându-și în palmares al treilea trofeu.

După faza grupelor de vineri și sferturile de finală de sâmbătă, s-au jucat semifinalele: Ineu –  Gurahonț 3-2, respectiv Costa Rica – Buteni 0-2. În finala mică, a fost nevoie de lovituri de departajare în Costa Rica – Gurahonț 2-3 (0-0).

Finala mare a fost la discreția celor din Buteni, care i-au surclasat cu 4-0 pe cei din Ineu, după reușitele semnate Susan, Hulbăr, Sandu și Dobrea. „Suntem cei mai buni, suntem fericiți și am meritat această Cupă. Știu că mulți ar vrea să nu mai participăm, ca să mai câștige și ei, dar îi anunț de pe acum că și anul viitor ne apărăm trofeul. La mulți ani tuturor celor care iubesc fotbalul!”, a spus căpitanul campionilor, Georgian Hulbăr, care i-a avut alături pe: Paul Soltesz – Teodor Mihuț, Cosmin Dobrea, Sebastian Susan, Nicolae Horga, Ștefan Onoc, Robert Sandu, Sergiu Bărdan și Silviu Lazăr.

Titlul de „Sămădăul special” i-a revenit lui Claudiu Șulumberchean, iar Sebastian Susan a fost desemnat golgeterul competiției.

Bulza: „Mândri de cea mai importantă competiție de iarnă din județ”

Principalul organizator al Cupei Sămădăilor a remarcat reușita acestei noi ediții, cu regretul că formațiile din zonă nu pun nicicum mâna pe trofeu. „A ieșit și de această dată o competiție a prieteniei și a bucuriei de a face mișcare în perioada în care fotbalul mare ia o pauză. Ca de obicei, și în acest an am avut parte de o prezență serioasă, fiind fără discuție cea mai importantă Cupă de iarnă din județul Arad și suntem mândri de acest lucru. Din păcate, încă nu a câștigat o echipă de dincolo de Teuz, din Țara Sămădăilor, dar asta este, mergem înainte. Felicit câștigătorii, acești băieți frumoși de la Buteni, care au reușit să câștige pentru a treia oară Cupa și au mai fost și finaliști o dată. Bravo lor, sperăm să mai lase la anul și pe alții … Evident glumesc. Mulțumesc gazdelor noastre, primarului Emanuel Horhat, care ne-a primit, lui Costel Filipaș, arbitrilor Andras și Sebastian Mako și tuturor participanților la acest frumos eveniment fotbalistic, de tradiție deja pentru zona Beliu. Au fost momente bune, a fost mai bine decât anul trecut, s-a jucat cu determinare, cu ambiție și dorință de victorie. Ca minus, am sesizat doar o creștere a numărului faulturilor, ca rezultat al excesului de determinare și ne gândim ca, poate, anul viitor să venim cu o corecție, ceva de genul, la 6 faulturi de echipă, o lovitură de pedeapsă. Vom vedea, mai este până atunci, dar sunt sigur că deja, pe calendarul de 2019, imediat după Crăciun, toți cei care au participat ieri și astăzi vor încercui două zile pentru a reveni cu plăcere la Beliu. La Mulți Ani tuturor!”, a subliniat Petre Bulza, care e și președintele grupării emblemă din Țara Sămădăilor, divizionara a treia, Lunca Teuz Cermei.

Horhat: „Sprijinim sportul cu toate puterile noastre”

Comuna Beliu încheie un an important pentru sportul rege din localitate. A fost inaugurat noul stadion chiar cu ocazia unui amical cu UTA, iar echipa din localitate e campioană de toamnă în Seria B a Ligii a 5-a. „Ne bucurăm că avem mulți prieteni care ne calcă pragul an de an pentru această competiție de tradiție rezervată celui mai frumos sport de echipă, fotbalul. Felicit câștigătorii, felicit toți participanții, mă bucur și că au fost pline scaunele tribunei, a contat mult și atmosfera făcută de spectatori, a fost frumos într-un cuvânt. Primăria și Consiliul Local Beliu sprijinim sportul cu toate puterile noastre, am investit în baza materială, sala de sport cu tribună din Beliu și stadionul cu dotări moderne sunt deschise tuturor iubitorilor de mișcare din zonă, ne bucurăm de orice competiție pe care o găzduim și vă invităm de pe acum la <<zona>> campionatului de fotbal în sală organizată de AJF pe 20 ianuarie, când un turneu va fi la Beliu. La Mulți Ani și Sărbători liniștite!”, a transmis și Emanuel Horhat, primarul belenilor.

 

GALERIE FOTO









Un comentariu

  1. Frumos,@Lucian…iata ca daca se vrea,se si poate…Noi,pe aici,pe la Arad,o ardem trist cu stele damblagite…pe la Bendea.ici colo,asa..ca sa fie la numar,bifate….Nu stiu exact ce leat esti,,,,dar am amintiri de la turneele de sala la Polivalenta,in anii 70-80…
    Adica la voi la Beli,se poate si Lucaci la Arad,nu reuseste?Vorbesc despre Lucaci,colegul meu liceean?Serios?
    Tanjesc dupa acele vremuri….Ce turnee de iarna erau….Si UTA era UTA….

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button