UTA Arad

Cota, insuficientă pentru ultimii străini sosiți la Arad: UTA renunță la Alfaiate și Vera





Echipa fanion a Aradului părea să dea lovitura iernii prin aducerea lui Francisco Vera în centrul atacului. Paraguayanul de 24 de ani a fost cumpărat de Benfica cu 2,8 milioane de euro în urmă trei sezoane, însă acum nu a reușit să-l convingă pe Ionuț Popa și colaboratorii săi că merită un loc în lotul UTA-ei, în eșalonul doi al fotbalului românesc. Sau cel puțin nu la pretențiile salariale pe care le-ar fi avut un fotbalist cu cota sa. Din diverse motive, Vera nu s-a ridicat la înălțimea așteptărilor în cele 6 zile petrecute în „alb-roșu”, un ultim examen dând în amicalul de astăzi, cu Szegedul. Fotbalistul nu a pus mai deloc în pericol buturile adverse, iar la un moment dat chiar ajunsese unu la unu cu portarul advers.

În schimb, portughezul Alexandre Alfaiate a arătat și lucruri bune la „închidere”în cele două amicale disputate contra maghiarilor, dar insuficiente pentru a i se satisface pretențiile financiare. Și el a trecut pe la echipa a doua a celor de la Benfica, dar nu va fi menținut în lotul UTA-ei. De altfel, impresarul Cristian Hossu, a fost informat că fotbaliștii săi nu intră în vederi și – probabil – vor părăsi România, dacă nu vor ajunge la o altă formație din zonă, așa cum e cazul lui Alvarenga, aflat acum în curtea lui ASU Poli.

La finalul disputei amicale de azi, Ionuț Popa anticipa o despărțire de cei doi. „Vom avea o discuție și vom stabili ce vom face cu ei. Dacă nu rămân, mai căutăm un mijlocaș central și un atacant. Astăzi se încheie transferurile pe plan internațional și vom vedea”, a precizat antrenorul „roș-albilor”.

Nici Mamadou Keita nu va avea o soartă mai bună. Pentru postul de mijlocaș central, lângă Coulibaly, Popa caută un fotbalist de un alt profil și nu neapărat tânăr, căci așa îi are deja în curte pe Hrezdac sau Vulturar.









6 comentarii

  1. Cu cei doi sunt de aceasi parere.In schimb KEITA a fost cel mai bun in jocul de azi. Are avantajul tineretii.

    0
    0
    1. Ca si completare:nu stiu daca, Keita a fost cel mai bun neaparat,dar mie mi-a placut mult,pentru travaliu si zona mare acoperita.In jargon exprimat,”a pus osul”.In plus,am observat faptul ca incearca sa joace mereu inainte si se descurca foarte bine cu mingea la picior,cu adversar in fata.I-am observat de asemenea,plasamentul si mereu anticipeaza locul de primire a pasei.
      Nu stiu ce pregatire fizica are „la bord”,dar nu l-am vazut gafaind absolut deloc.
      Statura si conformatie buna.
      Daca ati observat, este aproape leit Coulibaly,poate putin mai solid.Aceeasi alergare,aceiasi pasi si miscari de maini si corp….
      Eu zic,cu toate ca nu conteaza acest fapt, ar fi pacat sa se renunte la el,ca exemplu in favoarea lui Matei despre care nu are nici un rost sa se mai insiste asupra lui.Deja nu mai este de criricat…ci de ras.
      Trimis din nou la echipa a 2-a,pana se satura si sa-l tina si nea Sandu pe banca.
      Sa isi ia punguta cu 2 bani,pentru ca mai mult nu merita si cale batuta…Asta in cazul ca nu este pila sau protejatul cuiva….

      0
      0
  2. Cat despre Kanda,Razvan Ivan….no comment!Clare castiguri,ba chiar certe,observand cu cata dezinvoltura se misca cu si fara minge.Razvan Ivan mai mereu prin careul advers.Pe Seroni si pe Melinte,ii stim bine,dar mai au putin de munca fizica.No stress!”Piese bune”.
    Ma astept sa revina bine,sanatos si apt,Alex Manea,ca ulterior,Ivan, sa fie urcat pe postul sau principal,cel de mijlocas.Postul lui Costin,in acest caz,se cam clatina.Poate combinati impreuna,pe flancul drept,ca fundasi sau mijlocasi,ar fi ceva interesant.Varsta ii recomanda pe ambii,deodata!Bravo!
    Iata ce face concurenta pe posturi….
    Nu mai vreau sa-l vad pe Cipri Rus,coborand dupa mingi,pana la mijloc,sau la 2/3.Pacat de risipa sa de efort.Ca ulterior sa ii cerem mereu finalizari.
    Poate ca vorbesc prostii,din inflacarare,dar cu Coulibaly,Keita,frati Ivorieni,la mijloc,centrali si cu Miculescu jr in spatele varfului,sau de ce nu,in spatele varfurilor,ar fi interesant…
    Se mai razgandeste conducerea asupra lui Keita?Eu asa sper…Este….nu stiu cum sa descriu…acea gena….plecat de jos,cine stie cati frati ar mai avea,si care nu vrea sa se auto-pacaleasca…
    Sincer?Mi-a placut mult baiatul.Chiar foarte mult!
    Cred ca Romi se joaca cu numerele de pe tricouri…:-)))Dar stie el ce stie….UTA-ist…
    Moisin nr 18,Keita 98….Dar il rog public sa retraga nr.10 de la Matei,cu acceptul staff-ului sau sa-i spuna macar ca nu este spalat,indisponibil momentan….
    Un numar 10,pe spate,trebuie sa impuna calitate,respect,vorba lui Tucudean jr…tricou greu de carat in spate…..chiar daca nu era vorba despre acelasi numar….
    Din respect pentru „decarii”,fosti pe la UTA,va rog sa nu mai dati aceasta inmatriculare lui Matei.Persifleaza pe toti cei care au purtat acest numar.
    Si eu cand pun tunurile,pe careva,mai greu sa ma razgandesc.
    Ma bucur enorm,pentru ca sportarad ne tine la curent,live.Ma bucur de asemenea ca TVA a reusit astazi,in sfarsit, o transmisie fara intreruperi.Pur si simplu m-am oprit intr-o benzinarie si am savurat din plin meciul.Comentatorii,cei doi de la TVA,imi aduc aminte de Stan si Bran.Haiosi tare…Se distreaza,rad,glumesc,puncteaza…Tineri,tineri,dar au si ei ochi!
    Asa cum este ea transmisia,dar sa le multumim.
    Cel mai tare?La un moment dat,spune comentatorul…Matei pleaca pe drepta, in avantaj de 2-3 metri,dar este total depasit de catre fundasul maghiar,ca viteza…
    Atunci,langa mine,in benzinarie,era un sofer de TIR,pacat ca nu stiu de unde,eram prea concentrat…Manca omul un corn cu ciocolata cu o cafea.
    Cand a vazut faza,si-a lasat acolo tot si a plecat.Era un Renault,TIR,numar de Dolj
    A platit murmurand……nu prea de bine….
    Avem multi suporteri,prin toata tara….Hai ca o puscam cumva….pana la urma…

    0
    0
  3. Din păcate cam acesta e raportul la reușite .Vin șapte ,rămîn doi ! La un plafon de. salarii decente exista,,,vagoane ”’ de disponibili și ,,,carute”’ cu impresari.!! Unii îi vezi blazați ,fara forța ,rejectați din echipe chiar cu nume . Când spuneai Benefica ,stăteai un minut sa tragi aer în piept. De aceea ,aceasta perioada e grea și făceam o paralelă cu Rednic la Dinamo. Cineva mă întreba ,poate ironic ,dacă îmi place ce se întîmpla acolo. Nu înțelege procesul amplu de reconstrucție !

    0
    0
  4. Un numar 10 pe tricou, trebuie sa fie meserias sa le aiba cu mingea, tehnica,dribling clarviziune in teren ce sa mai, un adevarat dirijor pe teren ceea ce este cam greu de gasit !!! Despre Matei, ce sa zic, imi pare rau dar nu se incadreaza in acel nr. 10 , poate totusi se va gasi acest jucator care este esential pt. UTA. !!!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button