Fotbal juniori

Mâneran face pasul de la Ineu la Universitatea Cluj: „Depinde doar de el să-și câștige un loc în lotul primei echipe”





Prezența lui CS Ineu la turneul semifinal al juniorilor A1, din vara anului trecut, produce efecte și acum. Încă de atunci, campioana de la Carei, Universitatea Cluj, a remarcat trei-patru jucători zărăndani, dar a insistat doar pentru transferul unuia dintre ei. Este vorba despre Denis Mîneran, care va deveni „șapcă roșie” începând de duminică.

Născut în anul 2002, mijlocașul ofensiv de bandă, care poate evolua și în linia de atac, a început să lucreze cu Cristian Sculici în anul 2013, după ce a fost și pe mâna lui Nicolae Pintilie o perioadă de timp. Ca și Darius Jurj, un alt fotbalist al Academiei Brosovszky curtat de cluburile importante din țară, Mîneran a avut o propunere și de la CSU Craiova, dar – în cele din urmă – a ales Clujul, unde se va muta și cu școala din semestrul doi.

La 17 ani încă neîmpliniți, Denis Mîneran va fi – probabil – integrat în echipa Under 19 a clubului de pe Someș, lider al seriei de vest în Liga Elitelor. „Noi l-am dus până aici, acum depinde doar de el să confirme mai întâi la juniorii lui U. Cluj, iar apoi să-și câștige un loc în lotul primei echipe. Avem încredere în el, precum și în restul copiilor din generația lui care rămân să se pregătească cu noi”, spune Cristian Sculici, „principal” la CS Ineu și antrenor coordonator al Academiei Ladislau Brosovszky.

Universitatea Cluj și Academia Brosovszky îl vor deține în coproprietate pe Denis Mîneran, care are deja în spate inclusiv două sezoane de Liga 4-a. Fratele său, Dan, a rămas și el component de bază al Ineului, echipă situată pe locul 6 în primul eșalon județean. Denis Mîneran a marcat chiar la ultimul meci în tricoul Ineului singurul gol al formației sale în amicalul cu Zăbraniul, printr-un șut puternic din interiorul careului.

3 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button