UTA Academie

UTA a mai pus mâna pe un talent din județul Alba: Truță a dat probe la Sassuolo și a fost monitorizat și de Atalanta





Echipa fanion a Aradului a mai înregimentat recent un alt fotbalist de perspectivă care au evoluat în Alba în toamna trecută. Pe lângă transferul lui Răzvan Ivan (19 ani), fundașul lateral golgheter al Unirii Alba Iulia, cu 4 reușite în turul eșalonului terț, în curtea „Bătrânei Doamne” a ajuns recent un alt jucător talentat. Este vorba despre mijlocașul dreapta, cu valențe și de atacant, Ovidiu Truță, component de bază al CS Zlatna, locul 2 la mijlocul stagiunii, în Liga a IV-a.

Născut în 2001, Truță a jucat titular în echipa de pe Ampoi, atât la nivel de seniori, cât și în formația juniorilor A1, campioană județeană la acest nivel pentru doi ani la rând. „Este jucător ce poate face diferența, cu viteză și tehnică”, l-a caracterizat Alin Cîmpean, antrenorul juniorilor zlătneni, pentru ziarulunirea.ro

Conform unor surselor colegilor de la ziarulunirea.ro, CS Zlatna urmează să dețină în continuare un procent de 10 la sută din drepturile de coproprietate la o vânzare ulterioară. Este al doilea jucător crescut de formația din Munții Apuseni după Andrei Mărginean (alt jucător din 2001) – colegul său de generație, care anul trecut a plecat în Italia, la Sassuolo Calcio. Ovidiu Truță a fost monitorizat și de Atalanta, iar în decembrie a fost prezent la Tg. Mureș, la o acțiune de selecție organizată de Federația Română de Fotbal pentru completarea lotului național Under 18. În fine, de la finalul săptămânii trecute se pregătește cu UTA II, unde e antrenat de Alexandru Gaica și Adi Ungur, debutând deja în amicalul cu Frontiera Curtici (1-4).

În contul transferului lui Truță de la Zlatna, clubul UTA a achitat grila de formare a fotbalistului antrenat în urmă cu două-trei sezoane și de Ionel Danciar, fostul organizator de competiții al „roș-albilor” între anii 2006-2008.









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button