HandbalzTOP ARTICOLE

Meci istoric pentru Crișul în 16-imile Cupei României: Dacă bate Argeșul aduce la Arad o echipă din Liga Florilor!





HC Zalău e prima echipă calificată în optimile Cupei României Fan Courier după succesul cu 36-32 pe terenul celor de la Știința Bacău. De sâmbătă până luni intră pe teren celelalte 30 de echipe, între care și singura formație de handbal arădeană angrenată în competițiile federale de seniori, Crișul Chișineu Criș.

În calea fetelor lui Sebastian Tudor a ieșit FC Argeș, tot o divizionară secundă, de pe locul 4 în Seria C. În stagiunea trecută, cele două formații s-au duelat și în campionat, iar formația din Trivale s-a impus în dublă manșă: 40-34 și 26-20. Datele problemei sunt cu totul altele acum, de „vină” fiind Crișul și a sa ascensiune evidentă din vara anului trecut încoace. Gruparea „alb-albastră” e pe locul secund în Seria D, foarte aproape de a se califica și matematic la turneul semifinal.

Așa stând lucrurile, speranțe pentru o calificare mult dorită în optimi există și ele nu sunt deloc de neglijat. „E unul dintre cele mai importante meciuri ale sezonului pentru noi și asta pentru că putem scrie o mică pagină de istorie pentru orașul Chișineu Criș. Dacă mergem mai departe în Cupă, aproape sigur vom aduce o formație de Liga Florilor în județul Arad și creăm și mai multă emulație în acest sport frumos, care a ne-a adus destule satisfacții prin echipa națională sau formațiile de club ce au făcut performanță în cupele europene. La Criș încă suntem la început de proiect, urmăm politica pașilor mărunți, dar siguri, iar o calificare în optimile Cupei ar aduce confirmarea faptului că suntem pe calea cea bună. Am vizionat un meci al adversarelor noastre de duminică, cel cu Plopeniul și am realizat că sunt unde la nivelul nostru. Va fi important sprijinul publicului nostru, în rest, va câștiga echipa mai montată și mai lucidă la ora jocului”, susține Sebastian Tudor.

De partea cealaltă Titel Răduță nu pare foarte interesat de o calificare a formației sale mai departe, ci vede această partidă ca pe un bun prilej de a-și verifica potențialul cu un adversar bun, dintr-o altă zonă a țării. „Știu că adversarii sunt pe locul 2 în grupa transilvăneană, este – poate – o bună ocazie pentru noi de a ne verifica din punct de vedere tactic și sportiv. Am dori și un rezultat bun, dar este o competitție în care nu poți urca prea mult, vom întâlni adversari din ce în ce mai puternici. Avem formula completă, nu sunt accidentări grave, mergem cu ce avem mai bun și în formă”, anunță antrenorul argeșencelor, care a programat deplasarea spre orașul nostru pentru ziua de vineri. Mihaela Constantin, Ioana Stanca, Andra Țalu, Cătălina Ciolponea, Adriana Conea, Claudia Lăcătuș, Oana Bidașcu, Livia Roșu, Cătălina Popescu, Ioana Paraschiv, Maria Zainea, Otilia Manea, Elena Voica și Ana Preda ar trebui să fie jucătoarele pe care cuplul de pe banca tehnică Răduță – Neagu va conta duminică, la Arad.

Antrenorul „alb-albastrelor” nu le are dispoziție pe Snakovski și Morariu, în timp ce Roman și-a reluat antrenamentele la capacitate maximă. Confruntarea cu argeșencele e programată duminică, 17 februarie, la ora 17, la Sala Sporturilor „Victoria”.









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button