Fotbal juniori

Vulturar, Deta și Banyoi nu au cunoscut gustul succesului „sub tricolor” în Cipru și Grecia





Trei au fost fotbaliștii de la formațiile arădene convocați la loturile naționale pentru acțiunile de la începutul acestei luni.

Utistul Cătălin Vulturar a zburat cu naționala Under 16 în Cipru, unde a legat stagiul de pregătire și cu două amicale cu reprezentativa similară a țării gazdă. Ambele s-au încheiat la egalitate, 1-1, mijlocașul arădean de 14 ani fiind utilizat de Adrian Văsâi în reprizele secunde ale cele două partide. În primul test a jucat 8 minute, iar în cel de-al doilea 20.

În schimb, Dan Oprescu a convocat doi jucători de la echipe arădene la naționala Under 19. Mijlocașul Cermeiului, Rareș Deta și atacantul Lipovei, Andrei Banyoi, au jucat în dublă manșă contra Greciei, selecționata „tricoloră” fiind de fiecare dată învinsă de reprezentativa țării gazdă. Pe 12 februarie, băieții lui Oprescu au cedat cu 2-0, Deta evoluând pe tot parcursul reprizei secunde, iar Banyoi fiind titular. Apoi, ieri, elenii s-au impus la limită (1-0), Deta ieșind de pe teren cu 15 minute înainte de final, iar Banyoi intrând în luptă în minutul 65.

Urmează Turul de Elită

Vă reamintim că România Under e calificată la Turul de Elită, ultima fază dinaintea Campionatului European sub 19 ani. „Tricolorii” au fost repartizați în Grupa 1, unde vor întâlni Irlanda, Rusia și Azerbaidjan în drumul către EURO 2019. Gazda grupei va fi Rusia, meciurile urmând a se disputa în zona Krasnodar/Soci, în perioada 20-26 martie, conform următorului program:

20 martieIrlanda – România, Azerbaidjan – Rusia

23 martie: Irlanda – Azerbaidjan, Rusia – România

26 martie: Rusia – Irlanda, România – Azerbaidjan

La Campionatul European Under 19, care se va disputa în Armenia, în perioada 14-27 iulie 2019, se vor califica câștigătoarele celor 7 grupe, cărora li se alătură țara gazdă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button