Minifotbal, futsal

Speranța Turnu e noua regină județeană la fotbal în sală! Finala de la Macea decisă de golul lui „Dobrin” + FOTO





A cincea ediție campionatului județean de futsal și-a scris ultimele file la sala de sport din Macea. Cele 8 finaliste au intrat în luptă începând cu ora 10, „careul de ași” având o configurație așteptată. Apoi, din semifinale încolo rezultatele nu au mai fost la fel de scontate, însă până să ajungem acolo să vă prezentăm tabloul competiției în faza grupelor, arbitrajul fiind asigurat de Sorin Saladea, Florin Vesa și Ciprian Pătroi:

Jocuri de clasament

 

„Cenușăreasa” Ligii a IV-a, cea mai bună la futsal

Deși se anunțau echilibrate, iar Socodorul chiar părea favorită în fața celor de la Turnu, semifinalele au avut povestea lor aparte. CS Ineu și Speranța Turnu au câștigat la zero, marcându-le patru, respectiv trei goluri celor de la Ghioroc și Socodor. În cele din urmă, trupa lui Tibi Darazs, revenită, ieri, din cantonamentul de la Băilea Felix a trebuit să se mulțumească cu locul 3. Ultimul act a fost destul de echilibrat și, în același timp, palpitant. Zdrențan și-a băgat balonul în proprie poartă pentru avantajul celor de la Turnu, dar Spătaru a egalat conturile. Ceva mai proaspătă din punct de vedere fizic, Speranța a atacat cu toate liniile campioana ediției precedente și Adrian „Dobrin” Corbu a izbutit golul de titlu. S-a terminat 2-1, iar Dani Sule revine pe banca nou-promovatei cu un trofeu. „Nu am avut neapărat în gând să câștigăm această competiție, dar – pe de altă parte – ne-am străduit să ne prezentăm la Macea cu un lot cât mai competitiv. Astfel, i-am împrumutat de la sora mai mare, Progresul Pecica, pe Gabor și Drîglă, doi fotbaliști care s-au mișcat excelent azi. Meritul este al jucătorilor care au depășit faza grupelor, iar în finală s-au mobilizat mai bine decât adversarul. Sincer, nu ne așteptam să fim campioni după ce am văzut mai ales echipele celor de la Ineu și Socodor, dar cred că a contat mult faptul că am fost mai proaspeți. Socodorul a fost cantonament până ieri, Ineul a susținut amicale, în timp ce noi ne-am păstrat pentru acest turneu și pentru că cei de la Iratoșu nu s-au mai adunat ieri să joace cu noi. Suntem fericiți azi, dar miza adevărată e în campionat, pe teren mare, iar ambiția noastră este să nu încheiem ultimii anul”, spune antrenorul celor de la Turnu. Curios este faptul că în urmă cu doi ani de zile tot ultima clasată în Liga 4-a, îmbrăcată tot în „alb-negru”, respectiv CS Dorobanți, devenea regina județeană la futsal.

Augustin Linguraru, Claudiu Dolga, Iulian Badea, Orlando Roza, Ruben Dobre, Daniel Tambor, Adrian Corb, Robert Drîglă, Alexandru Vasilca, Sergiu Sziladi, Denis Verche și Viorel Gabor e lotul campionilor, susținut la Macea și de președintele Arsenov Radița.

Lucaci: „Mai puternici și mai uniți la 120 de ani de fotbal în Arad”

Când s-a tras linia, configurația finală a turneului de futsal a fost: 1. Speranța Turnu, 2. CS Ineu, 3. ACS Socodor, 4. Podgoria Ghioroc, 5. Viitorul Șepreuș, 6. Progresul Dieci, 7. Voința Macea, 8. Cetate Săvârșin. Toate echipele participante au primit câte o diplomă, dar și un număr de mingi de joc, în funcție de cât de sus s-au clasat. Premiile speciale le-au revenit lui Răzvan Vaida (ACS Socodor) – cel mai bun portar și lui Adrian Corbu (Speranța Turnu) – cel mai bun jucător al turneului. Festivitatea de premiere a fost făcută de viceprimarul comunei Macea, Gabriel Călin Bârsăuan și Adrian Lucaci. Președintele Asociației Județene de fotbal a ținut să le mulțumească managerilor de turneu, Andras Mako și Nelu Iovescu și le-a vorbit finalistelor despre încărcătura anului în care am intrat de curând. „Felicit câștigătorii, dar și restul finalistelor, care au contribuit la spectacolul acestei a cincea ediții a campionatului județean de futsal. În 2019, facem 120 de ani de fotbal la Arad, primul oraș unde s-a jucat fotbal.Pe roll-upul din spatele mei avem imaginea celui mai mare jucător care a evoluat la Arad, Iosif <<Ceala>> Petchovschi, iar mai jos sunt trei cuvinte cu mare însemnătate la ceas aniversar: familie, tradiție, valoare. Datoria noastră, a tuturor, de la conducerea AJF și până la echipele din județ, de ligile 5 și 6 sau cele de juniori, este să onorăm și să conservăm aceste valori. Vă doresc un an bun tuturor, să vă îndepliniți fiecare obiectivele și fotbalul arădean să iasă mai puternic și mai unit”, a menționat Lucaci.

Galerie FOTO









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button