UTA Arad

Ripensia îl ia pe Drăghici înainte de meciul cu UTA, partida de pe „Dan Păltinișanu” nu se vede la TV





Campioanele fotbalului romantic din liga secundă intră în scenă la finele acestei săptămâni. Ripensia și UTA au strâns împreună zece titluri în România, ultimul al timișorenilor venind în anul 1938, iar cel al „Bătrânei Doamne” în 1970. Ambele grupări se scaldă, deocamdată, în anonimatul ligii secunde, dar din vară ar dori să ridice ștacheta. Se bazează pe doi dintre cei mai bine cotați tehnicieni la nivelul eșalonului secund, Alex Pelici, respectiv Ionuț Popa, care se vor duela în cadrul rundei cu numărul 23 sâmbătă.

Confruntarea a fost programată inițial la ora 11, dar „oficialii” trupei de pe Bega au solicitat la FRF mutarea confruntării la ora 14. Nu există motive pentru care cererea lor nu va fi aprobată, astfel că „roș-albii” vor descinde la orele amiezii pe arena „Dan Păltinișanu”. Aici, în campania de toamnă, „Bătrâna Doamnă” s-a simțit excelent, câștigând cu 3-0 în fața lui ACS Poli și 3-1 în fața lui ASU Poli. Din câte se pare, partida nu va fi televizată.

„Ripi” nu a început tocmai bine anul, pierzând derby-ul local cu ACS Poli. Pelici a fost de dur în declarații la finele disputei de pe „Electrica”, acuzând în special randamentul scăzut al atacanților. „Încercăm să lucrăm mai mult la antenamente. Dar, până la urmă, de 20 de metri spre poartă, sau finalizarea acţiunii, nu cred că o poate dicta nimănui. Nu poţi să şopteşti nimănui cum să finalizeze o acţiune. Dacă ar fi o problemă la psihic, ar trebui să joace alt post, nu atacanţi. Din păcate, suferim. Ratăm foarte, foarte mult, incredibil. A avut Mansour singur, Dumiter de două ori singur. Luăm gol din fază fixă unde fiecare ştie cu cine trebuie să stea, doar că ne e greu să stăm. Nu e posibil aşa ceva, trebuie să ne fie ruşine tuturor. Nu trebuia să pierdem acest meci. Nu meritam să-l pierdem, pentru că, din punctul meu de vedere, deşi am jucat în deplasare, am fost echipa care a am condus ostilităţile şi am dictat ritmul jocului. Am avut o posesie bună, ne-am creat situaţii. Trebuia să scoatem mai mult din jocul acesta. Plecăm cu mâna goală, e un început cu stângul şi trebuie să ne fie ruşine pentru asta, începând cu mine. Toţi suntem vinovaţi”, a spus antrenorul „roș-galbenilor” pentru liga2.ro.

Dar, problemele la finalizare ale Ripensiei pot fi rezolvate, cel puțin parțial, prin achiziția făcută astăzi, în ultima zi de transferuri. Octavian Drăghici întărește echipa lui Pelici, la schimb cu Alex Bădăuță, care ajunge din nou în „alb-violet”, dar la ACS, nu la ASU. Drăghici a evoluat și la UTA în urmă cu 8 ani și era cel mai bun marcator al ACS-ului în actuala stagiune, cu 7 reușite.

12 comentarii

  1. Era bun Draghici la UTA., era ce ii trebuie UTA.-ei ,un atacant bun cu experienta !!! Vom avea un meci foarte greu cu Ripensia lui Pelici !!!

    0
    0
  2. Cam tot cu 8 ani a mai coborit și calitatea in B . A rămas dorința fostelor ,,,așezări ” de A de a reveni. Parca ieri laudam sau dimpotrivă o acțiune a lui Drăghici. Și astăzi pune suflet. Cu acești meșteri in teren tinerii tot bat pasul pe loc.. La antrenament tot tinerii pleacă înaintea veteranului Drăghici. ! Mai au și alte treburi . Numai și asta și explică goliciunea stadioanelor. Dacă nu te dăruiești total ,o perioada critica fotbalului, te pedepsește și asta se vede de la poarta stadionului.!!

    0
    0
  3. Sa nu ii tratam de sus(pe nimeni)!Garantia calitatii actuale,ne-ar indreptati sa credem intr-un rezultat bun la Timisoara.Ripensia este inca una dintre echipele care nu trebuie sa ne sperie faptic.Pelici nu este de nebagat in seama,daca are si cu cine.
    Sigur ca nu este o Braila!Trebuie sa adunam puncte sigure,pentru a aborda cat mai linistiti meciuri mult mai grele.
    Suntem la faza,in care daca omogenitatea se leaga,sa fim macar istorici si,sa spunem…”pe aici nu se trece”!Era ideea veche…trece cumva mingea sau adversarul,dar niciodata impreuna!
    Daca se abordeaza meciurile(fiecare),la victorie,trebuie sa vedem devotament!
    Pentru cei care fac deplasarea,va spun din start,ca pretul biletelor,degeaba se anunta 15Ron,pentru ca vom avea surpriza ca se dubleaza.Conform la cum a fost sezonul trecut.Una s-a spus si alta am platit.(referitor celora care pot sa confirme).
    Regulamentul este clar..5% din biletele totale,revin suporterilor vizitatori,dar Paltinisanu este o ruina…Doar organizatorii stiu ce peluze nu vor fi accesibile si cum se calculeaza….Nu se pune problema de calupuri de bilete spre Arad.
    Noua ne-ar ajunge, patimasii obisnuiti,la partea de sus,de la intrarea obisnuita!
    Sa incercam sa fim cat mai multi!
    Repet….Ripensia nu este o miza de orgoliu!Dar punctele ar putea fi puncte!
    Greu o spun,dar atatea se vorbeau,incat astazi(luni),imi era teama ca nu cumva sa aflu ca Miculescu zboara…Despre Oaida,se zvonea doar, cine s-ar fi gandit sigur?Granzii au alt sistem….sa-l luam noi rapid,ca sa nu-l ia altii…apoi mai vedem….
    @Ionescu Gavrila,spune ca Liga a 2-a este slaba.Mereu ii dau like,dar ii readuc aminte,cu stima si respect,ca Liga a 2-a este mult mai interesanta,decat in ultimii 20ani.
    Sa vedem…..!
    Daca tinem de un nucleu,cu schelet experimentat,pe langa care ar creste acesti copii,putem discuta altfel,daca se vand la prima strigare,iepurasii de perspectiva,nu avem nici o sansa….Sau inseamna ca nici nu vrem!
    Taria de caracter se traduce ca pe langa cei adusi la echipa mare,completati cu cei la UTA 2,la Gaica,nu pleaca nimeni.
    Si daca totusi oferta este de nerefuzat,sa stim pe ce contam.Nu pe clauze de titularizare,sau procente dubioase,pocker….
    Mi se pare mie gresit,sau si-a intors Apostu,fata spre UTA in sfarsit?Era timpul…

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button