National SebiszTOP ARTICOLE

Sebișul a transferat patru fotbaliști bihoreni în ultima zi de transferuri: Ember revine la Național, alături de Bartok, Dărăban și Forizs





Eșecul din testul cu ACS Ghiroda și Giarmata Vii (1-3) a scos la iveală problemele de lot ale celor de la Național Sebiș. Cristian Todea a avut oamenii numărați și, de exemplu, niciun fundaș stânga de meserie în lot. În plus, după ultimul test al iernii, sebișenii au renunțat și la serviciile lui Takenori Kawagoe, a cărui legitimare era foarte complicată din pricina statutului de jucător extracomunitar al polivalentului mijlocaș nipon.

Prin urmare, antrenorul „alb-albaștrilor” a solicitat întăriri urgente și s-a ales cu patru  achiziții chiar în ultima zi de transferuri. Toate vin din județul Bihor, de la formații de Liga 4-a și acoperă posturi considerate deficitare pe malul Crișului Alb. În primul rând, e vorba despre  Laviniu Dărăban (foto), un fundaș stânga de 22 de ani de la CSC Sînmartin, liderul Ligii a IV-a a județului vecin. În tur, Dărăban a fost titular la Sînmartin, bifând 900 de minute în partidele oficiale. De la aceeași echipă, la Sebiș ajunge și Istvan Bartok, un mijlocaș central ofensiv născut în anul 1998, care a activat până în vara anului trecut la Academia AFK Csikszereda.

În fotbalul arădean revine și Raul Ember. Mijlocașul central de 31 de ani a mai evoluat în trecut chiar la Sebiș, dar și la Crișul Chișineu Criș, iar ultima oară a jucat la CS Oșorhei (locul 5 în Liga 4-a Bihor). În fine și Unirea Valea lui Mihai, ultima clasată pe podium în primul eșalon județean bihorean, îi dă un fotbalist „Dulăului”. Vorbim despre Vasile Bogdan Forizs, un fundaș central de 24 de ani, care completează o linie defensivă sebișeană din care mai fac parte alți doi bihoreni, Florin Teședan și Cristian Lezeu.

Luni au fost ridicate licențele celor patru de la Federația Română de Fotbal, așa că toți vor fi apți pentru partida de vineri, cu liderul din C4, Șoimii Lipova. Rămâne, însă, de văzut dacă Todea va apela la vreunul dintre ei înainte de a-i integra în schemele sale de joc, deși Dărăban chiar are șanse să fie titular în lipsa altui fundaș stânga de meserie din lot.









Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button