Crisul Chisineu-Criș

Crișul începe abrupt anul, pe terenul unei (contra)candidate certe la promovare: „Presiunea e pe Cugir, s-ar putea să iasă mai bine pentru noi”





Una dintre echipele ce au dat peste cap caculele la vârful ierarhiei în seria a IV-a a Ligii a 3-a este Crișul Chișineu Criș. Nou promovata arădeană a completat podiumul 100% arădean la final de 2018, alături de Lipova și Cermei, iar startul returului o găsește în „fieful” uneia dintre grupările cu pretenții ale campionatului.

Întărită în special de la conjudețeana Unirea Alba Iulia, cu Vitinha, Păcurar și I. Grozav, dar și cu „nemții” Morariu și Bold, formația de sub Drăgana are de recuperat 6 puncte în fața Lipovei, așa că orice pas greșit, în special acasă, îi poate încetini încă din start cursa de urmărire. Exceptându-l pe Șt. Radu – incert, leziune musculară, „roș-albaștrii” au tot efectivul la dispoziție pentru confruntarea extrem de importantă din startul returului. În tur, a fost remiză la capătul unui meci încărcat de evenimente, la finele căruia vizitatorii au acuzat arbitrajul lui Mircea Salomir, „victime” fiind N.Bănică și Făgărășanu – suspendați. „Nu ne gândim decât la victorie. Există o stare de spirit bună, suntem încrezători că vom păși cu dreptul în retur și ne vom impune. Este o partidă dificilă, împotriva unei echipe fruntașe, care s-a întărit în pauza de iarnă și își dorește promovarea. La meciul din toamnă întâlneam o nou-promovată, între timp, adversarii au realizat transferuri precum Bozian, M. Matei, Suslak sau I. Tătaru, fotbaliști cu experiență pentru acest nivel”, a declarat Călin Moldovan pentru ziarulunirea.ro

Gligor, Mihai și Budur sunt fotbaliștii cu nume care au părăsit Crișul în această iarnă, dar Tătaru, Bozian, Suslak șsau Matei țin ridicată ștacheta. Din păcate, fundașul Tătaru s-a accidentat în penultimul amical al iernii și va lipsi în meciul cu fosta sa formație. „Este cel mai urât lucru ce i se poate întâmpla unui fotbalist. Să facă aproape toată pregătirea de iarnă, să tragă de el și când să debuteze în campionat să se accidenteze. Bine că diagnosticul nu e mai grav, va trebui să ne descurcăm fără el o perioadă și eu zic că o vom face. Ne-am pregătit bine în această iarnă,  eu zic că i-am integrat rapid și pe fotbaliștii nou sosiți și, chiar dacă nu am obținut rezultatele așteptate în amicale, când vom juca pe puncte concentrarea va fi alta. Începem abrupt acest retur, contra unei formații care nu și-a ascuns intențiile de promovare și care va face tot ce-i stă în putință să scoată maxim din fiecare meci. În schimb, noi nu avem presiunea vreunui obiectiv sau cel puțin conducerea nu ne-a spus nimic legat de promovare. Dar, asta nu înseamnă că noi, jucătorii și antrenorii, nu vom face tot posibilul să rămânem acolo în față și s-ar putea să ne iasă și mai bine atâta timp cât nu avem presiune. Până un alta, ne propunem să începem cu dreptul la Cugir și, astfel, să-i oferim și un cadou frumos familiei Cherecheși cu ocazia zilei speciale din viața sa”, a menționat Alin Pavel, căpitanul „alb-albaștrilor”.

Așadar, Adi Abrudean nu se poate baza pe Tătaru sâmbătă, începând cu ora 15, Ianc, Siminic și Maghici fiind variantele de fundaș central lângă Pavel. O nedorită victorie cugireană ar însemna și o rupere a coșmarului arădean din prima parte a campionatului, cu 16 jocuri fără succes pentru reprezentantele Albei (doau 4 remize). La precedenta reprezentație internă, cugirenii au suferit singurul eșec acasă, 2-3 cu Gloria Lunca Teuz Cermei.

Formații probabile:

Cugir: N. Bănică – Dohotariu, Ov. Morariu, I. Grozav, Vitinha – Șaucă, Dican, P. Păcurar, Dicu – Necșulescu – Făgărășanu.

Crișul: Dagău – Clej, Pavel, Siminic, Suslak – Piț, Gâlcă, Ianc, Bozian – Modan, Matei.

Arbitri: Claudiu Ștef – Vlăduț Gaspar, Balint Albu (toți din Târgu Mureș)

Observatori FRF: Dinu Lucaciu (Cluj) și Dorin Micșa(Timișoara)

3 comentarii

  1. Cei de la Cris ar trebui sa se implice pentru a fi> arbitrati corect< fata de presiunea ce se pune pe fluierasi,dar oare mai sunt asemenea arbitrii ..?Cred ca stiti ce a declarat Tanase dupa meciul castigat in ultima etapa la Cugir,cand gazdele au primit un 11 m inexistent..dar cred ca cugirenii nu s-au luat masuri ca acum….!Se zice ca Chisinau Cris are cea mai buna echipa din C 4 si eu ii doresc succes la promovare !Bafta Cris !!!!

    0
    0
  2. Tu cui nu urezi succes. Dupa cum bate vantul asa esti si tu . Azi sunt astia cei mai buni maine sunt cei din Cugir apoi Lipova si tot asa . Nici tu nu stii cu cine tii. Cred ca iti place sa tastezi. Te plictisesti.

    0
    0
  3. Le are cu…Albautistul…Stoker…..Peronescu si cum se mai semneaza…… egal cu sindromul persecutiilor si ale blaturilor.Omul cu butoanele fara de care nimic nu functioneaza….

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button