UTA AradzTOP ARTICOLE

Amintirile nu țin loc de puncte în purgatoriul ligii secunde: Ripi – UTA, duelul fostelor campioane aflate în (re)construcția pentru elită





Meciul dintre Ripensia UVT și UTA aduce în arenă, în cadrul rundei cu numărul 23 a ligii secunde, nu mai puțin de zece titluri de campioană ale României. Sunt laurii fotbalului romantic, dar nu mai puțin prețioși, cei din 1932 – 1933, 1934-1935, 1935-1936 și 1937-1938 pentru timișoreni, respectiv cei din ediţiile 1946-1947, 1947-1948, 1950, 1954, 1968-1969 și 1969-1970 pentru arădeni.  La trecut glorios, prezent modest pentru ambele grupări, dar cu perspective solide. Mai e de precizat că de la revenirea Ripensiei în Liga 2-a, s-au înregistrat toate rezultatele posibile între cele două echipe: 1-1 la Timișoara, în toamna lui 2017, 2-3, la Șiria, pe finalul stagiunii precedente, respectiv 2-1 pentru „roș-albi”, pe „Motorul”, în cadrul etapei cu numărul 4 a actualului campionat.

De această dată, punctele par mai importante pentru gazdele partidei de mâine și asta pentru că distanța față de primul loc retrogradabil e de trei lungimi de undă. În plus, „Ripi” are de luat o revanșă în fața fidelilor săi fani pentru dușul rece din prima rundă a anului, când i-au „scăpat” pe concitadinii de la ACS Poli de „lanternă”. „Ne aşteaptă o partidă importantă. Va fi foarte dificil pentru noi, prin prisma faptului că venim după o înfrângere cu ACS Poli. A fost un meci pierdut într-un derby local, un meci pierdut pe nedrept, după părerea mea. Sperăm să ne revenim din punct de vedere moral, să facem o partidă bună cu UTA şi să obţinem cele trei puncte. UTA a avut dintotdeauna echipă bună, indiferent de faptul că a avut jucători cu experienţă sau că s-a bazat mai mult pe juniori. Ştim cu toţii că are un centru de juniori foarte bun, care, an de an, se luptă pentru a câştiga titluri naţionale. Acum, UTA s-a întărit şi cu numeroşi jucători cu o vastă experienţă în Liga I, dar şi noi am adus jucători de valoare. Sperăm, cum am mai spus, să obţinem toate punctele din acest duel. Îi aşteptăm pe suporteri să vină în număr cât mai mare la stadion, pentru că avem nevoie de sprijinul lor”, a spus Călin Toma, căpitanul „roș-galbenilor”.

Conform așteptărilor, „Bătrâna Doamnă” nu a avut probleme cu Dacia Unirea Brăila la prima apariție oficială a anului, însă primul examen adevărat îl dă mâine, pe arena „Dan Păltinișanu”. Dincolo de problemele de lot apărute în această săptămână, gruparea de pe Mureș dorește să confirme trandul ascendent pe care l-a apucat odată cu mutările importante din iarnă, dar și prestația convingătoare în fața echipei lui Florentin Petre. Pe de altă parte, respectul pentru adversar există. „În mare parte, jocul pe care îl avem va impune niște principii de joc, atâta timp cât întâlnim o echipă de tradiție, cu un antrenor cu experiență. Au jucat un amical cu noi în urmă cu puțin timp, dar nu aceea a fost exprimarea lor. Știm exact ce joacă Ripensia, au pierdut pe nedrept la Poli. Au avut un joc destul de consistent, au avut posesia și inițiativa și asta ne dă de gândit. Ne așteptăm la o replică bună a gazdelor, uitându-ne la clasament, nu stăm pe roze nici noi nici ei. E clar că și ei vizează cele trei puncte, chiar dacă joacă cu UTA, echipa de pe locul 8. Ei știu că noi suntem în formare, dar – totodată – avem și jucători de calitate. Probabil, vor avea posesie mai bună decât noi, va fi alt joc față de prima etapă. Cel mai probabil, vom juca pe apărare pentru a nu fi surprinși și vom folosi contraatacurile. În mare parte cred că va fi un joc echilibrat”, a punctat Cristian Păcurar, antrenorul secund al UTA-ei. Cipri Rus și Alex Ciucur au fost felicitați azi de colegi, înainte de antrenamentul oficial, pentru împlinirea a 28, respectiv 29 de ani.

Ripensia are patru jucători indisponibili pentru partida cu UTA. Atacantul Andrei Dumiter şi mijlocașul Marian Anghelina sunt suspendaţi, în timp ce Adrian Ungureanu şi Florin Dobie acuză accidentări. Singurele absențe certă ale arădenilor sunt „închizătorul” Coulibaly și portarul Orlic. Acesta nu s-a antrenat în ultimele zile, iar rezerva lui Bodea pe Bega va fi juniorul Zamfir.

Galeria UTA-ei și-a anunțat deja prezența la Timișoara, deplasarea urmând a fi făcută cu autocarul ce va pleca la ora 11 din fața stadionului „Francisc Neuman”.  Biletele pentru partida Ripensia UVT – UTA vor putea fi achiziţionate de la stadionul „Dan Păltinişanu”, din zona tribunei I, în ziua meciului, începând cu ora 13:00. Un bilet va costa 10 lei, accesul fiind permis la tribunele 0 şi I, în timp ce la lojă preţul unui bilet va fi de 30 lei. Vor beneficia de intrare liberă copiii, părintele care însoţeşte un copil cu vârsta de până la 14 ani, femeile şi pensionarii.

Formații probabile:

Ripensia: H. Moldovan – Străuţ, Hecsko, Tînc, C. Toma – Burdeț, Stoi – Chera, Zaluschi, Popovici – Drăghici (Mansour).

UTA: Bodea – Costin, El Hasni, Şeroni, Copaci – Neagu, Melinte – Ciucur, Miculescu, Kanda – Rus.

Arbitri: Marius Chițu – Gabriel Cătană (ambii din Târgoviște), Răzvan Dobre (Șotânga – Dâmbovița)

Observatori FRF: Teodora Albon (Cluj) și Cristian Petrean (Hunedoara)









10 comentarii

  1. Arădenii au început un drum care duce ,sperăm mult mai sus .Timișorenii au terminat un drum. Mai departe nu pot visa. Rămânerea lor în B nu depinde de acest meci. La UTA incepe sa se impună câștigarea tocmai a acestor jocuri și cu astfel de echipe . Asta în vederea duelurilor cu fruntea clasamentului . Acum dacă UTA nu va trece de timișoreni ,ca expresul de Viena prin gara Radna ,ajunge și ca personalul. la Călimănești. !! Hai UTA !!!

    0
    0
  2. Daca la club exista stabilitate , potenta financiara si o politica bine gandita in perspectiva urmatorilor 2 ani ( cu tot ce presupune asta), obiectivul atat de asteptat, promovarea, va fi atins. Daca…
    In mod normal, in conditiile date, meciul de maine ar trebui sa fie un antrenament cu public pentru UTA.

    0
    0
  3. hai sa fim putin mai modesti si sa respecTam adversarul! UN MECI NU SEAMANA UNUL CU ALTUL SI REZULTATUL POATE FI IMPREVIZIBIL! SA CASTIGE AIA MAI BUNI MAINE!~

    0
    0
  4. Ripensia va juca mult pe blocarea mijlocului UTA,stil Pelici,Daca se va baza pe aceasta strategie,miza mare va fi blocarea constructiei lor.Dupa cum il cunoastem pe Pelici,va incerca si miza pe inchizatori si plecare pe benzi.Mare atentie la sarcinile fundasilor laterali,care vor fi.Toata schema va putea fi gestionata real,in functie de patrunderi sau pase pe deschideri laterale.Cred ca Pelici,pe asta se bazeaza si incearca..Nu este voie sa luam gol,pentru ca daca se intampla,se vor blinda pe 2 linii,in aparare.Este stilul consacrat al lui Pelici.Musca si fugi inapoi!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button