Stranieri aradeni

Ex. utistul Sin, aproape de obţinerea Licenţei Naţionale B pentru portari





Antrenorul cu portarii al echipei CSM Slatina, Vasile Sin, se numără printre cei 17 cursanţi ai cursurilor pentru obţinerea Licenţei Naţionale B pentru portari. Tehnicianul care a activat la Campioana Provinciei din vara lui 2016 până în februarie 2018 (la UTA II și UTA Under 17) face parte din prima generaţie care a urmat astfel de cursuri specializate în pregătirea goalkeeperilor. Aici e coleg cu nume cunoscute ca Emilian Dolha, Răzvan Stanca, Călin Albuţ sau Tiberiu Lung.

”17 foști portari s-au înscris la Școala Federală de Antrenori din cadrul FRF pentru obținerea licenței care le conferă dreptul de a fi antrenori specializați în pregătirea goalkeeper-ilor, aceasta fiind prima generație care dispune de cursuri specializate pentru această formare profesională”, se arată pe site-ul FRF.

Participanţii la cursurile pentru obţinerea Licenţei Naţionale B sunt: Cristian Brăneț, Dumitru Hotoboc, Vasile Sin, Răzvan Stanca, Călin Albuț, Emilian Dolha, Tiberiu Lung, Levente Mihok, Daniel Stanciu, Costică Dumitru, Emil Dobre, Mircea Șleam, Ionuț Boșneag, Gabriel Vasiliu, Andrei Florescu, Ovidiu Ceclean și Constantin Harasim.

Originar din orașul Ștei, Sin a apărat buturile Universității Cluj în Divizia A. S-a retras din activitatea competiţională la 32 de ani și a urmat o carieră ca antrenor cu portarii la CF Bihorul Beiuş şi Academia de Fotbal „Liberty” din Salonta. Printre „produsele” sale îi amintim pe Iulian Anca-Trip, care a apărat și buturile utiste, iar acum este în lotul Botoșaniului, Karoly Fila, Pogacics sau Fildan. Sin este stabilit acum la Arad, unde – însă – ajunge tot mai rar de când e implicat 100% la proiectul CSM Slatina.









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button