UTA Arad

Utiștii – afectați de prestația cu Ripensia, dar și calitatea terenului de iarbă de pe „Motorul”: „Nu căutăm scuze, spunem adevărul”





Liniștea oferită de rezultatul bun cu Dacia Unirea Brăila a fost înlocuită, în această săptămână, de multe semne de întrebare și chiar preocupare în cadrul vestiarului utist. Eșecul de la Timișoara, cu Ripensia și mai ales prestația opacă a jucătorilor „roș-albi” i-a pus pe gânduri pe antrenori, care încearcă să repare rapid lucrurile până la partida de sâmbătă, cu o formația a ACS-ului schimbată în bine.

Cristian Păcurar chiar le-a dat note de corigență majorității jucătorilor, dar – totodată – a menționat că prin discuții și antrenamente se caută leacul înainte de vizita „alb-violeților” lui Răchită. „Venim după un joc mai puțin reușit la Timișoara, după o prestație dezamăgitoare. Cel puțin noi, antrenorii, suntem afectați de ceea ce s-a întâmplat. Ne-a deranjat prestația cu Ripensia ca atitudine și formă de joc. Nu vrem să-i criticăm doar pe unii, doar vreo doi au fost de nota 5, restul au fost sub 5. Am vorbit cu ei, și-au dorit, dar nu au putut. Avem o pregătire inegală, jumătate dintre jucători au făcut cantonamentul, ceilalți au venit mai târziu și întâmpinăm probleme. Toată această săptămână premergătoare meciului cu Poli am discutat ce s-a întâmplat în meciul cu Ripensia și ce va urma, sau mai degrabă ce trebuie să urmeze în așa fel încât să facem pași înainte, nu înapoi”, a menționat „secundul” Bătrânei Doamne.

Ca și săptămâna trecută, Păcurar a atacat și problema suprafețelor de antrenament. „Întâmpinăm mici probleme dar nu căutăm scuze. Eu vă spun doar adevărul, așa este normal, pentru a progresa cu toții. Așadar, repet, nu ne plângem, spunem adevărul. Băieții ne-au cerut să revenim pe terenul unu, cel sintetic și asta pentru că terenul doi nu este îngrijit. Când alergi, parcă se aud tropote, nu înțelegem de ce nu se udă. Din câte am înțeles, celelalte terenuri naturale din municipiu se udă, acesta nu. La amicalul cu Zăbrani, am făcut separat 10-15 minute de pregătire cu jucătorii care au ieșit după prima repriză și nu s-au plâns de dureri la glezne, spunând că e mai rău ca sinteticul. Asta după ce săptămâna trecută tot ei ne-au cerut să ne antrenăm pe natural. Până la urmă, și-au dat seama că e mai bine terenul 1, pentru că este chiar mai moale decât terenul 2 și curge mingea. Se poate face posesie și progresie, dincolo sunt denivelări. Dar, nu facem o dramă din asta și celelalte echipe se antrenează pe terenuri similare”, mai susține ajutorul lui Popa.

De menționat ar fi că de la reluarea pregătirilor în acest an, utiștii s-au antrenat cu mingea doar la „Motorul”, în special pe suprafața sintetică și rareori pe iarbă. Deocamdată, „roș-albii” nu au ajuns pe „Banatul” din Sânnicolau Mic sau la „ICRTI”.









6 comentarii

  1. Dar de ce sa fiti afectati in continuare de acel meci cu Ripensia ? Din contra, capul sus, ,urmeaza alt meci tot cu o echipa din Timisoara , un meci in care va trebui sa il castigati si numai uniti si increzatori ve-ti trifmfa !!! Forta UTA !!!

    0
    0
  2. Precis RACHITA va veni cu echipa sa se apere pe doua linii si sa contraatace periculos, deci atentie domnule Ionut Popa ca, va fi un meci foarte greu cu toate ca UTA. are in lot jucatori cu multa calitate !!!

    0
    0
  3. Jocul modern transforma fotbalistul in atlet. Atletul are nevoie de suprafață de joc impecabila. Aproape că fără ea nu poți cere rezultate ..Tehnic ,e nevoie de o treapta superioara de exprimare. Răchită cunoaște,,,terenul” psihologic al adversarilor. Grad de pregătire ,omogenitate ,motivație. La analiza nu are șansa. Fotbalul nu ține. cont și propune surprize ca Man. United la PSG !! Acasă e de dorit o dezlănțuire a tinerilor acoperiți de maturitatea celor experimentați . Așa că , STHAL ,Copaci ,Costin ,Miculescu e meciul vostru. !! Pronostic 1 ! Hai UTA !!

    0
    0
  4. Se împrăștie cu banii publici pe la cet pe uniforme la gardieni(cred ca vor fi îmbrăcați de versace la 2400 de euro!!!) dar nu se găsesc 100000 pt un gazon natural sa nu se accidenteze fotbaliștii! Poate doar dacă fata lui falcă ar juca fotbal pe sintetic și ar arde-o tălpile, atunci ar pune tăticul gazon ca la Manchester!!

    0
    0
  5. Sper sa nu trantiti meciu cu acs la fel ca si cu ripensia…cota de 6 pentru acs nu e de aruncat…prietenii stiu de ce

    0
    0
  6. Nu cred ca va fi o intelegere a UTA.-ei cu ACS. Timis., nu cred ca isi va permite UTA. sa nu vrea sa castige pt. ca daca s-ar intampla asa va fi foarte riscant deoarece vor veni meciuri foarte grele cu echipele din fruntea clasamentului si isi vor compica situatia in clasament alunecand pe topogan in zona retrogradarii asa ca ATENTIE MARE BAIETII , FORTA UTA. si VICTORIE cu ACS. Timis. !!!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button