Fotbal judetean

Liderul a plecat ca din pușcă, oaspeții au acuzat patru absențe importante: Progresul Pecica – Podgoria Pîncota 5-0





Progresul Pecica a respectat calculele hârtiei și și-a luat fără probleme punctele cu Podgoria Pîncota. În mod normal, nou promovata nu era victimă sigură, atâta timp cât se deplasa în formulă completă, dar fără S. Dragalina, Ardelean și Șandru (suspendați) și Pădureanu (probleme personale) nu au reușit mare lucru.

Și, totuși, în prima jumătate de oră, Pecica nu și-a putut valorifica și superioritatea din joc, însă odată cu golul de 1-0 totul a devenit simplu. În minutul 28, Măgulean și-a făcut datoria de vârf, marcând din gura porții la pasa lui Huțanu. Copil i-a oferit dublu avantaj echipei sale până la pauză, după un șut bine plasat de la marginea careului.

Liderul a controlat ostilitățile fără probleme în actul secund, iar Blaguescu a mai scos de trei balonul din „ațe”. Puie a izbutit „dubla” în minutele 57 și 85, mai întâi din pasa lui Copil și apoi din cea a lui Păcurar. Acesta din urmă, (re)venit la echipă de două săptămâni, a închis tabela un minut mai târziu cu un șut din unghi, după ce scăpase în viteză spre poarta adversă.

Prima etapă a anului a venit și cu 2 puncte în plus în clasament pentru Pecica, față de principala urmăritoare, Unirea Sântana. „Nu sunt tipul de antrenor care să se uite în curtea altora, nu doresc răul nimănui. Sigur, vreau să fiu mai bun decât Sântana sau oricărui adversar din seria asta, dar nu mă interesează rezultatele indirecte. Cu atât mai mult cu cât eram oricum în fața tuturor, deci depindem doar de noi și evoluțiile noastre. Sunt bucuros că am pornit cu dreptul, ca am câștigat fără dubii, deși în prima jumătate de oră meciul a fost destul de echilibrat. După golul de 1-0, au căzut puțin și ei și ne-am putut exprima și mai bine”, spune Dan Stupar, antrenorul „galben-albaștrilor”, care – însă – astăzi au inaugurat rândul de echipament roșu sponzorizat de omul de afaceri, Silviu Turc.

În absența celor patru titulari, pîncotanii au fost obligați să apeleze la destule improvizații în toate compartimentele. „Am folosit cinci fotbaliști under 21 încă din start, era clar că vom avea de suferit în fața unei echipe de calibrul celei din Pecica. Ne pare rău că exact la acest meci am avut aceste absențe grele, ne este puțin frică să nu acuzăm puțin șocul acestei înfrângeri grele, mai ales că vom juca tot la Ineu următoarea partidă considerată acasă, cea cu Turnu. Și, totuși, nu am arătat foarte rău nici azi, în special în prima jumătate de oră, doar că pe plan ofensiv nu am reușit mai nimic”, a punctat și Sergiu Dragalina, fotbalist și președinte al pîncotanilor.

Formații:

Pecica: Fl. Rusu – T. Bodri (72 A. Ponta), Țugulescu, Gabor, Aldan – Arsene (69 R. Moraru), S. Popa – Huțanu, Puie, Copil (84 L. Bodri) – P. Măgulean  (79 R. Păcurar).

Pîncota: Blaguescu – R. Martin (61 Ispas), C. Covaci. Pașca, Betea (46 Cioară-Moartă, 74 C. Suciu) – Mărgăian, F. Bogdan, D. Florea, D. Covaci – O. Bulzan – S. Lazăr (87 Purda).

Arbitri: Ionuț Nicoraș – Lucian Berariu, Andrei Pîslaru. Observatori AJF: Romulus Tănăsescu, Marcel Vida.









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button