Fotbal juniori

Dublă lovitură pentru Academia Brosovszky la Budapesta: Medalie de bronz la Voyage Cup și poză cu Marek Hamsik!





Câștigând întrecerea la categoria de vârstă 2008 la ediția din acest an a Cupei Ladislau Brosovszky, echipa Academiei ce poartă numele golgheterului all-time al UTA-ei în Liga 1 a participat în weekend la finala Voyage Cup, de la Budapesta. Într-una din sălile de sport a capitalei Ungariei, s-au înfruntat campioanele de la 8 turnee zonale, nivelul competiției fiind extrem de ridicat.

După meciurile din grupă, Academia Brosovszky și-a câștigat dreptul să evolueze în semifinale. Din păcate, maghiarii de la MTK au câștigat cu 3-1 (gol Ioniac pentru arădeni), însă „negru-verzii” au strâns rândurile în finala mică. După 2-2  („dublă” Ghergar) în timpul regulamentar cu slovacii de la MŠK Fomat Martin s-a trecut la loviturile de departajare, adjudecate de arădeni. „Aurul” a fost luat chiar de MTK, echipa ce a trecut de Nyari et. comp. în „careul de ași”.

Dar, bucuria medaliei de bronz a fost dublată și de ocazia copiilor de la Academia Brosovszky să-și fac o poză cu internaționalul slovac, Marek Hamsik. Mijlocașul lui Napoli era prezent la Budapesta pentru a-și încuraja fiul care era angrenat în competiția rezervată grupei de 2010.

Szilveszter Nyari, Tudor Ghergar, Silviu Berindeie, Patrik Szabo, Mihai Ene, Rafael Crișan, Nicholas Csibi și Raul Ioniac au fost jucătorii deplasați de Academia Brosovszky la finala Voyage Cup 2019. „A fost o experiență foarte bună pentru copii, care au avut parte de meciuri foarte bune, internaționale, cu echipele unor academii puternice din străinătate”, a spus profesorul Teodor Mihuț, însoțit la Budapesta de Rolland Szabo, președintele Academiei Brosovszky.

 









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button