Fotbal judeteanzTOP ARTICOLE

Reflectoarele pe derby-ul Pecica – Sântana: „Verde” pentru promovare din partea primarilor Antal și Tomuța!





Deși urmează doar etapa a 20-a a primului eșalon județean la fotbal, echipa campioană s-ar putea decide în mare măsură la finalul acestei săptămâni. Sâmbătă, se duelează chiar formațiile de pe primele două locuri, cu liderul din Pecica având un avans de 4 puncte față de urmăritoarea din Sântana. În cazul unui succes, e greu de crezut că Progresul va mai putea fi întrecută în cele 9 runde rămase, însă, dacă înving „roș-negrii”, lupta pentru primul loc devine mai încinsă ca niciodată.

Trebuie spus de la bun început că adversarele din weekend reprezintă cele mai mari orașe din județul Arad după municipiu și, deci, potențialul lor economic ar putea susține activitatea fotbalistică în Liga 3-a. Pe de altă parte, Pecica și Sântana sunt și cele mai tinere orașe din județ și, pe alocuri, puțin în urmă cu infrastructura, ceea ce ar însemna eforturi importante de la bugetul local. Dar, ambii primari își oferă toată disponibilitatea să sprijine cluburile de fotbal în cazul unei promovări la finalul stagiunii. Iar pașii necesari sunt obținerea locului 1 în Liga 4-a și câștigarea barajului cu echipa campioană a Hunedoarei.

Antal: „În bugetul pe anul 2019 vom cuprinde și fonduri pentru o echipă de fotbal în Liga 3-a”

Ca și fost fotbalist și profesor de sport, Petru Antal e foarte interesat de soarta clubului de fotbal. Primarul orașului Pecica susține că planul e făcut pentru ca Progresul să evolueze cu succes și la nivelul eșalonului terț, dacă vor fi respectate criteriile sportive. „Dacă orașe precum Sebiș, Lipova sau Chișineu Criș pot fi în spatele unor echipe de fotbal bune, nu văd de ce Pecica sau Sântana, cele mai mari din județ, nu și-ar putea susține și ele cluburile. Vorbind, însă, strict de orașul Pecica vă pot spune că am discutat deja cu majoritatea consilierilor locali și am căzut de acord că e timpul să sprijinim cu toate forțele o promovare a fotbaliștilor. În curând vom face bugetul pe 2019, iar în el vom cuprinde și fonduri pentru o echipă de fotbal în Liga 3-a. Sigur, conducerea clubului are datoria să facă un proiect, cu care se va prezenta la sesiunea din aprilie-mai și dacă totul este în regulă vom finanța fără probleme activitatea echipei. Nu vreau să mă gândesc la ratarea promovării, fiindcă avem jucători buni, un antrenor foarte preocupat, cu experiență bogată și o conducere capabilă. Eu spun că suntem cei mai buni din județ în acest sezon, dar acest lucru trebuie să-l demonstrăm pe teren chiar și sămbătă împotriva celor din Sântana. Se anunță vreme bună, sper să avem mulți susținători la meci, atât noi, cât și echipa oaspete. Personal, îl aștept și pe omologul meu din Sântana la meci, Daniel Tomuța, dar o să-l invit și personal mâine, cu ocazia întâlnirii de la Consiliul Județean”, ne-a declarat edilul Pecicăi.

Tomuța: „Pecica e favorită, dar am încredere în băieți. Dacă va fi cazul, vom găsi resursele financiare pentru a juca mai sus”

Ca și Progresul Pecica, formație care a și participat la barajul de promovare în vara lui 2015, Unirea Sântana a dat și ea târcoale locului 1 în ultimii ani. În 2016, a fost formația care a ținut-o în priză până în ultima etapă pe Gloria Lunca Teuz Cermei, iar acum pare capabilă să dea o luptă la „baionetă” și cu Progresul „Sigur, la prima vedere, Pecica pleacă cu prima șansă în derby-ul de sâmbătă. Joacă acasă, pare a avea mai mulți fotbaliști care au evoluat mai sus în cariera lor, dar mingea e rotundă și avem șansa noastră. Personal, am mare încredere în băieți, în antrenorul Cuedan și în conducere și nu văd de ce nu ne-am întoarce cu toate punctele de la Pecica. Egalul nu ne-ar prea conveni ținând cont că avem cu 4 puncte mai puțin decât ei, așa că trebuie să facem tot posibilul să încercăm să ne apropiem victoria. Apoi, dacă vom termina pe primul loc campionatul și vom câștiga și barajul sunt convins că vom găsi resursele financiare necesare să facem față cu brio și în Liga 3-a. Sigur, Sântana e un oraș mare, dar, în același timp tânăr, iar asta înseamnă că o mare parte din bugetul local trebuie să meargă la îmbunătățirea infrastructurii. Dar, sunt convins că se vor găsi bani și pentru fotbal sau alte sporturi din oraș, totul este să se facă performanță la acest nivel. Trebuie să știe toată lumea de la bun început că, în caz de promovare, nu vrem să ne întoarcem înapoi după numai un an de zile, așa că avem nevoie de un plan bine stabilit. Dar, vom avea destule ocazii să mai vorbim despre aceste lucruri dacă lucrurile ies bine pe teren, chiar începând de sâmbătă, în derby. O să fac și eu tot posibilul să ajung sâmbătă la meci, sper să fie un spectacol frumos”, a punctat și Daniel Tomuța, primarul orașului Sântana.

Așadar, din partea șefilor celor două administrații locale, echipele de fotbal au verde pentru accederea în Liga 3-a. Care dintre ele vor și reuși rămâne de văzut, cert este că apele se pot limpezi sau, dimpotrivă, tulbura și mai mult după derby-ul de sâmbătă, de la Pecica.

De Palma revine la Sântana, însoțit de un vărul său de 19 ani

De joi, Dan Cuedan îl va avea din nou sub comandă pe Carmine De Palma. Fundașul central italian a cochetat în această iarnă cu mai multe echipe din țara natală, dar, în cele din urmă, a ales să se întoarcă la Sântana. Dacă în toamnă, fotbalistul de 22 de ani l-a avut cu el pe Francesco Coppola, de această dată el va fi însoțit de vărul său de 19 ani, Ivan Signorelli. Acesta e mijlocaș ofensiv și i-ar putea da, la rândul său, o mână de ajutor viceliderului. Mai rămâne de văzut dacă cel puțin De Palma, care e deja legitimat în roșu-negru, va fi inclus în lot de Cuedan pentru derby-ul de la Pecica.

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button